Skrevet av Emne: Hvilken type karbohydrat kilde er best?  (Lest 15105 ganger)

Utlogget -TT-

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 211
  • Honnør: 12
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 211

  • Quincy Taylor
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #45 : 30. desember 2008, 02:24 »
Jeg kjenner en med master i ernæringsfysiologi.

Gratuerer med dagen! Grin

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #46 : 30. desember 2008, 02:34 »
Du kommer til å få mange, maaange fiender du Grin Og noen venner:)


Men sånn eksempelvis, Kan du gi oss et eksempel på kosthold iløpet av en dag?

Også syns jeg du mener ganske bastant at magnesium og zink IKKE blir tatt opp... når du skrev " det er ikke nøye hvor mye du får i deg, siden kroppen din ikke får til å ta det opp" . Det er jo litt bullshit, ellers hadde jo ca 95% av verdensbefolkning hatt mangel på nettopp de to mineralene!

tror det var mellom 70 til 80 prosent av befolkningen i usa som var sink deficient.. at de er undernært på det så.. Har ikke noe tall fra Norge da.

Uansett du får ikke nært det nivået du skulle ønsket...


Food science
Phytic acid is found within the hulls of nuts, seeds, and grains.[1] In-home food preparation techniques can reduce the phytic acid in all of these foods. Simply cooking the food will reduce the phytic acid to some degree. More effective methods are soaking in an acid medium, lactic acid fermentation, and sprouting.[5]

Phytic acid is a strong chelator of important minerals such as calcium, magnesium, iron, and zinc, and can therefore contribute to mineral deficiencies in people whose diets rely on these foods for their mineral intake, such as those in developing countries.[6] It also acts as an acid, chelating the vitamin niacin, which is basic, causing the condition known as pellagra. [7] In this way, it is an anti-nutrient.[1] For people with a particularly low intake of essential minerals, especially young children and those in developing countries, this effect can be undesirable


http://en.wikipedia.org/wiki/Phytic_acid

\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

Utlogget webah

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 3 788
  • Honnør: 297
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 3 788

  • MMA Fighter
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #47 : 30. desember 2008, 02:36 »
Smiley

Orker du å skriver en vanlig dag i din diett da?

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #48 : 30. desember 2008, 02:59 »
 Lips Sealed
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

Utlogget webah

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 3 788
  • Honnør: 297
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 3 788

  • MMA Fighter
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #49 : 30. desember 2008, 03:11 »
Ikke feil det der! Men blir du mett? er jo så og si bare frukt.......

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #50 : 30. desember 2008, 03:18 »
 Lips Sealed
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

Utlogget Teletubbi104

  • .: Aktivutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 2 178
  • Honnør: 662
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 178

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #51 : 30. desember 2008, 08:47 »
jeg har i årevis levd på stortsett havregryn og fullkornspasta som hovedkarbokilde.
har tatt kalsium,magnesium og sink tabletter før trening og merker stor forskjell hvis jeg ikke tar disse,mindre trykk og slik. så og komme og si at havre og korn hindrer opptak av disse vitaminer og mineraler er bullshit.

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #52 : 30. desember 2008, 15:19 »
jeg har i årevis levd på stortsett havregryn og fullkornspasta som hovedkarbokilde.
har tatt kalsium,magnesium og sink tabletter før trening og merker stor forskjell hvis jeg ikke tar disse,mindre trykk og slik. så og komme og si at havre og korn hindrer opptak av disse vitaminer og mineraler er bullshit.

Det er ikke bullshit nei.. Er fakta, dokumentert og bevist. Gjør litt research så finner du fler papirer på det.
Du får alltid litt gjennom, men ikke de mengdene du kunne ha fått gjennom..
Det du sier at du merker du får mindre trykk kan også være pga andre faktorer, du kan ikke hevde det er pga de kosttilskuddene, du merket forskjell.
Er også en mental greie, når du slutter å bruke kosttilskuddene, så påvirker det deg mentalt, du tror du er nå svakere osv...
Du gainer styrke uansett da med mindre verdier, ,men hadde du fått større mengder, hadde du fått enda bedre resultater.
Du får maks halvparten av det du putter i deg, når du kunne dobblet den verdien.
Så du får litt, men bare halveis. Det vil si du betaler dobbelt så mye for dine mineraler, fordi du får bare opp halvparten, resten går gjennom urinen.

"A combination of inositol (a substance related to hexose sugars) and phosphorous. In the gut, phytic acid reduces the absorption of some minerals (e.g. calcium, iron, magnesium, and zinc) by forming insoluble salts with the minerals. Relatively high concentrations of phytic acid occur in wholegrain cereals and some other foods rich in fibre."

Grains, legumes, nuts, and seeds contain a substance called phytates that keep us from absorbing all of the minerals from our food.

Because of phytates, you are missing out on about half of the minerals your food could be providing if you prepared it a bit differently.

Food science
Phytic acid is found within the hulls of nuts, seeds, and grains.[1] In-home food preparation techniques can reduce the phytic acid in all of these foods. Simply cooking the food will reduce the phytic acid to some degree. More effective methods are soaking in an acid medium, lactic acid fermentation, and sprouting.[5]

Phytic acid is a strong chelator of important minerals such as calcium, magnesium, iron, and zinc, and can therefore contribute to mineral deficiencies in people whose diets rely on these foods for their mineral intake, such as those in developing countries.[6] It also acts as an acid, chelating the vitamin niacin, which is basic, causing the condition known as pellagra. [7] In this way, it is an anti-nutrient.[1] For people with a particularly low intake of essential minerals, especially young children and those in developing countries, this effect can be undesirable.







http://en.wikipedia.org/wiki/Phytic_acid

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/68/2/484S.pdf
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

Utlogget webah

  • .: Eliteutøver :.
  • ******
  • Innlegg: 3 788
  • Honnør: 297
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 3 788

  • MMA Fighter
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #53 : 30. desember 2008, 17:34 »
er ikke bare frukt nei,les nøye da...

kylling, kalkun, laks, tunfisk, egg etc brød, poteter 3 shakes med whey med egg frukt og oljer i.. lover deg du blir mett Smiley

Spiser flere måltider dagen jeg

Leste nøye da! men nesten 70% av maten er frukt: p

Må bare spørre, offer spiser du så mange måltider om dagen. Syns du det har en mettende effekt ?
Er jo bevist at det ikke er no spesiell forskjell på om du spiser sjeldent og mye enn ofte og lite!

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #54 : 30. desember 2008, 17:50 »
 Lips Sealed
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

DeZ

  • Gjest
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #55 : 30. desember 2008, 18:12 »

Food science
Phytic acid is found within the hulls of nuts, seeds, and grains.[1] In-home food preparation techniques can reduce the phytic acid in all of these foods. Simply cooking the food will reduce the phytic acid to some degree. More effective methods are soaking in an acid medium, lactic acid fermentation, and sprouting.[5]


Så inneholdet av fytinsyre blir redusert ved varmebehandling , som når brødet blir stekt feks , og så redusert yttligere når det kommer neddi magen min -soaking in an acid medium-. Så er jo  korn en dritbra kilde til flere av disse mineralene du snakker om rent inneholdsmessig. Om 80% av USAs befolkning har et problem med fytinsyre som du hinter til burde jo kansje noen forsket på det da , altså måle inneholdet av hva som går inn og ut av kroppen og blodprøver og sånt. Og publisert det så det gikk an å linke til her?

Syns jeg husker en gang at gullerøtter ga deg kreft , eller et stoff funnet i gullerøtter var kreftfremkallende ellerno. Så gjorde noen seriøs forskning og fant ut at gullerøtter hjalp mot kreft isteden. Det kan jo være noe å tenke på

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #56 : 30. desember 2008, 18:18 »
[ Lips Sealed
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

DeZ

  • Gjest
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #57 : 30. desember 2008, 18:29 »
Ja om du har fått en 5-6 personer til å være redde for å spise korn så er jo det flott. Kunne kansje anbefalt alle å ta multivitamin/mineral isteden? Tongue Min "teori" blir vel da at om du fokuserer sykelig mye på hva man skal spise og hva man skal være redd for å spise fordi det kansje (ikke bevist altså) er rein gift , så lever du et trist og stressende liv. Som igjen gir deg dårlig fremgang i treninga , og et kortere liv om du skulle dø naturlig.

Utlogget Coincidence theorist

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 237
  • Honnør: 51
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 237

Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #58 : 30. desember 2008, 18:38 »
[ Lips Sealed
\\\\\\\"If many people believe that something is true most of us never second guess and automatically accept it as the truth\\\\\\\"

DeZ

  • Gjest
Sv: Hvilken type karbohydrat kilde er best?
« #59 : 30. desember 2008, 18:52 »
Hehe takk for debatten da Smiley

Og blodprøver er forresten en relativt dårlig måte å måle vitaminer og mineraler i kroppen Tongue

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!