Skal virkelig prøve å spise mer frukt og grønt, det er jo billig og lett å spise i tillegg, det er jo faktisk et pluss! Litt off topic, men hva anser du som gode proteinkilder, og regnes myse som "dårlig" da det finnes i melk, eller er det hovedsaklig kasein som er "dårlig"?
Jeg kan svare på det ja.
Når det angår protein, protein kilder med en fullverdig/complex aminosyre-profil kan absoberes av kroppen, men ikke alt som er absobert er faktisk brukt eller er nyttig i reparasjonen av cellene som er blitt påvirket av hard trening.
Dermed er oppdelingen inndelt slik :
* essensielt at proteinet inneholder alle aminosyrene og er et komplett protein
* Nr 2 hvor stor prosent av proteinet som blir absobert er faktisk mulig å bli brukt biologisk i reperasjonen/oppbyggningen av celle strukturen.
Den sistnevnte blir målingen er under navnet " Net Protein Utilization" (NPU)
altså hvor stor prosent av proteinet som faktisk blir brukt i musklene og cellene.
Protein med desto høyere NPU nivå, er den beste.
Det er et protein pulver som er mye bedre enn resten. Whey protein!
Med en NPU verdi av rundt 96-99%
Whey protein Isolate er den beste, ikke kjøp whey concentrate hvis du velger mellom disse to.
Du får i tillegg glutamine, så da får du det beste av begge verden.
Organisk kjøtt er best men kan bruke vanlig, biff, kylling, kalkun, lamb. Ut av disse er kalkun og kylling best. Tuna også, er veldig bra, sardiner også.
Prøv hvis mulig å finn en tunfisk sort som ikke inneholder mye mercury(kvikksølv) det er giftig i store mengder.
Organiske egg, bedre enn vanlige.
Ikke kok egget fullt ut, eggplommen må være litt løs fortsatt.. Ellers kan sundt fett plutselig gå over til usundt fett...