Skrevet av Emne: Hva er best å steke med?  (Lest 3196 ganger)

Utlogget Krollo

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 772
  • Honnør: 64
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 772

Hva er best å steke med?
« : 07. februar 2009, 17:57 »
Hei.
Hva er best å steke med?
Tenker da på de beste fettsyrene/osvosvosvosv.

 Huh
Stats:
19 år
178cm
85kg


Loggbok!


Bildeprofil

Utlogget Jernmalm

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 67
  • Honnør: 5
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 67

Sv: Hva er best å steke med?
« #1 : 07. februar 2009, 18:45 »
Så lenge egget ikke klistrer seg fast i stekepanna er jeg fornøyd. Holder meg til god gammeldags margarin.. Grin Lurer egentlig på det samme som deg.
Smuler er også brød

Utlogget TFKong1

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 222
  • Honnør: 332
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 222

  • Kongen av treningsforum
Sv: Hva er best å steke med?
« #2 : 07. februar 2009, 18:48 »
Det sier seg selv at det er bedre å steke med olje enn margarin pga de sunne fettsyrene (en umettet og flerumettet) vi finner i olje. Det gjelder å finne en olje med høyest mulig "transformeringstemperatur". Sikkert et helt på tryne ord, men det som skjer med olje er at fettet i dem ved en bestemt temperatur blir til transfett, som er like gale som det mettede fette i margarin. Rapsolje skal være blant de bedre oljene å steke med, mens olivenolje raskt blir til transfett.
Ingen kan ta fra meg retten til å whine.
Loggen
STAND UP AND FIGHT FOR YOUR RIGHTS

Utlogget Rocky-Balboa

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 548
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 548

Sv: Hva er best å steke med?
« #3 : 07. februar 2009, 18:53 »
Jeg har brukt en del rapsolje, men det ble nesten ikke smak på kyllingen. Har nå gått over til margarin, myyye bedre, er vel ikke så galt med litt smør?
Bildelogg; http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=103777.msg1572196;topicseen#new

The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow

Utlogget Christer-R

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 446
  • Honnør: 29
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 446

  • feit1
Sv: Hva er best å steke med?
« #4 : 07. februar 2009, 18:57 »
Jeg har brukt en del rapsolje, men det ble nesten ikke smak på kyllingen. Har nå gått over til margarin, myyye bedre, er vel ikke så galt med litt smør?

Krydder?  Huh

Utlogget ubertass

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 768
  • Honnør: 106
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 768

Sv: Hva er best å steke med?
« #5 : 07. februar 2009, 19:05 »
MCT-olje. Varmebestandig og smakløs.
http://ubertass.blogspot.com
RPE handler om å leve i nuet !
There is nothing worse than aggressive stupidity.

Utlogget krissmp

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 233
  • Honnør: 15
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 233

Sv: Hva er best å steke med?
« #6 : 07. februar 2009, 19:15 »
Det sier seg selv at det er bedre å steke med olje enn margarin pga de sunne fettsyrene (en umettet og flerumettet) vi finner i olje. Det gjelder å finne en olje med høyest mulig "transformeringstemperatur". Sikkert et helt på tryne ord, men det som skjer med olje er at fettet i dem ved en bestemt temperatur blir til transfett, som er like gale som det mettede fette i margarin. Rapsolje skal være blant de bedre oljene å steke med, mens olivenolje raskt blir til transfett.

Dette med olje og tempratur har eg også tenkt litt på. Har det eigentlig noko for seg å bruke sunnere olje i frityren ettersom det er snakk om nokså høye tempraturer i frityren.

Utlogget Rocky-Balboa

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 548
  • Honnør: 33
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 548

Sv: Hva er best å steke med?
« #7 : 07. februar 2009, 19:56 »
Krydder?  Huh

Hadde jo krydder også da, men ble ikke det samme med olje Cheesy
Bildelogg; http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=103777.msg1572196;topicseen#new

The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow

Utlogget Mummelmann

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 576
  • Honnør: 437
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 576

Sv: Hva er best å steke med?
« #8 : 07. februar 2009, 20:07 »
Er nok sunnere med olje, rapsolje og solsikkeolje, men det spretter så inni helvete i panna hvis en har på litt varme!  Sad Hele kjøkkenet blir fullt av fett, kjedelig å skrubbe komfyren hver gang en lager mat også.

Utlogget krissmp

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 233
  • Honnør: 15
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 233

Sv: Hva er best å steke med?
« #9 : 07. februar 2009, 20:08 »
Nei blir ikkje det samme uten margarin=P mangler både smak og farge:P

Utlogget Carnivore

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 323
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 167

Sv: Hva er best å steke med?
« #10 : 08. februar 2009, 23:48 »
Hei.
Hva er best å steke med?
Tenker da på de beste fettsyrene/osvosvosvosv.

 Huh
Til steking er det best å bruke et stabilt fettstoff med mye mettede fettsyrer og lite essensielle (umettede) fettsyrer. Mettet fett tåler høy varme langt bedre enn umettede fettsyrer som raskt omdannes til skadelige forbindelser ved harskning.
Animalsk fett som talg, spekk og smør (fortrinnsvis smørolje) egner seg til steking, men også palmeolje og kokosfett. Olivenolje inneholder forholdsvis lite flerumettet fett (som er spesielt utsatt for harskning), og kan brukes til steking ved lav temperatur.

Sikkert et helt på tryne ord, men det som skjer med olje er at fettet i dem ved en bestemt temperatur blir til transfett, som er like gale som det mettede fette i margarin. Rapsolje skal være blant de bedre oljene å steke med, mens olivenolje raskt blir til transfett.
Rapsolje inneholder mer flerumettet fett enn olivenolje og er følgelig ikke like varmestabilt.

Jeg har brukt en del rapsolje, men det ble nesten ikke smak på kyllingen. Har nå gått over til margarin, myyye bedre, er vel ikke så galt med litt smør?
Margarin og smør er ikke det samme. Jeg ville anbefalt deg å kutte ut margarin helt. Smør erstatter margarin i all slags matlaging - mye sunnere og bedre (dette er tross alt et naturlig fettstoff, ikke engang rotter spiser margarin)

MCT-olje. Varmebestandig og smakløs.
Joa, men med 350 kr. literen blir det dyrt Smiley

Utlogget ubertass

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 768
  • Honnør: 106
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 768

Sv: Hva er best å steke med?
« #11 : 09. februar 2009, 09:15 »
Joa, men med 350 kr. literen blir det dyrt Smiley
Det faktum at det koster litt gjør det ikkje mindre sant.
http://ubertass.blogspot.com
RPE handler om å leve i nuet !
There is nothing worse than aggressive stupidity.

Utlogget Apelars!

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 305
  • Honnør: 372
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 305

  • Smil!
Sv: Hva er best å steke med?
« #12 : 09. februar 2009, 09:19 »
Hei.
Hva er best å steke med?

 :Smiley
Keep
It
Simple
Stupid!

If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.
—Rene Descartes


Vinglelogg

Lenja AK. Mosjonist.

Utlogget Carnivore

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 167
  • Honnør: 323
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 167

Sv: Hva er best å steke med?
« #13 : 09. februar 2009, 15:50 »
Det faktum at det koster litt gjør det ikkje mindre sant.
MCT-olje er interessant. Har du prøvd det?
Det kan godt hende Krollo er "stinn" av gryn og har råd til å steke i MCT-olje, men det er sannelig ikke lett å få tak i. Hverken dagligvare eller helsekost selger MCT-olje her til lands. Apotekets variant er forøvrig ikke lagd som matolje/tilskudd, men som sondeernæring til pasienter med fettmalabsorpsjon. Et ordentlig produkt må faktisk importeres. Heggeli AS er de eneste jeg vet om som selger MCT her i Norge (tysk produkt), der man bestiller over nett.

Utlogget ubertass

  • Forumavhengig
  • ******
  • Innlegg: 768
  • Honnør: 106
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 768

Sv: Hva er best å steke med?
« #14 : 09. februar 2009, 15:57 »
Jepp, eg bruker det når eg steiker.

Er ikkje spesielt vanskelig å få tak i. Selges, så vidt eg veit, på Pit Stop i Oslo (http://ps32.no/), og Myrevolution har det i sin webshop:
http://www.myrevolution.no/webshop/Details.asp?ProductID=196
http://ubertass.blogspot.com
RPE handler om å leve i nuet !
There is nothing worse than aggressive stupidity.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!