Her kommer det litt om hvordan unngå disse sykdommene.
Steinalderkost/Lavkarbokost/Høyfettkost/optimal ernæring
Du spiser god, feit mat og så mye som du vil. Du skal spise når du er sulten (1-3g/dag). Feit mat blir du mett av, så det begrenser seg hvor mye du spiser. Feit mat øker forbrenninga di. Karbohydrater stopper/demper forbrenninga di. Også fører karbohydrater til de fleste helseproblemer vi har. Dette kosthold sørger for at blodsukkeret holder seg jevnt gjennom hele dagen.
Det er mye du skal unngå, men etter kort tid savner du det ikke! Du vil snart oppleve at søtbehovet blir borte eller sterkt redusert. Ikke "skei ut" i starten, det tåles bedre om noen uker.
Unngå følgende matvarer (karbobomber):
Sukker, alle stivelsesholdige produkter (potet, pasta, kornprodukter, brød, knekkebrød, flatbrød, gjær, bakverk, potetmospulver, pulvergryter). Frukt, tørket frukt, kompotter. Grønnsaker som vokser under jorden, mais, erter, bønner. Alle typer søte matvarer, kaker, kjeks, godteri og drikker. Pizzabunn, hamburger-og pølsebrød. Kakaopulver, lettremulade, syltetøy, brunost, honning (fint legemiddel på sår). Bruk lite salt. Lettprodukter (kunstig søtt oppfattes som sukker av hjernen og produksjon og utskillelse av insulin settes i gang).
Gode, tillatte matvarer:
Egg (3-5 pr dag), fløte, sæterrømme. Ekte meierismør, kokosfett, Udo`s Choice. Fisk, skalldyr, fettrikt kjøtt (ribbe, koteletter, pølser, pateer, kjøttpudding, blodpudding, and/gås), fisk, skalldyr. Blomkål, broccoli, spinat, kantareller. fett bacon. kjøttpålegg, fete oster. Majones, krydder. Litt nøtter. Litt bær.
Drikkevarer uten sukker:
Vi trenger ikke annen drikke enn vann. Kan variere med litt sitron i.
Te uten søtt. Kaffe, gjerne med fløte. Rødvin er greit (anbefalt tørr). IKKE PILS eller andre drikker med mye sukker.
Kosttilskudd:
Spektro av merket Solary anbefales (Helsekostforretning).
Uansett hvilket kosthold man følger anbefales kosttilskudd.
Søtt:
Bjørke Søt anbefales hvis du "trenger" søtt i teen, søtt i kremen og lignende.
(Man trenger bare ørlite. Selges på Helsekostforretninger.)
Om kokosfett:
ca. 92 % mettede fettsyrer. Dreper/hemmer virus, sopp, bakterier, parasitter. Motvirker hjerte-og karsykdommer, øker ikke LDL. Reduserer kreftrisikoen, gir mindre rynker og hudkreft. Motvirker diabetes, gir jevnt blodsukker/mindre insulin. Gir mindre energi enn andre fettkilder (fører til vekttap). Harskner ikke/egnet til steking. Motvirker beinskjørhet. Brukt tradisjonelt i årtusnener.
Steinalderkost/Lavkarbokost/Høyfett/optilmal ernæring
I steinalderen fantes ikke kumelk, korn, kornprodukter, bordsalt, hvitt sukker, poteter, radioaktiv mat, syntetiske tilsetningsstoffer.
Industrialisert kosthold med stivelse, sukker, brød, alkohol og lite protein/fett fører til liten motstand ovenfor infeksjoner, hjerte-og karsykdommer, kreft med mer.
Kosthold med fisk, kjøtt og minimalt inntak av karbohydrater fører til stor motstand ovenfor infeksjonssykdommer.
Karbohydrater gir 50-70% av matens energi, mot 2-20%. I Norge inntar vi ca 40-45 kg/innbygger/pr år.
Mål;Redusere sukkerinntaket til maksimalt 5-6 kg/innbygger/pr år.
Sukkerspising er nytt fenomen (i evolusjonær sammen heng) som vi er dårlig genetisk tilpasset. Sukker er årsak til de fleste helseproblemer. Sukker "tømmer" kroppen/hjernen for vitaminer og mineraler!
Sukker påvirker sinntilstand; bedre humør på kort sikt (pga økt serotonin), men dårligere på lang sikt. Kan forverre mental ustabilitet ved å tømme hjernen for sentrale næringsstoffer (vitaminer, mineraler), kan utløse psykoser, kan bidra til depresjon, kan bidra til affektiv vold, sammenheng med alkohol-/narkotikamisbruk, bidrar til ADHD.
Sukker kan utløse hurtig blodsukkerfall. LKavt/høyt blodsukker svekker immunforsvaret. Man kan bli avhening av sukker på linje med avheninghet av morfin og nikotin. Man blir lettere avhengig av nikoton, alkohol og narkotika hvis man er i biokjemisk ubalanse. Vil du tilegne deg mer kunnskap kan du kjøpe boken "Sukker- en snikende fare" av Dag Viljen Poleszynski og Iver Mysterud
Ernæringsproblemer med korn da korn mangler flere essensielle næringsstoffer og inneholder farlige muggsoppgifter (ergot, fusarium, oosporein). Mennesket mangler evnen til å nøytralisere forsvarskjemikaler og antibeitestoffer i korn. Overgangen fra jakt/sanking til jordbruk ga dårligere helse. Mennesket er genetisk dårlig tilpasset store mengder karbohydrater fra korn. steinalderkost vil redusere forekomsten av overvekt, diabetes, hjert-og karsykdommer, kreft, en rekke autoimminsykdommer, atferdsproblemer, mentale lidelser.
Høyfettkosthold- menneskets naturlige valg??
det er utført langtidsstudier med fett og protein;fordeling 15-25% protein, 75-85 % fett og 1-2 % karbohydrater. Mild ketose, normal mage-tarmfunksjon, noe økt kolesterol (KA), nomalt BT, normal nyrefunksjon, vektnedgang. Mennekset kan leve kun på animalsk mat. Kjøttdiett tåles godt hvis den inneholder nokk fett. For mye protein gir appetittløshet, kvalme, diare. Proteinandelen kan godt ligge under 30 %. Påstanden om at fett legger seg på innsiden av årene er feil. Det er karbohydrater som stilulerer til blandt annet hjerteinfarkt.
Bedre blodverdier av et kosthold med 75 % fett og minimalt med karbohydrater! Høyt systolisk blodtrykk, som er en kjnet risikofaktor for hjertesykdom, minsker når pasientene blir satt på en diett med lite karbohydrat. Et fettrikt kosthold kan helbrede mage-og tarmsykdommer. Kolestroler vi avhengige av for å kunne leve. Funksjonen er å styre hormoner vi produserer selv kolestrol, denne reduseres når vi inntar kolestrol. Kolestrolinntaket var generelt høyere i steinalderen enn hva det er i dag.
Spis mer Omega 3 fettsyrer! Virker betennelsesdempende, mens omega 6 virker betennelsefremmende.
Virkninger av kosthold med lite karbohydrat (20-60 g)
Forskyver energistoffskiftet fra karbohydrater til fett. Stabilserer blodsukkeret på (lavt) normalt nivå. Fremmer ernæringsbasert ketose. Stanser sult etter søtsaker ved avholdenhet. fjerner allergisk avheninghet av glutenholdige kornsorter, soya osv, og gir bedre tarmfunksjon (motvirker Candida). Gir raske resultater i form av tapt kroppsfett. Holder en mer våken (unngår lavt blodsukker). Hundrevis av studier dokumneterer gode effekter av kosthold med lite karbohydrat/mye fett/protein.
Optimal ernaæring, Jan Kwasniewski,polsk lege f 1937, utviklet "optimal ernæring" tidlig på 12960-tallet. Mye fett (særlig mettet fett) er best for vår helse.Mettede fettsyrer trengs for å frigjøre en del mineraler, gir metthet og øker forbrenninga. Kun 40-60 karbohydrat/dag (helst glukose). Lavere energibehov 75-80 % av eneergien kommer fra fett.
Kilde er Bailine. Håper dette komme til nytte!