Skrevet av Emne: Mye forurenset kosttilskudd  (Lest 1240 ganger)

Utlogget Rogern

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 63
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 63

Mye forurenset kosttilskudd
« : 18. mars 2004, 15:02 »
Mye forurenset kosttilskudd


Tennisspilleren Rusedski ble frikjent i dopingsaken mot han fordi han fikk forurenset kosttilskudd fra ATP - mennenes profesjonelle forbund. Undersøkelser viser at svært mye kosttilskudd er forurenset med forbudte stoffer.

Rusedski-saken er bare en av mange der utøvere har blitt frikjent eller fått redusert straff fordi de har tatt forurenset kosttilskudd. Her hjemme husker mange sakene fra OL i Sydney der Stian Grimseth og Fritz Aanes testet positivt etter å ha brukt et kosttilskuddsprodukt.

? Når vi vet at det finnes så mye forurenset kosttilskudd bør utøvere være svært forsiktige, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge (ADN). ?Olympiatoppen anbefaler at bruk av kosttilskudd kun skal skje etter en individuell og medisinsk vurdering for å redusere risiko for at de får i seg forbudte stoffer. Utøvere bør heller prioritere riktig trening, et optimalt kosthold, god hvile og tilstrekkelig med søvn, presiserer Solheim.

Mye forurenset kosttilskudd på markedet</B>

I følge rapporten ?Mat og prestasjon? som Sosial- og helsedirektoratet ga ut i november 2003 ble det i 2001 gjennomført en studie av kosttilskudd i Norge. I 20 av 25 preparater ble det funnet prohormoner som ikke var deklarert. Produsentene var enten forbundet med en positiv prøve, eller de hadde prohormoner i sitt sortiment. Mengden varierte fra omkring 10 ng til flere hundre mikrogram per gram. Denne undersøkelsen bekrefter resultatene fra lignende undersøkelser i andre land. I 2002 offentliggjorde IOC en undersøkelse som omfattet 634 preparater fra 215 produsenter i 13 land. Av disse inneholdt 15 % forbindelser som kunne ha ført til en positiv dopingtest.

Kreatinprodukter kan inneholde forbudte stoffer.

Den finske antidopingkomiteen gjennomførte i 2003 stikkprøver av kreatinprodukter i helsekostforretninger sør i Finland. Under testen ble det tatt 21 prøver og tre av dem inneholdt forstadier av de prestasjonsfremmende stoffene testosteron og nandrolon. Preparatene ble gitt til seks frivillige personer. De fleste av deres urinprøver viste spor av ulovlige midler.[
b][/b]

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!