Skrevet av Emne: INFO Om Kasein protein  (Lest 1824 ganger)

Utlogget Benpressmannen

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 5 317
  • Honnør: 584
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 317

  • Anabol, endogen trainee
INFO Om Kasein protein
« : 29. januar 2003, 21:53 »
Menneskene har til alle tider vært opptatt av hvordan maten vi spiser påvirker oss. Interessen for dette har nok gått i bølger, men det har gradvis vokst fram en stadig bedre forståelse av hvordan maten vi spiser påvirker oss både fysisk og psykisk.
Det er etterhvert blitt mer og mer klart at stoffskifteprossessen- også kalt metabolismen- er meget komplisert.


Dr. Karl Ludwig Reichelt, som er forsker ved Rikshospitalets pediatriske forskningsinstitutt, er den som har frembrakt mest ny vitenskapelig kunnskap på dette området. Gjennom utstrakt forskning i mange år, etterhvert også sammen med kolleger i Storbritannia og USA, har han fremskaffet både forklaringer og bevis for en sammenheng mellom metabolismeforstyrrelser og fysiske/psykiske vansker av forskjellige slag. Noen mennesker synes å ha problemer med nedbrytningen av visse proteiner.

Proteinintoleranse innebærer at enkelte proteiner fra mat kan framkalle sykdom. Dette gjelder f. eks kasein (i melk) og gluten (i mel), fordi kroppen har for lite av de enzymene som bryter ned proteinene. Det finnes i dag forskningsresultater som viser at proteiner i melk og gluten spiller en rolle i utvikling av symptomer ved autisme,schizofreni og depresjoner. Når proteiner fra mat fordøyes, dannes det peptider. Det er gjort studier som viser at slike peptider også kan være av betydning ved hyperaktivitet (ADHD). Nyere forskning setter også utslett, migrene, spiseforstyrrelser og psoriasis i sammenheng med proteinintoleranse.
Peptider som stammer fra kasein og gluten, kan ved hjelp av følsomme analysemetoder, påvises i urin. Hvis disse stoffene finnes i større mengder enn normalt, er det gode holdepunkter for at en diett (kasein - og glutenfri) kan føre til merkbare positive endringer.
Analysene utføres av firma NeuroZym Biotech AS i Snåsa i samarbeid med overlege K.L. Reichelt på Rikshospitalet. Analysen må rekvireres av lege, psykolog eller annen ansvarlig terapeut på eget rekvisisjonsskjema fra NeuroZym Biotech AS.
Testen benyttes til å vurdere om det foreligger intoleranse mot proteiner, og om diett bør forsøkes.
Antatt antall personer i Norge som har denne funksjonshemmingen: Det er "umulig" å angi et eksakt tall for antall personer med proteinintoleranse.

Referanser
Chabance, B. et al (1998): Casein peptide release and passage to the blood in humans during digestion of milk or yoghurt. Biochimie; 80, 155-165.
Teschemacher, H. et al (1997): Milk Protein-Derived Opioid Receptor Ligands. Biopol.; 43, 99-117
Fukudome, S. et al (1997): Release of opioid peptides, gluten exorphins by the action of pancreatic elastase. FEBS Lett; 412, 475-479.


Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!