Prøv no heller å få litt proteiner i deg i hvert måltid, så skal du se at kroppen vil takle det mye bedre.
Er jo begrenset hvor mye kroppen klarer å ta opp innen en tidsramme, også metter proteiner mer enn karbohydrater.
Viktig med ett balansert kosthold slik at blodsukkeret ditt ikke blir trigget
Hvor denne myten har oppstått har jeg ingen anelse om, men hadde vært interessant om noen kunne forklare hvilke enzymer som hindrer proteinopptaket når det overskrider en viss "grense". Eller, ikke gidd å prøv en gang, for det er et såpass håpløst argument som ikke en gang finnes omtalt i litteraturen, av den enkle grunn at det ikke finnes noen slike mekanismer.
Kroppen vil behandle ALLE næringsemner den tiltar seg. Om du spiser 300gram proteiner til frokost, så vil kroppen nyttegjøre seg av alle 300grammene(Hvis noe menneske i det hele tatt hadde klart å presse i seg så mye proteiner i ett måltid) 300gram proteiner tilsvarer omlag..tja 1,5kg biff. Jeg har aldri sett noen spise et så stort biffstykke før i hvert fall.
Nå er for øvrig 300gram proteiner om dagen i høyeste laget. Forskning har aldri kunne konkludere med at mer enn ca 2,5g proteiner pr kg kroppsvekt er hensiktsmessig. Dersom balansen mellom næringsemnene blir feil, da kroppen trenger både karbs, fett og proteiner, så vil mye av proteinene omdannes til glukose. Nitrogenavspaltningen vil gi den kjente ammoniakklukten i svette treningsklær og aceton-ånde. Da vet du at du spiser for mye proteiner i forhold til karbs og fett.
Det som er viktig, som wannabearnold nevner, er timingen med proteiner og karbs før og etter trening. For øvrig er ikke inntakstidspunktet noe vesentlig. Spis når du er sulten.