Skrevet av Emne: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?  (Lest 3805 ganger)

Utlogget monkey-boy

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 10
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 10

Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« : 02. februar 2010, 19:29 »
Burde jo egentlig være enkelt da, men det er utrolig hva som skal skape problemer,...
Greit nok med oppskrifter og slikt noe, det er ikke noe problem. Men det jeg sliter med er å få til den rette konsistensen. Det blir liksom umulig å forme kjøttboller, for straks de legges på stekepanna så siger de utover og minner mer om små kjøttkaker eller karbiser i stedet. Og ferdig stekt så blir de ikke så faste i fisken som ferdigkjøpte kjøtboller. (Men smaken er da nydelig i det minste).
Har brukt 400 g karbonadedeig og ett egg, pluss diverse annet bl.a. krydder, løk, ei halv brøskive bløtt i vann og diverse annet av rester fra kjøleskapet.

Skal jeg prøve med mer egg neste gang for å få deigen til å henge bedre sammen? Eller noe annet? Har lest at potetmjøl skal være vanlig å bruke. Er det bedre? Hvor mye bruker man evt.?
Prøvde å ha vanlig hvetemel i blandinga for å gjøre den tykkere, men kanskje jeg ikke brukte nok... eller kanskje dette ikke funker i det hele tatt?

Skal prøve å imponere et kvinnemenneske med hjemmelaga mat, skjønner dere, så det hadde vært greit å fått til noe såpass enkelt som dette.

Utlogget Kristina89

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 185
  • Honnør: 13
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 185

  • You are what you make yourself to be.
Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #1 : 02. februar 2010, 19:35 »
Tror problemet ditt er at du har for mye flytende i.. Selv har eg verken egg eller noe annet som er vått i når eg lager kjøttkaker.. bare kjøttdeig (karbonadedeig) krydder og bakepulver.. potetemel vil jo være med å binde deigen sammen, prøv det neste gang om du absolutt vil ha i egg Smiley men ett egg til vil bare gjøre det enda mer flytende ..



Men no skal eg ikke påstå eg er en dyktig kokk da.. Wink
Det er veien til målet som er gøy.. tenk så kjedelig å om en kunne nå målet sitt i morgen.. Smiley

Utlogget DanielF

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 168
  • Honnør: 198
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 168

Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #2 : 02. februar 2010, 22:05 »
Karbonadedeig har litt lite fett etter min smak, men det bestemmer du selvfølgelig selv.

Når jeg lager kjøttboller, bruker jeg denne oppskriften;
500g kjøttdeig (ca. 18% fett)
1 egg
2-3 ss rasp
2-3 ss revet parmesanost
1 veldig finhakket løk
3 fedd veldig finhakket hvitløk
2-3 ss soyasaus
Salt'n pepa (ordentlig salt som f.eks maldon, himalaya, il tangione(tror det skrives sånn))
Eventuelt litt vann

Krydder varierer, men er som regel 1 eller flere av disse:
Allehånde
Cayennepepper
Urter (oregano, timian, koriander)
Spisskommen
Edelsuss paprika
Koriander

Grønnsaker varierer også, men disse er gjengangere:
Grønn paprika
Chili
Ingefær
Tomat

Hvis den blir litt bløt, tar jeg oppi hvetemel til perfekt konsistens.
Self improvement has always been a passion of mine. - Homer Simpson

Utlogget sayonce

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 6
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 6

Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #3 : 02. februar 2010, 22:10 »
tilsett 3 spiseskjeer potetmel... og dropp vannet Smiley det er en del vann i all slags kjøtt så det trengs ikke Smiley

potetmel er kjempefint å bruke og fiberne er små og lettfordøyelige i forhold til hvetemel.

det går an å prøve seg frem med mengde potetmel, men ikke bruk for mye for da blir kjøttbollene bare

til harde klumper =)


LYKKE TIL!!!
mvh Sayonce Smiley

Utlogget mariusfa

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 455
  • Honnør: 22
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 455

Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #4 : 10. februar 2010, 22:13 »
når jeg lager kjøttboller så bruker jeg også egg.
ett egg pr 400g er passe, men "bak" deigen skikkelig. som om du skulle bakt brød.

prøv de små posene du får på meny merket Shish kebab. de er digge. med litt chilli og løk. evt hvitløk
25år 190cm 104kg(på vei ned)

Bp: 90
Ml: 180
FB:100
Mp:60
Logg

Utlogget Dr.Bloodlove

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 37
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 37

Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #5 : 21. februar 2010, 13:01 »


DADDY´s HOT GREEK MEATBELLS:
-400 gram kjøttdeig (uten vann og salt)
-1-2 chilli (kommer ann på size, holder som regel med en... >Cheesy )
-3 STORE fedd med hvitløk, finhakkes (evt en hel "kinaløk" istedenfor)
-1 medium kepa løk, finhakkes (gul løk? Tongue
-50gr bacon (Finhakk)
-2 buljonger med basilikum og timian (mener det er Maggie buljonger, muligens Knorr) Huh
-3ss sukker (flate) Utgjør en stor forskjell.
-1 ts salt
-1/2ts grovkornet pepper
-1klype cajennepepper
-3-ss olivenolje (extra jomfru :Smiley )
-2 hele egg
-opptil 50gr svart&grønn oliven om en liker det  biggrin

Sleng alt i en foodprossessor å håp på det beste!
Underveis må du tilsette litt potetmel for konsistensen sin del. Du skal kunne ta farsen ut med en skje og jobbe med den uten at den faller fra hverande! Skal jo heller ikke vere for hard da den blir for kompakt...er ikke godt!! Shocked
Skal stå og elte i hvertfall en 5 minutter etter at potetmelet er på plass.

Lag en test BELL og smak på den før du steker resten..muligens trenger farsen mer salt eller spice!
Gudd luck godtfolk!  Wink
Excuses are the nails used to build a house of failure.

Utlogget Dr.Bloodlove

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 37
  • Honnør: 1
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 37

Sv: Dyktige kokker som vil gi råd til kjøttboller?
« #6 : 21. februar 2010, 20:24 »
Glemte helt ut plottet her! Tongue
Potetmel varierer veldig mye i farser... bare melet i seg selv og for å ikke snakke om vesken i kjøttdeig og tilsatt veske ellers.
Er det og egg i vil dette ha mye å si bade for veske og bindevev i seg selv.
Har dessverre ingen fasit, en må bare prøve seg frem. Begynn med en spise skje å se ann. Er ikke vanskelig Wink
Excuses are the nails used to build a house of failure.

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!