"Sånn sett blir man like feit av å spise protein som fett og karbo, dersom man ligger i overskudd."
Dette er en sannhet med modifikasjoner. Proteiner øker forbrenningen i mye større grad en karbo og fett. Spser du en brødskive med syltetøy påvirkes forbrenningen i liten grad men spiser du samme mengde kalorier i form av feks roastbeef øker forbrenningen med ca 30%.Ett overskudd av proteiner er derfor ikke like fetende som ett overskudd av karbo/fett. Om det var så enkelt kunne man jo like gjerne spist 2000 kalorier fra seigmenn (satt på spissen) som 2000 kalorier fra kjøtt, fisk, egg og grønnsaker. Det spiller faktisk en vel så stor rolle hvor kaloriene kommer fra som hvor mange kalorier man spiser. Laks er i utgangspunktet bra. Desverre har det dukket opp ett problem med lakselus hos enkelte oppdrettere som nå tilsetter kreftfremkallende stoffer for å drepe lusen. 10% av disse stoffene blir liggende igjen i fisken. NMF går nå ut å advarer folk mot å spise oppdrettslaks fordi det kan være helseskadelig.
Mye rett i det du sier. All mat man spiser påvirker kroppen på ulike måter. Det er derfor en absolutt bør velge å spise "smart", dvs på en slik måte at den eventuelle dietten blir lettest mulig å gjennomføre, slik at det i minst mulig grad brytes ned muskler og i størst mulig grad brytes ned fett.
Om man spiser x antall overskuddskalorier proteiner er dette feil måte å se det på. Hvis man på slutten av dagen har spist mat tilsvarende sitt daglige energiforbruk og velger å spise en boks tunfisk i tillegg, ca 120kcal, blir man ikke nødvendigvis tilsvarende feitere av akkurat proteinene/tunfisken. Man kan like godt si at det var en del av frokosten man la på seg av siden man havnet i overskudd etter den at den siste boksen med tun ble fortært