Mange av utsagnene om at A1 casein er dårlig for deg kommer fra folk som jobber for A2 corporation, så de bør kanskje tas med en klype salt.
Det er en interessant hypotese, men det er ikke nok bevis til å si at vanlige folk bør slutte å drikke melk/drikke bare A2 melk.
Mange argumenterer med at for eksempel autister kan gjøre det bedre uten A1 i kosten. Det er kanskje sant, men det betyr ikke at A1 gir deg autisme. Heller at autister har problemer med å prosessere disse beta caseinene. Husker en studie jeg leste om dette hvor de skjekka antistoffer for diverse melkepeptider, autistene hadde økte nivåer mens vanlige folk ikke hadde det.
Når det gjelder diabetes er vel hovedargumentet at land som får i seg mye A1 casein har mye diabetes type I. Det er "økologiske" studier og man skal være forsiktig med å si noe om årsaksforhold ut fra det.
A2 hypotesen har fått en del kritikk, f eks i en review av Turnwell:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15867940Kan være verdt å få med seg kommentarene som kritiserer reviewn, kanskje ikke den som er skrevet av en som jobber i A2 corporation, men (se acknowledgements)..
Turnwell blir arrestert på noen punkter, men jeg syns A2 forkjemperne blåser det ganske opp.
Folk som ikke har noe anlegg for diabetes type I får nok ikke diabetes av å drikke melk.. men kanskje er A1 kasein med på progresjon i sykdommen? Slik at folk som allerede har det eller kommer til å få det vil ha en raskere progresjon med A1 kasein.. det blir jo spekulasjon, ettersom det ikke er noe særlig bevis for dette.
Tror desverre man må subscribe for å lese den artikkelen, men tenkte jeg skulle poste alikevell.
I tilegg har det kommet en del artikler som fokuserer på mulige positive helseeffekter av proteinene i melk. For eksempel blodtrykk.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2039733/?tool=pubmedDen tar for seg flere ting enn bare proteinene i melka.