Tall på under 500- 600mg er å regne som en ufarlig mengde koffein. Selv har jeg inntatt 1200mg koffein uten å få plager av det.
En ting som kan være greit å ha i bakhodet er at koffeinet mister effekten sin (på noen av sine "virkningsområder") om man får i seg mye over lengre tid. Nedenfor er det en review som sier nettopp dette. Jeg har dog ikke klart å finne noe tall på hvor mye man kan få i seg pr. dag før man blir "immun" mot koffein. Det er blitt forsket en del på rotter, men har funnet lite menneskestudier. Dette er ikke en fullgod opplysning (les: på hvilke områder blir kroppen immun? Hvor stor dose må til før kroppen blir immun og hvor lenge må man gå uten koffein før den får sin virkning igjen?)
Som så mye annet kan det lønne seg å prøve og feile. Jeg har lest (kan ikke gå god for dette!) at om man tar seg en kopp kaffe 1 time før leggetid, og allikevel sovner timen etter uten problemer... Da er man blitt immun.
Ellers har beefcake skrevet et interessant innlegg om bruk av kaffe i forhold til prestasjon. Her nevnes det at man ikke trenger mer enn 3-6 mg/kg kroppsvekt.
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=93411.0 Man kan da vurdere hvor mye koffein man trenger å få i seg av Ripped freak kosttilskuddet. (meningen med produktet er vel å øke forbrenningen, men siden samtalen hellet litt mot prestasjoner også, så slang jeg meg bare med)
Biochemical mechanism of caffeine tolerance.
Ammon HP.
Department of Pharmacology, University of Tübingen, FRG.
Most of the biological actions of caffeine are possibly mediated through its antagonistic effects to adenosine. Adenosine activates an inhibitory GTP-binding protein (Gi). One of the physiological actions of Gi is the inhibition of cAMP formation. Caffeine overcomes this action thus leading to elevation of cAMP. Firing of neurons and the release of neurotransmitters is also inhibited by adenosine. Caffeine overcomes this effect, thus producing increased CNS-activity.
During long term administration of caffeine many functions of the organism develop tolerance including cardiovascular and central nervous systems. Present evidence suggests that caffeine tolerance following continuous severe coffee ingestion is the response of the body against caffeine through the upregulation of adenosine receptors.