Det ER syntetisk fremstilte stoffer. De tar ikke å isolerer vitaminene fra f.eks en kiwi og tilsetter det i sjokoladen sin. Man kjenner til hvordan stoffene er bygget opp, og så lager man et identisk stoff av det. Rent kjemisk er det nøyaktig det samme, bortsett fra at det er bygget opp kjemisk i en fabrikk/labaratorie.
Det at det ikke inneholder kunstige tilsetningsstoffer er bare et definisjonsspørsmål, og ett av mange eksempler på hvordan matvareindustrien trikser og fikser med ord for og få det til å høres naturlig ut. Kunstige tilsetningsstoffer er f.eks preserveringsmidler og slikt som ikke finnes i matvarene, for å få matvarene til å f.eks ha lenger holdbarhet. Naturlige fremstilte stoffer er det jeg nevnte ovenfor, nemlig syntetisk oppbygning av stoffer som er identiske med de naturen lager selv.
Derfor kan man fint si at noe er " naturlige fremstilte stoffer, uten kunstige tilsetningsstoffer" når det i realiteten er syntetisk fremstilte stoffer som har naturlige stoffers egenskaper, men uten kunstige tilsetningsstoffer som ikke finnes i naturen.
Ekstrakter er vel bare produkter som behandles med løsemidler slik at man sitter igjen med de stoffene man er interessert i. Så ekstrakter er vel veldig nerme naturlige produkter. Jeg vet ikke helt hvordan løsemidlene påvirker produktene, men hvis man f.eks bruker vann eller alkohol så tror jeg neppe det er skadelig for utgangsproduktet.
Antioksidantene er ekstraktert fra kakaobønnene og fra acaibærene. Det er det som er hele poenget ved sjokoladen, at de kaldpresser kakaobønnene slik at antioksidantene ikke går tapt i prosessen. Dette er ingen syntetisk framstilling av noe.
Forskningsresultater fra uavhengige enheter har kommet fram til en anbefalt mengde av antioksidanter - en mengde antioksidanter som man må spise 800 gram spinat eller tilsvarende for å få i seg. Dette er betraktlig mer enn hva gjennomsnittet får i seg. Det canadiske helsedepartemetet har bl.a. uttalt at xocai er en kilde til antioksidanter som er med på å underbygge god helse ved å bl.a. redusere dårlig kolesterol (LDL) og å øke godt kolesterol (HDL).
3 biter av sjokoladen skal inneholde like mye antioksidanter som 200 tomater.
Det er mange som har stor tro på virkningen av antioksidanter generelt, dette er vist gjennom mange studier. Har noen forskningsresultater som kan si noe annet om dette?
"Idioter som selger idioti til andre idioter"
Utsagn som dette sier vel mer om deg enn om de som har satt seg inn i produktet og tror på det.
Det er ikke ignoranse når folk har satt seg inn i uavhengige forskningsresultater og kan mye om ernering og kosthold. Vær forsiktig å stigmatisere forskjellige brukergrupper.
Jeg er forøvrig enig i det at i mange tilfeller er quick-fix-kurer uforsvarlig. Tråden handler ikke om dette, men om hvilken effekt økt inntak av antioksidanter og inndirekte denne sjokoladen kan ha.