Tja, man vet ingenting om langtidseffektene av Aspartam, så hvorfor bare ikke unngå det. Sukker vet man jo i det minste er 100% naturlig. (...)
Hvem vet? Sannsynligvis er ikke Aspartam i små mengder noe farlig, og jeg driter i det selv dersom det er i noe jeg har lyst på en sjelden gang i blandt, f.eks noe godteri. Men i matvarer man planlegger å spise opptil flere ganger i uka så hadde jeg droppet søtstoffer. Det er en grunn til at matvarer med søtstoffer IKKE kan få nøkkelhullsmerking, og det er fordi de inneholder gift.
Hvis man bryr seg litt mer om kroppen sin enn bare muskler, så spiser man Mager kesam med ekte bær og ekte rå nøtter i. Det smaker da uansett hundre ganger bedre enn falske og billigproduserte møkkaprodukter.
Tja, her kan man jo snu på fjøla og si at det ikke har blitt påvist noen negative langtidseffekter ergo trenger man ikke bekymre seg noe særlig. Uansett hvor naturlig sukker er vet man jo de negative effektene sukker har. Det at et stoff er naturlig betyr ikke at det er sunnere/bedre å spise.
Samtidig har jeg forståelse for at folk vil ha mest mulig naturlige råvarer i kosten sin. Men jeg har på følelsen av at det er mer fra et idealistisk standpunkt. Jeg synes absolutt ikke det er noe i veien med det.
I andre bransjer, f.eks oppdrettsnæringen, og da tenker jeg på selskap som Marine Harvest (John Fredriksen) i Chile som på grunn av slapp lovgivning kan fore laksen 800mg antibiotika. Øvre grense i Norge er for øvrig 1mg. Mange biologer mener at dette kan gjøre store deler av verdens befolkning resistente mot antibiotika i fremtiden.
...Apropos aspartam liksom?