Ok, håper du ikkje har noe imot at eg poster det rett i tråden din;)
Forvarm ovn til 200 gr. Strimlet hodekål og et par stenger oppskjært selleri i bunnen av ei middels dyp form. Salt, pepper, rosmarin og timian (gjerne ferskt) og noen fedd presset hvitløk over kålet, (ha gjerne andre grønnsaker som evt gulrot/potet også, det har eg kutta ut, siden eg ikkje skal ha karbo). Dekk dette med kjøtt. F.eks tykke skiver av lammelår, eller magert fårikålkjøtt (ikkje bruk fårikålkjøtt hvis du bare får tak i fett kjøtt). Salte og krydre kjøttet, og dekk med et lag hakket tomat på boks. Til en kilo kjøtt har eg brukt to bokser hakket tomat. En ny runde med uter og hvitløk over dette igjen.
Legg lokk over forma, skru ned temperatur til 175 når du setter maten inn. Steik i halvannen til to timer. Er kjøttet løsnet fra beinet, så er det ferdig. Dette er mulig å lage i utallige kombinasjoner, forskjellig type kjøtt, og forskjellige grønnsaker, med og uten tomat. Det eneste som ikkje funker så godt er blomkål og bråkkåli, siden dette blir ihelkokt på denne tiden.
Det viktigste er å huske lokket, slik at maten ikkje tørker ut, evt bruke steikepose som man surrer godt igjen med husholdningshyssing.
Når man har laget dette en gang, og er sikker på at man har kontroll over dette, så er det bare å ta seg en tur ut i løpet av den første timen, men ikkje vær borte lenger enn en times tid, for det er best å være hjemme på slutten av steketiden, sånn at man kan ta maten ut før det skjer noe...
En ting til: Bruk aldri ost på toppen! Det svir seg.