WSM 09 - Zydrunas vant!

Strongman03.10.2009Egil, Kikki og Joachim0

Svend Karlsen, Dag Inge Dahl og Guri Eirin Skog vil daglig komme med stemninger, historier, utsagn og resultater fra gjengen som er samlet på Malta.

Zadrunas vant Verdens Sterkeste Mann 2009. Vi gratulerer!

MMS bilder rett fra Malta

 

1. Zydrunas Savickas
2. Mariusz Pudzianowski
3. Brian Shaw

SISTE TO ØVELSER

Fra forskjellige kilder har vi kommet frem til....

Markløft for reps

1. Savickas - 11 reps
2. Pudzianowski - 9
2. Poundstone - 9
4. Shaw - 8
4. Hollands - 8
6. Ortmayer - 7
7. Shahleai - 6
8. Ostlund - 5
9. L.F. Jean - 3
10. Pfister - 0

-----------

Totalt før siste øvelse

Zadrunas - 49

Mariusz - 47

Shaw - 42

Derek Poundstone - 41

 

mer kommer!

(Fre 02) - Finale

Zadrunas leder 0,5 poeng foran Mariusz, han kom nest sist i arm-over-arm. Poundstone har falt på resulatlista og Bryan Shaw er 3. plass sammenlagt , han vant arm-over arm.

Topp3 er som følger:

Big Z
Mariusz
Brian shaw

I morgen er det Markløft og atlassteiner.

 

Siste finaledag

Da har alle media og tilstedeværende på Malta fått publiseringssperre. Vi mottar ikke meldinger fra Svend Viking lenger, da de ikke får lov til å twitre eller kvitre fra siste dagen., men ingen fare... Vi skal nok få resultatene via omveier.

Foreløpig så leder Zadrunas med 26 poeng, foran Mariusz på 21 og Poundstone på 20.

Dagens øvelser er Arm over arm og Axle press. Who will it be? Who will be the best?

(Tors 01) - Finalen

Big Z leder stort. Terry Hollands vant Plane pull.

Svend Karlsen sier at Zadrunas er sterkest.

 

 

(Tirs 29) - Håpet glipper...

Laurence 21 poeng per nå

Smith 19

Johannes 18

Travis 17

Richard 15

 

Richard fikk over 4 tønner tror jeg, og har ingen god dag...


(Man 28.) Gruppene og sitrap

Gruppe 1

Kevin Nee er antagligvis ute på grunn av bicepsproblemer....bombe!? Dette forutså vi.
Jimmy Marku sliter nå, dårlig i sirkushantel med 0 reps
Louis Phillip Jean gjør det greit og fikk 6 reps
Illin fra Ukraina fikk hele 8 reps
Men Derek lekte seg til 9!!

Gruppe 2

Stefan klarte bare 4 fingre og er ute av finalekampen
Mashell White gjorde seg for første gang bemerket og klarte alle , men på ikke alt for gode 56 sek tror jeg.
Felix sleit som vanlig på fingers fikk 4
Super duell mellom Shaw og Zydrunas begge fikk under 32 sek, Shaw 31.36, men ble slått i paret av Z på 31.06 (verdens rekord)

Gruppe 3

Mariusz med 3 på hantel ???? Muligens han holdt litt igjen.
Pfister fikk 6 og er nok nå garantert finaleplass.

Gruppe 4

Ikke noe i dag (Richards gruppe) Årsjø er syk, mulig matforgiftning.

Gruppe 5

Ostlund er med i kampen i dag etter en gnistrende serie fingre på 33 sek ,
Terry gjorde bare 4, men sparte seg nok.
Jarek er syk og ute av dansen.
Murmets gjorde ikke særlig bra fingre og er bare 1 p foran Ostlund nå


(Søn 27. II) Car Walk/Status

Heat 1 - Her vant Derek Poundstone og han er i realiteten klar for finale. Jimmy Marku og Louis Phillippe Jean kjemper om siste finalebilletten. Kevin Nee sliter dessverre med alt...

Heat 2 - Her leder Zadrunas foran Brian Shaw.

Heat 3 - En meget sterk Phil Phister leder gruppa foran en Mariusz som strever litt mer, men Svend mener Pudsian vil komme kraftig til finalen. Darren Sandler jobber bra, men blir litt for liten for de store gutta.

Heat 4 er som tidligere nevnt på forumet i realiteten vunnet av Laurence Shalae, med Johannes, Travis og Smith 10 poeng bak. RIchard har bare ett poeng opp til disse tre, og Kashniks ligger godt bak Richard. Ifølge Svend, så vil Richard med en grenseier på tønner og en bra steinserie kunne kjempe fint om en finaleplass.

Heat 5 er ledet klart av Terry Hollands, med Murumets og Ostlund i kamp om siste kvalikplass.


(Søn 27.) Bøy og mark!

Heat 1 - Bøy Jimmy Marku vant øvelsen foran Derek som fortsatt leder heatet.

Nee sliter og Wenta ute med skade

Heat 2 - Mark. Tøffeste gruppe i markløft. Zadrunas og Felix kjempet tett. Felix tok seieren med knapp margin. Brian Shaw leder fortsatt.

Heat 3 - Mark. Darren sadler vant øvelsen. Phil leder foran Mariusz. mariusz sliter ifølge Svend.

Heat 4 - Bøy. Laurence vant øvelsen og leder heatet med god margin. Richard sliter litt og endte nest sist i bøy, men Ortmayer sliter mer og ble slått av Richard.

Heat 5 - Hollands vant foran Murumets. de to leder heatet. Jarek sliter, sier Svend.

Ellers er det god stemning, sol og mye dessert, melder gutta!

 

(Lør 26.) Carry og Drag samt Truckpull.

Richard endte på fjerdeplass i Carry og Drag, bak Johannes, Lucienne, og Ortmayer. Johannes hadde her beste tid av alle utøver på WSM.

Poundstone vant sitt heat, Murumets vant sitt heat, Zadrunas var overraskende kjapp og vant sitt heat, mens Phister slo Mariusz i deres heat.

Etter Trucpull ligger nå Richard på tredje, delt med Ortmayer, Johannes foran dem og Lucienne først i heatet.

(Tidlig lør. 26 sept)

Gutta har prøvd utstyret, stemningen er bra, og både Richard og terry Hollands føler ting gikk MEGET lett på testdagen. her er bilder av den sterkeste nordiske triosn siden Karlsen, Samuelsson og Ver Magnusson.

Her er Derek Poundstone, Richard og gutta ved matbordet!

(fre. 25.sept) " Hello Norway! This i Münich calling... here are ze rezultz fro ze german jury: Norwegen zwei punkte! " Karlsen ler på telefonen, og jeg kan høre velkjent flyplasstøy i bakgrunnen. (Les. Dag inge som pakker opp en baguett)

Svend og Dag Inge er altså kommet til München. en route to Malta.

Her i denne artikkelen vil vi komme med rapporter, bilder og nyheter så snart vi får dem inn fra Svend, Guri eller andre kilder på Malta!

Hvis dere snapper opp noe som hører hjemme her, mail joachim@treningsforum.no eller sms til Kikki 40 24 26 39

Diskuter WSM på forumet vårt.

 

Mye har forandret seg
Mye har forandret seg siden i fjor. Richard Skog er nå over 10kg lettere. Han har redusert fettprosenten betraktelig, men samtidig klart å øke styrken sin i knebøy og markløft med over 20kg. Dette lover godt og har gjort Richard Skog til en mer komplett utøver. Gainerne og junkfood er byttet ut med sunn og balansert mat!

Richard forteller at han aldri har vært i bedre form. Han er 100 % fokusert og kjempemotivert for å gjøre sin beste konkurranse noensinne. Han mener selv at flere av øvelsene passer han perfekt - men at han likevel ikke har råd til å plassere seg dårlig på de øvelsene han er svakere i. På papiret ser også heatet han skal delta i, noe svakere ut, sammenlignet med fjoråret. Det trenger likevel ikke å bety noe når alt fyres i gang på Malta. Det handler ikke om hva man har gjort - men hva man skal gjøre !


Konkurrentene
Richard møter følgende konkurrenter.

Agris Kazelniks fra Latvia. Ble Latvias sterkeste mann i 2008 og havnet på 12 plass på Fortissimus 2009. Har imponerende løft som 390kg i knebøy og 400kg i markløft.

Fra Sørfrika har vi Ettiene Smit. Har 6 ganger tidligere vært Sør-Afrikas sterkeste mann, også så sent som i år. Kan skilte med 405kg i markløft.

Laurence Shahlaei kommer fra England og ble Englands sterkeste mann i år. Også han har imponerende løft som 365kg i knebøy og 380kg i markløft. I følge det anerkjente foraet Marunde-Muscle spekuleres det heftig i om denne engelskmannen vil være den nærmeste utfordreren til Richard.

Svenske Johannes Årsjø er et velkjent fjes for mange, og vant Sveriges sterkeste mann i år. Under VSM 2008 havnet Skog og Årsjø på delt 3 plass med 22,5poeng i heatet sitt. Under Viking power challange i juni var Skog hakket bedre. Likevel en person vi absolutt skal se opp for.

Det er uansett liten tvil om at man finner den største konkurrenten i amerikaneren Travis Ortmayer. Fra 2009 kan han skilte med blant annet en 4 plass fra Fortissimus, 2 plass fra USA sterkeste mann, 3 plass under Arnold Classic og 1 plass under Viking power challange. Verdt og nevne er det at Ortmayer også kom så høyt opp som på 5 i fjor.


Og øvelsene er som følger...
I heatet til Richard (heat #4) skal de konkurrere i følgende 6 øvelser:

- Medley: anchor & chain & barrels.
I denne øvelsen skal de første bære noen tønner, før de drar ankerlenken en viss distanse. Dette er en øvelse som passer Richard utrolig bra, og erfaring viser at det å løpe med vekter er noe Richard er dyktig til. Richard spår selv at det i denne øvelsen vil stå mellom han og amerikanske Travis Ortmayer.

- Knebøy
I denne formen for knebøy starter man med 260kg på stanga. For hver repetisjon legges det på 15kg, i form av tønner som ligger bak i en vogn som du løfter på. Etter 7 repetisjoner er de oppe på 364kg. I fjor bommet Richard helt, og klarte bare 3 tønner. Den svenske konkurrenten Johannes Årsjø var også i fjor i samme heat som Richard. Den gangen klarte han imponerende 6 tønner, tilsvarende 350kg. Noe av nøkkelen i år blir å forbedre seg på de øvelsene han sleit mest med i fjor. Denne øvelsen kan fort bli avgjørende for om Richard er med og kjemper om førsteplassen, eller om han må satse på å havne som nummer 2. Richard selv sier at han har forbedret seg mye siden i fjor.

- Car walk
Car walk kan ligne litt på yoke - men det stilles strengere krav til balanse og stabilitet. Under yoke racen på VPC 2009 havnet Skog kun 16 hundredeler bak Ortmayer. Dette til tross for han han tydelig sleit mye med den ene foten. Om alt klaffer har jeg stor tro på at Richard vinner denne øvelsene. Det er uansett ingen tvil om at det blir jevnt.

- Truck pull
Å dra tunge ting er noe som passer Skog perfekt. Under fjorårets VSM slo han tiden til svenske Årsjø med over 10 sekunder. Jeg tror også at det i denne øvelsen vil stå mellom amerikaneren og nordmannen. Skog har selv tro på at om ting stemmer, så skal han være med å knive om førsteplassen også her.

- Tønnekasting
Tønnekastingen kan også fort bli en avgjørende øvelse. Her blir teknikken minst like viktig som styrken. Og det er ikke bare i knebøy Årsjø er dyktig. Under fjorårets VSM beviste han at var det noe han behersket - så var det å kaste tønner. Tønner som forøvrig veier mellom 17,5 og 22,5kg og skal kostes over en vegg på 4,8 meter. Under denne øvelsen skal vi derfor se opp for vår svenske venn. Her blir det trolig en jevn "fight" mellom nordmannen, svensken og amerikaneren.

- Atlassteinene
Atlassteinene er velkjente for de fleste - og er hyppig brukt som siste øvelse. Det vil overraske meg stort om ikke Travis Ortmayer gjør rent bord under denne øvelsen. Få - om ingen er råere enn amerikaneren. Sett bort i fra Arild Haugen. I fjor slo Richard Skog tiden til Årsjø med ca 4 sekunder. Det blir spennende og se om det blir jevnere i år. Under VPC lå jo faktisk Richard forran Ortmayer før siste steinen, men fordi Richard bommet på løftet, vant Travis.


Men hva sier så Richard selv

Etter å ha vært med noen runder i boden og gymmet, satte jeg meg ned med Norges sterkeste mann og prøvde å finne ut litt om hvilke tanker Richard har gjort seg til den kommende konkurransen på Malta. Jeg kunne selvsagt startet med litt tørrprat og gratulasjoner - men vi går rett på sak!

Hva mener du om øvelsene du har fått presentert for heatet ditt. Hvordan passer de deg?

Øvelsene passer meg veldig bra. Spesielt når det handler om å flytte tunge ting over distanser. Jeg er mer usikker på knebøyen og tønnekastingen, men jeg mener selv at jeg har forbedret meg mye siden i fjor. Jeg har 1 år med mer erfaring og vil være mer frempå i år. Dette kan få marginene til å peke min vei.

Hva med motstanderne dine. Kjenner du dem godt? Jeg vet at du har flere gode knebøyere i heatet. Tror du squat liften blir avgjørende for hvordan det går med deg?

Jeg kjenner ikke alle like godt, men vet hva Årsjø og Ortmayer står for. Jeg vil heller ikke undervurdere de 3 andre. Om jeg skal lykkes i år, er det svært viktig at jeg klarer å holde meg rundt 1,2 og 3 plass under alle øvelsene. I fjor ødela det at jeg havnet på siste plass under knebøyen. Her taper man mye poeng, hvis man ikke henger med.

Du møtte jo både Årsjø og Ortmayer under Viking Powe Challange i juni. Der hevder mange at du var Ortmayer underlegen. Følte du det slik? Om man går gjennom øvelsene, ser man at det kun var marginer som skilte dere.

Ortmayer er en av verdens beste utøvere, men jeg følte selv at jeg hang bra med. Som du sier så sleit jeg med en skade i foten, som hindret meg, spesielt under yoke racen. Under atlassteinene hang jeg også bra med, til tross for at Ortmayer er utrolig kjapp.

Og hvor langt kommer du i år?

Målet er finaleplass, og deretter er det topp-5 som gjelder.


- Vi ønsker Richard Skog lykke til med VSM 2009 på Malta

Tekst og intervju gjort av Robert Eilertsen

  

Se video av Richard Skog hvordan han trener mot WSM  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avisartikkel om Richard før WSM: http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1388255.ece

 

 


Vi har kåret en ny vinner av Verdens Sterkeste Mann.
Eddie Hall er Verdens Sterkeste Mann 2017.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Nordmannen Jon Olav Granli imponerte med sin innsats.

Verdens sterkeste mann 2014

Strongman22.03.2014403

Bjørn Andrè Solvang er med.

Brian Shaw vant WSM 2016 i Botswana

Strongman26.08.2016137

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!