NM i Bodybuilding og Bodyfitness

Fitness04.10.2009Joachim Pedersen og Ann Kristin Berli-Johnsen7

Det var tidenes NM på Sentrum Scene.. Mye svette, muskler og brunkrem var fokus på denne helgen.. Publikum heiet frem sine favoritter og atletene pustet og peste der de stod og spente muskler.

Overall vinner Jørgen Corneliussen

Jørgen har vi ikke sett siden 2007 på scenen hvis vi ser bort i fra helgen under Stavanger Open. I 2007 så vant han alt som han var med på, blant annet Nordisk mesterskap, NM i -100 kg samt Stavanger Open hvor han også tok Overall.

På NM i år vant han både -100 kg samt Overall. Forrige helg under Stavanger Open tok Marius Graatrud Overall på Sandefjord. Denne ville Jørgen ta i dag, hvilket han også gjorde. Vi gratulerer! :-)

Jørgen ble også Norgesmester i 2004. Dette året tok han også seier på Stavanger Open hvor han også tok Beste Posør tittelen.

Nå skal Jørgen gi alt på Nordisk som finner sted i Trondheim.

 

 

NM i Bodybuilding og Fitness

- Resultatliste
- LIVE webcam opptak 
- Bildegalleri fra finalen (1643 bilder alle vektklasser og alle utøvere)
- Bildegalleri fra forbedømming (1000 bilder av alle utøvere)

 

Bilder fra NM i Bodybuilding og Bodyfitness

 

 

 

Vi la ut direkte streaming av bilder og sendte LIVE webcam

Se bilder som ble lagt ut direkte fra konkurransen her

 

Fortløpende skriverier og intervjuer direkte fra Sentrum Scene:

Begge klassene i bodyfitness har vært på scenen, utøverne ser flotte ut, men det skal elimineres utøvere fra den lange klassen slik at bare 15 er med på forbedømmingen. Utregning nå mens den korte klassen har første runde.

Første runde - sort bikini - i den korte klassen er over, og nå er det eliminasjon i den lange klassen.

Den lange klassen er flott, og det er tydelig det er vrient å dømme den. Det er ganske fornøyelig å se Richard Skog - som kom hjem fra Malta i går - gå blant publikum. Han får de fleste til å se små ut ...

På vei inn møtte jeg Madeleine Wessman og Ole Morten Dragseth. Madeleine mistet plutselig førligheten i beina for seks uker siden, uten at legene helt klarer å fortelle hva som feiler henne. Uflaksen ser ut til å forfølge Madeleine og Ole Morten, for i går hadde hun ramlet ut av rullestolen fordi hun skulle "klare selv" og knekt kjeven. Vi ønsker Madeleine god bedring og håper hun snart er på beina og tilbake på scenen!

Bodyfitness Veteran er på scenen nå, og disse jentene som så vidt har passert 29 ser fantastisk flotte ut!

Classic jentene er på vei ut nå, og jentene er flotte. Jeg ser kjapt at jeg har min egen personlige favoritt, men hvem det er skal jeg heller la være å fortelle ... ;)

Yvonne Skjelin fikk nettopp et lite illebefinnende. Det er tøft å stå i det sterke lyset på scenen, så dette kan skje den beste.

Frank Vallée er i fantastisk form! Gutta er jevnt over i bra form, men Frank skiller seg ut. Jeg vet ikke om dere klarer å se det på livestreamen, men Vallee har tverrstriper på rumpa!

Jeg har nettopp pratet med Yvonne Skjelin, og hun fortalte at hun har følt seg dårlig siden hun sto opp i morges, så egentlig hadde hun ventet på at hun skulle bli ordentlig dårlig. Sannsynligvis har hun lagt for lavt på vann, så hun har fått drikke nå. Da jeg pratet med henne spiste hun, og hun så mye bedre. Hun følte seg bedre også, så da satser vi på at resten av konkurransen er ren plankekjøring for henne.

Forbedømmingen i Bodyfitness er nå over, og de som ikke gikk videre i den lange klassen er Charlotte Ripe, Annika Brændeland, Tone Hassel og Nina Bilstad.

Nå er veteranjentene ferdige, og da er det et kvarters pause. Det er ikke verst med publikum i salen til å være så tidlig en søndag, men som alltid synes jeg publikum er for rolige. Min oppfordring til dagens og fremtidens publikum er å heie, rope og juble fram alle! De fortjener det etter så lang tid med forberedelser!

Andre del av forbedømming

Da er vi klare med andre del av dagens forbedømming, og første klasse ut er bodybuilding junior, herrer.

Jeg var en tur backstage i pausen, og stemningen der er laber. En del av dette går på det selvfølgelige med at utøverne er slitne og tomme for energi, endel går på at det er en veldig usikkehet spesielt blant bodyfitnessjentene om hvem som går videre.

I den lave klassen i BF går følgende seks videre

- Therese Olsen

- Hanne-Mari Nygård Iversen

- Ann-Christine Rodem-Klemo

- Sofia Isberg

- Vibeke Hermansen

- Kristine Aakre

Anne-Grethe Andersen er på scenen nå, og hun er ingenting annet enn fantastisk! Hun har hatt en helt usannsynlig forandring i fysikken siden sist hun stilte! Fargen er nydelig, bikinien er lekker, hun ser ut som om hun trives der hun står! Denne jenta er rå!

- 80 er på scenen, og dette er en jevn, flott klasse. Akkurat i da er jeg glad jeg ikke er dommer, for det er mye flott fysikk som blir presentert.

-90 er en rå klasse! Den der kommer til å bli hard å dømme. Det er artig å se Daniel leke seg på scenen.

Det er mye biff i -100kg klassen. Jeg er imponert over standarden somer i ferd med å bli i bygger-norge. Jeg prata nettopp med dommer Janne Moland Johansen, og hun er som meg imponert over kvaliteten på deltagerne.

Finalene begynner klokken 15.00

Etter en snartur backstage ser jeg at stemningen der er mye bedre nå enn tidligere. Utøverne virker til å være glade for at finalene endelig er i gang, og at en lang diett strakser over. Unntaket er selvsagt for disse som skal videre til Nordisk i Trondheim om to uker. For dem holder det med litt ekstra mat i kveld før de er tilbake på diett igjen.

Finalene begynner straks, og vi gleder oss til de siste timene.

Den første jeg møtte på backstage var Bjørn Reiten, som stiller i +180 cm i CBB. Han lå og halvsov bak en søyle, mens hans søte samboer Hanna satt ved siden av ham. Han fortalte meg at vi har en overraskelse i vente når han skal ut og kjøre friprogrammet sitt. - Men fram til da, sa han, skal jeg ligge her og sove. Jeg må bare inn og være med på åpningsseremonien, og så skal jeg sove. Snakk om å totalt mange konkurransenerver, da!

Da er den korte klassen i BF i gang, og endelig er det litt liv i publikum! Jentene er lekre der de står, og de fortjener all den applausen de får.

Eivind Lie fra Team City Gym kom bort til meg for å si hei, og da måtte jeg selvsagt høre hvordan han var fornøyd med egen innsats. - Jeg er veldig fornøyd, sa han. Hovedmålet mitt i år var å komme i god form, og det har jeg klart - og vel så det. Jeg planlegger å stille neste år også, og da stiller jeg enda bedre, med bedre rygg og bedre hamstrings. Han gliste og ga beskjed om at han og kjæresten hadde vært på McDonalds og spist nå. Vel unt!

Det er premieutdeling i den lave klassen i BF, og pallen er som følger;

6: Therese Olsen

5: Hanne-Mari Iversen

4: Vibeke Hemansen

3: Sofia Isberg

2: Kristine Aakre

1: Ann-Christine Rodem-Klemo

I den høye klassen topp tre som følger

1: Kristine Weber

2 Rikke Ekran

I følge en dommer jeg pratet med var dette en meget omstridt avgjørelse. Har sjette og fjerde blitt dømt ned på grunn av størrelse?

Og i veteran ble det som følger:

6: Annika Brendeland

5: Anita Sandberg

4: Hege Mathiesen

3: Rita Vedvik Hansen

2: Monica Claussen

1: Jorun Steine

Overall BodyFitness

1: Ann-Christine Rodem-Klemo

2:Kristine Weber

3: Elisabeth Haugsbø

Jeg lløp bak scenen for å få noen ord med Ann-Christine, og hun var mildt sagt lykkelig over å ha vunnet både klassen sin og overallen. På spørsmålet om hva hun skal spise nå så ramlet det ut - uten pustepause mellom ordene; "sjokolade, is, cola, vin, kirsebærkuler og ikke minst IS! "

Vi gratulerer Ann-Christine med seieren og overallen!

CBBW -163 cm

1:Solrun Stefansdottir

CBBW +163

5: Anita Hellerud

4: Yvonne Skjelin

3: Ann Kristel Fure

2: Anett Aavik

1: Mona Christin Jacobsen

Overall CBBW

1: Solrun Stefansdottir

Ei svett Yvonne Skjelin fortalte meg at hun er rimelig fornøyd med egen innsats i dag - med unntak av episoden i forbedømminga. Nå skal hun spise, men hun vet ikke hva.

Heidi Kestilæ fortalte meg at hun hadde vært dårlig med influensa rett før NM, så hun var forferdelig sliten da hun lå backstage. Hun var redd hun ikke skulle klare å holde seg på beina på scenen ... Heidi gliste og fortalte meg at nå leker hun med tanken på å stille i CBBW. Det liker vi, Heidi!

CBB -180

1: Frank Vallèe

2: Keywan Nabii

3: Ole Kristian Våga

CBB+180

1: John Large

2: Bjørn Reiten

3: Donald Ujunina

Frank Vallèe dro i land seieren i den korte klassen med glans. Mannen har tverrstriper der det er mulig å ha tverrstriper og han stiller ganske enkelt i en klasse for seg selv.

I den lange klassen var det Bjørn Reiten som fikk mest applaus under friprogrammet sitt. Han poserte nemlig til "Sjørøverne kommer" - eller Kaptein Sabeltannsangen for dere som ikke er småbarnsforeldre. Vi gleder oss til å se hvilken Sabeltannsang han velger til Nordisk i Trondheim om to ukerl. ;-)

Overall CBB

1: Frank Vallèe

Jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige her, men det er virkelig flott kvalitet på deltagerne i år. Veteranklassen i bygging byr på mange flotte mannfolk!

BB Junior

3:Finn Aaron Bruhaug

2: Kjetil Fevang

1: Baktash Shahrestani

Masters Herrer

5: Arnfinn Benterud

4: Rune Lode

3: Lance Noble

2: Knut Øines

1: Frank Vallèe

Masters Kvinner

3: Mona Christin Jacobsen

2: Solrun Stefansdottir

1:Anne-Grethe Andersen

Anne-Grethe er i rå form, og enda er hun flere uker unna VM for Masters, som er det hun virkelig dietterer til nå!

Bodybuilding -55 kg

Vibeke Austria

Bodybuilding +55 kg

Anne-Grethe Andersen

Overall BB Dame

Anne-Grethe Andersen

Beste posør dame

Solrun Stefansdottir

Anette Aavik stoppet meg på vei ned trappa for å hilse på. Selvsagt benyttet jeg meg av sjansen til å spør henne om hun var fornøyd med dagen. Hun trakk veldig på svaret, så jeg konkluderte meg fram til at hun slettes ikke var fornøyd, men hun smilte stort da jeg sa hun ser bedre ut nå enn da hun stilte i vår. Hun fortalte at 2009 var året hvor barna hennes ikke hadde sett mamma, så i 2010 stiller hun ikke. Men hun lovte at hun seinere stiller i enda bedre form, og neste gang ... da skal hun vinne.

Elisabeth Haugsbø fant jeg nederst i salen, hvor hun satt nydusjet og flott og fulgte med på konkurransen. Hun var strålende fornøyd med at hun hadde kommet inn nesten halvannet kilo lettere enn forrige helg. Da jeg spurte henne om hun var fornøyd med plasseringen smilte hun stort og sa JA! Hun fortalte videre at hun gleder seg veldig til Nordisk, og at hun da stiller enda bedre enn i dag.

Daniel Stisen sa det forresten så greit tidligere i dag; for bare ettpar år siden så var det alltid en eller to veldig gode i en klasse, ettpar midt på treet og en haug dårlige. Nå er det stikk motsatt; nå er det en eller to dårlige i en klasse, nesten ingen midt på treet og en haug veldig gode.

Senior Herrer -70 kg

4:Omid Samady

3: Zafar Ansari

2: Kenneth Svendsen

1: Dominic Dubiel

-90 er en fantastisk klasse! Se på den lineup'en. Den er bare utrolig. Jeg synes dette er veldig, veldig spennende!

Senior Herrer -80 kg

6: Even Opsahl

5: Anders Johansen

4: Kenneth Tollofsen

3: Morten Johnsen

2: Paul Rusten

1: Ståle Sæterbø

Senior Herrer -90 kg

6: Ali Tabra

5: Thomas Volden

4:Tom Lyng

3: Jan Sigve Eliassen

2: Daniel Myrvold

1: Marius Graatrud

Ali så mer enn litt sint og skuffet ut da han nettopp gikk forbi ...

Senior Herrer -100 kg

6: Tore Johnny Folkestad

5: Frank Hansen

4: Petros Vyzantios

3: Amir Riazifard

2: Frode Kjær

1:Jørgen Corneliussen

Lineup'en i -100 er også utrolig bra. Jeg kjenner sørlendingen i meg er litt ekstra tilstedeværende akkurat nå ...

Senior Herrer +100 kg

4 Atle Kielland

3: Christer Hoftvedt

2: Knut Øines

1: Paal Snorre Høyer

Overall

Jørgen Corneliussen

Beste Posør Herrer

Daniel Myrvold!

Bjørgulf Hansen kom bort til meg i det jeg skulle slå av pc'n... Jeg siterer ham ordrett; - Nå har vi stanga hodet mot veggen i tre år angående BF. Vi må snart skjønne at hvis vi vil at de norske utøverne skal kunne hevde seg internasjonalt som f.els i EM/VM må vi dømme etter internasjonal standard - som føres i EM/VM. Hadde vi snudd plasseringsrekkefølgen i lang klasse BF hadde vi fått tre stykk på pallen som kunne hevdet seg internasjonalt. I steden får vi tre jenter som er favoritter blant dommerne.

Så, NKF... våkn opp ellers vil dere drepe BF. NM er et uttak til VM. Er dette vanskelig å forstå, må det lages en "elite" klasse i BF for dem som ønsker å dra til EM/VM.

Etter en lang konkurransedag traff Egil og jeg nummer to i den lange klassisk-klassen for menn, Bjørn Reiten og hans Hanna. I løpet av kaffepraten får vi vite at Bjørn har vært i tidenes deffetåke ukene før konkurransen. Faktisk har han vært så ille i deffetåka at han kjøpte et hus ... Et helt, stort hus .... Jeg ler bare jeg tenker på det.

Han skal nå selge huset sitt, så er det noen som planlegger å kjøpe seg hus i Ålesundsområdet så er det bare å ta kontakt med ham.

Til alle dere som deltok i dag; dere var fantastiske! Til alle dere som skal til Nordisk; jeg gleder meg til å se dere der!

 

Intervjurunde med noen atleter

 

Daniel Myrvold - Siste innspurt før NM

Daniel Myrvold er et navn jeg har hørt surre i diverse samtaler om kroppsbygging i Norge, og parallelt med navnet hans har jeg hørt snakk om fantastisk posering.

Under Stavanger Open fikk jeg endelig sjansen til å se ham live på scenen, og prestasjonen hans passet til forventningene.

Jeg fikk en liten prat med en utrolig sympatisk Daniel over en pizza etter Stavanger Open.

Du imponerte stort i Stavanger, Daniel. Hva har du endret siden i fjor siden formen er så drastisk mye bedre?

Tusen takk! Vel, største forandringen er vel coaching av Kim Torgersen og at jeg fikk tilbake treningsgnisten ved hjelp av Frank Vallée (din seige satan!) og gutta på Toppform. Det ble også gjort en del diettforandringer i forhold til tidligere - og jeg har prøvd det meste, tro meg - som gjorde at jeg kunne spise mer mat og ikke drepe meg selv med cardio. Fettprosent målte vi ikke en eneste gang heller, i forhold til i fjor. Også retter jeg en stor takk til Bjørgulf Hansen, som holder kroppen min i sjakk med massasje, og selvsagt Team Xtreme. Ellers er det også verdt og nevne at jeg har hatt et utrolig stabilt år privat, hvor jeg ganske nylig forlovet med meg min kjære samboer Anette. ELSKER DEG jenta mi, uten deg er jeg ingenting!

Les hele intervjuet her

 

Metern er i sitt livs form! 

Da Marius "Meteren" Graatrud entret scenen i Sandnes Kulturhus sist lørdag var det en "ny" Marius som stilte. Aldri har han vært i en slik fantastisk form som det han viste fram under Stavanger Open!

Etter konkurransen spiste vi sammen med Marius, og mens vi satt der benyttet jeg meg av sjansen til å stille ham noen spørsmål.

Du stilte i knallform i Stavanger Open, Marius. Blir formen enda bedre til NM?

Ja, jeg håper og prøver på å være enda tightere til NM. Man blir jo aldri for hard.

Hva er forskjellen på den siste dietten og opplegget rundt den enn tidligere dietter?

Vel, som jeg har sagt litt om tidligere så forandret hele dietten seg når Kim Torgersen tok styringen. Jeg spiser mer mat hele veien, og er aldri så lavt på karb som før. Jeg holder systemet i gang og forbrenningen oppe. Jeg har mer energi og ser jo at resultatene kommer slik de skal. Så nå er det bare å justere litt her og der så man kommer inn enda litt hardere for hver gang.

Les hele intervjuet her

 

Omid Samady stiller for første gang i NM

Omid Samady stiller for første gang i NM, i -70 bodybuilding. Han vil vi se på scenen nå førstkommende søndag på Sentrum Scene i Oslo.

Hvorfor er du med i NM?

Jeg har trent det siste året veldig seriøst rettet mot konkurransen.

Hvor lenge har du drevet med bodybuilding?

I 2 år. 

Omid veide 93 kilo før diett, nå er han 73 kilo. De siste kiloene har vært hardt og vanskelig. Han kjører kardio en time før frokost og en time etter trening.

Liker du kardiotreningen?

Ikke nå om dagen... Men da det var på ca èn halv time etter treningen var det ålreit.

Hva slags diet ha du og hvor lenge har du gått på den nå?

Siden juli.

Jeg har seks måltider, og dette spiser jeg i løpet av dagen:

50 gram havregryn , ca 700 gram kylling/ biff, 60-70 gram ris , 110 gram proteinshake. Søndag er det masse mat for å karbe opp kroppen , og det hjelper for å få opp forbrenningen.

Når han er offseason spiser han det dobbelte av alt.

Les hele intervjuet her

 

Ali Tabra

Vi var med på en treningsøkt med Ali Tabra på 24Fitness. Han skal stille nå til helgen på NM. Det blir en tøff og hard -90 kg klasse.

Ali Tabra NM vinner i 2008 bodybuilding -80 og skal stille i -90 i år. Han er personlig trener på 24 Fitness og har gått 4 år på Universitetet hvor han tok idrettsfag. Ali har også studert kost og trening ved siden av og har lært mye av Geir Borgan Paulsen og Harald Skjøldts som driver Haralds gym, og av Tommi Thorvildsen. Off season veier han 100 kg, i konkurranse er han 85 kg.

Målet er å være best i -90 kg siden det er en hard klasse. Han skal stille mot Amir, Daniel Myrhvold, Marius Metern, Jan Sigve Eliasen og Tom Lund.

Ali gjør alt selv, diett og trening men får litt hjelp av Tommi.

Jeg fikk mange gode tips ifjor siden jeg fikk god trening av Geir Borgan, forteller Ali. Ved siden av hjelper han Omid Samadid med trening og diett som skal stille i bodybuilding -70, som Ali tror kommer høyt. Jeg har trent han fra "skrætsj", sier Ali. Tore Johhny Folkestad er han også coach for. 

 


Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.
Liker du muskler, glam og show? Sjekk ut NM i Fitness.
Vi har kåret en ny vinner av Verdens Sterkeste Mann.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!