Arild Haugen - Reisebrev fra turen

Intervju03.03.2010Kristian0

Se ekslusive bilder av Arild Haugen og stort reisebrev fra hele turen til Spania! Vi fulgte Arild Hulk Haugen tett før kampen, under kampen og etter kampen. Se ekslusive bilder og historien kun på Treningsforum.no

Før kampen:

Vi er i Spania og skal se Arild Hulk Haugen bokse sin andre proffkamp i boksing. Neste stopp er innveiing til boksestevnet, Arild går igjennom sentrum med innveiingsvekta over skuldrene og får mange lange og fasinerte blikk. Ved flere lyskryss henger digre plakater som informerer om den kommende boksekampen, det er et svært bilde av Hulken på plakatene. Han har hovedkampen. Vi går inn i hotellet, der venter det flere tv team, fotografer og journalister. Over 30 stk. Treneren Ulf Johanson bryter ut; Så mye pressefolk var det ikke når Ole Klemetsen og Steffen Tangstad var på topp engang, og dette er Arilds andre kamp! Interessen for Hulken er blitt enorm i Spania, en av grunnene kan kanskje være showet Hulken lager. Han løftet foreksempel opp en kvinnelig spansk repporter med en arm da hun intervjuet Hulken i forbindelse med første kamp. Hulken løftet også opp en bil slik tv teamet kunne skifte dekk! Han lager show og de elsker det!

Alle vil ha en prat med Arild, ta bilder og filme. Innveiingen starter og nåla stopper på 125kg. Arild løfter hendene over hode og roper Viking Power! Fotografene knipser og spanjolene er svært begeistret. Arild poserer for kameraene og lager stort show. Så står pressekonferansen for tur.

De lurer på hvor og hvordan han trener. Arild forklarer grundig at han har trent mye i Norge og i senere tid i Spania sammen med treneren Ulf Johanson, og Emiliano som også trenes av Ulf. Emiliano fungerer som tolk da spørsmålene kommer på spansk. Arild skryter av været i Spania, - Dette er perfekt for meg, klima er perfekt, alt blir mye enklere, i Norge er det kaldt og vanskelig å trene på vinteren. Dette er som et paradis for meg, jeg kan jogge på stranden og trene i rett klima.

Offseason trener jeg 4-5 timer til dagen, siste ukene før kamp trener jeg normalt 2 timer til dagen, da er det viktig å bevege seg, få overskudd og fokusere inn mot kampen, forklarer Hulken. Når kampen er over på fredag, betyr ikke det at jeg skal hjem å hvile, treningen starter opp igjen dagen etter, uansett utfall sier Hulken bombastisk til de spanske tv-kameraene.

Spanjolene er fascinerte over Hulkens størrelse.

- Det har vært en stor forandring for meg å gå fra strongman til boksing, jeg har måttet forandre kroppen totalt, fra å være svær til å bli mer funksjonell. Kroppsvekten har jeg redusert med 25 kg. 125kg er fortsatt mye, man trenger svært mye oksygen for å fungere når man er så tung. Jeg må være mye bedre trent enn en motstander på 100kg for eksempel. Jeg ønsker nok å gå ned noen kilo til, sier hulken.

- Jeg ønsker å lage et skikkelig show for publikum og vise ekte Norwegian Power!

Hulken forklarer også litt om rutinene før kamp som siste del av pressekonferansen:
- Før kampene hører jeg på musikk, jeg har et oppvarmingsprogram fra Ulf som jeg følger, jeg liker å holde meg for meg selv før kampen og visualisere seieren. Det gir meg selvtillit.

Vi tok en prat med Arild Haugen etter pressekonferansen.

- For 1 år siden bestemte jeg meg for å satse på boksing, nå sitter vi i Spania og andre kamp står for tur, sier Arild.

Vi lurte selvsagt på hva han syntes om skepsisen som mange har til valget om å gå fra strongman til boksing.

- For å si det slik så hadde ingen tro på meg når jeg startet med strongman heller, få har tro på meg når jeg valgte å satse på boksing også. Men jeg har tro på alt jeg bestemmer meg for. Vil du det nok får du det til, jeg er en vanlig gutt fra Sirdal som jobber sinnsykt hardt for målene jeg har satt meg. Alle kan bli proffbokser eller strongmanutøver om de vil det nok, selvsagt forutsatt at du har noen genetiske forutsetninger og satser deretter. Det viktigste er at man har troen selv og jobber knallhardt.

Hva tenker du om forskjellen mellom strongman og boksing?

- Boksing er noe helt annet, når jeg var strongman var jeg stor og sterk, jeg løftet og drog tunge ting på en tidsramme på 20-50 sekunder. Boksing må man være mer funksjonell, eksplosiv, sterk i ringen, enormt utholden, sterk fysisk og psykisk. Det har vært en enorm omveltning. Jeg har brukt svært mye tid på å omstille meg både fysisk og psykisk. Men jeg håper fortsatt å være sterkere enn gjennomsnittet, ler hulken.

Hva tenker du om kampen?

- Jeg tar hver motstander seriøst og går ut fra at han er flink. Jeg gjør alltid mitt beste. Det hadde vært kjekt å bokse en litt lenger boksekamp enn forrige kamp for jeg har virkelig jobbet hardt for å bli mye mer mobil og utholden. Men jeg vil selvsagt vinne på knockout.

Hva er planen for kampen?

- Jeg har i samråd med treneren min Ulf en gameplan som vi skal følge som går utpå og bokse enkelt, mye med venstre jab, mye press. Men alle kamper lever sitt eget liv så man må være klar for å endre planen underveis.

Teamet ditt Hulk Haugen hvem består det av?

- Team Hulk Haugen er meg, Ulf Johanson som er treneren min, Harald Skog har også vært med og trent meg, Ole Klemetsen er min mentor, rådgiver og trener, Tor Krageboen er manageren min og sjefen. Teamet er stort og vi har mange støttespillere. www.Kost1.no, Pokeridol og Showroom har alle vært med på å gjøre dette mulig også. Jeg regner selvsagt også alle mine fans som medlem av Team Hulk Haugen, sier Hulken.

Hva føler du om framtiden?

- Jeg streber hver dag for å bli bedre, den dagen jeg er fornøyd er det på tide å legge opp, gnisten har jeg og jeg er sulten på resultater. Vinner jeg kampen blir jeg tilfredstilt der og da, men så fokuserer jeg og sikter høyere. Uansett utfall av kampen starter jeg treningen igjen dagen etter. Jeg vil mer, bli bedre, det er en evig kamp.

 

Hva er planene dagen før kampen?

- Det er mye styr med pressen, her inne er det over 30 stk fra nasjonal og internasjonal presse. Så jeg skal få dette unnagjort og slappe av for meg selv, visualisere at jeg vinner kampen, høre på musikk og være litt på nett. Jeg må også bevege meg litt på gymmet, jeg har ikke tro på at man kan hvile seg i form. Jeg skal gi alt for Norge og meg selv når kampen starter, jeg skal lage et helvetes show!

Så var alle intervjuene med Arild ferdig og pressefolkene pakket sakene sine i sammen og de andre bokserne som skulle delta i stevne kunne veie inn.

Under kampen:

I Torrevieja er det boksevorspiel i den Norske Kvikkbaren. Masse nordmenn har kommet. Stemningen er god, vi venter på bussen som skal kjøre oss til Murcia hvor stevne holdes. Turen til Murcia tar ca. 1 time. Bussen er full av Norske flagg og fans av Arild. Vi kommer til boksearenaen, utenfor står Arild og ønsker oss velkommen. Han viser oss inn og setter seg ned for å prate med gjengen. Han virker svært rolig og selvsikker. Alle vil ha bilder med Hulken, spanjoler så vell som nordmenn. Arild tar seg god tid til alle som vil ha bilder. Så tar Arild farvel, har må inn å starte sine rutiner før kamp. Han kommer raskt ut igjen. - Helvete jeg har glemt ipoden, er det noen som har noe musikk eller en cd som jeg kan låne, sier Arild. Ingen hadde med seg noe så da fikk han klare seg uten. - Samma faen, jeg skal vinne uansett, sier Arild og smiler og går.

Boksestevne starter i 22.30 tiden på kvelden, først er det 5 kvinnekamper i amatør boksing og så noen amatør kamper for menn. Så proffkamper i lettvekt, alle venter på kampen til Arild. 01.30 er det klart, publikum er i ekstase, vi tok fram noen plakater av Arild som vi delte ut til spanjolene, jeg har aldri sett så mye oppstyr rundt de 20 plakatene vi hadde og dele ut. De heldige spanjolene som fikk et eksemplar holdt fram plakatene og viste sin støtte til hulken. Hulken, hulken, hulken gjomet i arenaen!

Arild kommer inn selvsikkert i sammen med teamet sitt, man ser på at Arild at han ikke kan tape denne kampen. Kampen starter og motstanderen går hardt ut, han går tydelig ut hardt ut for å ryste Arild tidlig i kampen, han får inn noen gode slag men Arild ser uanfektet ut. Arild svarer raskt og Sejfula Berisha går i bakken for første gang, Berisha går enda en gang i bakken kort tid etter. I sekundet før 1. runde er ferdig går Berisha i bakken for tredje gang. Arild har vunnet på knockout igjen! Overlegent!

 

Etter kampen:

Arild tar seg god til å prate og ta bilder, han lager show for publikum igjen. Nordmenn og spanjoler klapper og roper Hulken, Hulken, Hulken!

Vi tok en kjapp prat med Arild på vei inn i garderoben:
- Jeg ville gjerne ha bokset noe lenger og bokset mer kontrollert. Men det ble som det ble. Jeg vant og det er det viktigste. Neste gang kan jeg tenke meg å møte en bedre motstander, sier Arild.

- Berisha traff meg noen ganger, men for å være helt ærlig så kjente jeg faktisk ikke noe av slagene, sier Arild.

Manager Tor Krageboen sier han jobber med å få til 2-3 kamper så raskt som mulig, han vil helst legge kampene til Spania hvor Hulken er mottatt som en folkehelt. Men vi utelukker ingenting sier Tor.

Så var det intervjuer med presse, hvile i garderobe, hjem til Torrevieja og tilbake til den knallharde treningen dagen etter for Arild Hulk Haugen. Man skal huske at en reise på 1000 mil starter med ett enkelt steg.

Flere bilder

 

 


Arild Haugen holder i dag foredrag og bruker sin egen erfaring til å forebygge doping.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013535

Savner du Arild Haugen i strongmansirkuset?
Se video.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Dokumentar om Arild Haugen

Strongman22.11.2013535

Speltlomper er i vinden som bare det.
For deg som er over 40 år bør du gjøre dette for å få fremgang.

Energiboost med morgentrening

Trening14.11.2019353

11 tips for deg som vil få treningen unnagjort på morgenen.
Ønsker du deg drømmeskuldrene? Dette er øvelsene som gir deg akkurat det.

Strak markløft

Trening12.11.2019140

Prøv denne for å isolere bakside lår og rumpe.