Vi lader opp til NSM

Strongman05.05.2010Ann Kristin Berli-Johnsen0

Det er elleve dager igjen til finalen i Norges Sterkeste Mann 2010 går av stabelen, og rundt omkring i landet jobbes det nå med de aller siste konkurranse- forberedelsene blant Norges sterkeste menn.

Små detaljer må finpusses, de siste tunge løftene skal løftes, reimer, varmere og sko skal sjekkes. Alt skal stemme når det som i norsk strongmannsport er årets absolutt største happening går av stabelen.

I år som i fjor arrangeres NSM på Bø i Telemark, og i år som i fjor er kvalikken fordelt over to plasser i Bø Sentrum; Sønstebøtunet og Bø Senter. Kvalikken i fjor trakk mye mennesker - til tross for øsende regn - og vi håper på enda flere i år - både deltagere og publikum.

Utøvermøte er fredag 14. mai klokken 14.00 på Lifjelltunet. (Avkjørsel vis a vis Bø Sommarland)
Alle som skal delta på kvalikken møter der for å få den informasjonen dere trenger om kvalikkøvelsene og konkurransen dagen etter. Skal du delta i kvalifiseringen til Norges Sterkeste Mann 2010 så du stille på utøvermøtet. Gjør du ikke det mister du sjansen din til å delta.

Oppmøte til første kvalikkøvelse klokken 15.30 ved Sønstebøtunet.

Oppmøte for de tolv finalistene i Telemarkshallen lørdag 15.05.2010 klokken 12.30.
Publikum slipper inn klokken 13.00.

Det spekuleres mye om hvem som kommer til å bli Norges Sterkeste Mann 2010, så la meg spekulere litt, jeg også.

Første finaleøvelse er Yoke Race. Dette er en øvelse som går på hele den bakre kjeden, alt av stabiliseringsmuskler, korsrygg, legger, rumpe, hamstrings. Det er en tøff øvelse, og alle som har prøvd den vet at man er rimelig kjørt etter å ha løpt med tung yoke. Når neste øvelse er stokk, og når stokk sliter en ut i rygg, skuldre og armer så er det en selvfølge at mark blir spennende. Hvem har nok styrke igjen til å dra noen reps på 300 kilo i mark etter 410 kg yoke og 140-150-160 + kg stokk? 

Dette blir spennende!

Det som blir mest spennende i kampen om hvem som blir Norges Sterkeste Mann er at det i alle øvelsene finnes spesialister som vil stjele poeng fra andre. Dette tror jeg vil føre til at når vi kommer til cut'en etter fjerde øvelse så er det et rimelig jevnt felt som går videre. Strengt tatt tror jeg ikke det er noen nye stjerneskudd som dukker opp, men derimot de gode, gamle traverne vi har sett i toppen av de siste årenes konkurranser.

Men ... hvem vet? Kanskje Ole Martin Hansen er så satt ut av skaden i leggen at han ikke klarer å kvalifisere seg? Kanskje Egil "Skallagrimsson" viser seg å være mye sterkere og kjappere enn alle tror og faktisk kommer videre etter cut'en? Kanskje Arild dropper dommerjobben og stiller i konkurranse? Da blir det i hvert fall spennende å se hvem som tar med seg tittelen hjem!

Man kan spekulere til krampa tar en, men den eneste sikre måten å få vite hvem som blir Norges Sterkeste Mann 2010 er å møte opp i Bøhallen lørdag 15. mai.

 

Regler for Norges sterkeste mann 2010

(Skrevet av Arild "Hulk" Haugen)


Kvallik øvelsene 14 mai:
• Startrekkefølgen vil bli trukket i forveien av Arild Haugen og Svend Karlsen. De som deltok i finalen 2009 starter sist ut etter plassering. Det vil si at Richard Skog er siste mann ut på første kvallik øvelse.


• Apollons 110 kg: Denne øvelsen vil foregå i par. Her er det flest repitisjoner fra bakken og opp over hodet med appollons stanga som gjelder. Armene skal være utstrakt og hode mellom armene før løftet godkjennes. Stanga skal "føres" kontrollert ned til bakken. Tidsbegrensning 60 sekund. Magnesium og belte tilatt. Det er ikke lov å legge stanga på beltet, men like over. Jeg ønsker å se en utøver som kontollerer vekta og gir klare fine løft.


• Farmers Walk 120 kg max distanse. Her vil det bli vending på ca 20 meter. Magnesium tilatt. Første nedsetting medfører måling. Om du er uheldig og mister farmerswalk loddene innen 3 meter er det mulighet for omstart.


• Dekkvelt på tid. ca 350 kg. 6 velt. Klister tilatt.

Etter Kvallik vil det bli utøvermøte for de 12 finalistene. Her er det mulig å stille spørsmål rundt øvelsene, ol. For de som vil se utstyret og eventuelot prøve 1 løft eller to kan det gjøres lørdagen før stevnestart. Klær og lignende deles ut på utøvermøte. Annen info kommer trolig snart.


Norges Sterkeste mann 15 mai:
• Yoke race 20 meter 410 kg. Det er lov å sette ned yokestativet 1 gang. 2. gangen den settes ned blir det målt distanse.


• Stokkløft LMS maksvekt: startvekt 140 kg. Det vil bli høynet med 10 og 10 kg til det står 3-4 utøvere igjen. Dette er noe Arild avgjør på stedet når det er fornuftig å ta den avgjørelsen. Tidsbegrensning på å fullføre løftet er satt til 30 sek. På denne tiden kan du sette ned stokken, slippe tak osv. men innen 30 sek skal løftet være godkjent ellers er du ute. Løftet blir godkjent med full lockout på armene med hodet mellom armene. Du må vise at du har kontroll på vekta og står stille. Kontrollert nedløft. Jeg vil se mye vekter på stokken men krever kontroll fra utøver. 1 stk albuvarmer er lov. Ikke knebind eller lignende rundt albuene.


• Markløft for repetisjoner ca 300 kg. Dette er uten drakt, men med drareimer. For å få løftet godkjent må du være utlåst i kroppen med en markert Peak av løftet. Dømmes akkurat som tidligere. Du vil få singal som lyder: lift, good lift, lift osv. Vent på signalet før du løfter. Om du går for raskt ned på 1 repitisjon vil jeg kreve lengre stopp på neste. Tidsbegrensing 90 sek.


• Circus dumbell 80 kg for reps. Fra bakken til over hodet på hver rep. Det er lov å bruke begge hendene til å løfte hantelen opp til skuldrene, men selve overpresset skal gjøres med 1 hand. Det er lov å veksle mellom venstre og høyre hånd. Jeg krever markert stopp på toppen. Du må og ha full utlåsning på arm i det du er på toppen. Om du ikke er helt rett i kroppen får du forsatt godkjent løft så lenge hantelen er over hodet med strak arm. Jeg ber om at dere senker hantelen så "skånsomt" som mulig da utstyret er nytt og veldig dyrt. Tidsbegrensing er 90 sekund.

SPLITTEN kun de 6 beste videre:
• Atlas steiner med tilløp. Enkeløvelse som alle kjenner reglene rundt. Ikke lov å trille steinen bort til stativet;) Tidslimit 75 sek. Tar tiden på 3. steinen, ellers får du bare telt antall steiner og evnt en delt poeng med de som har samme antall.


• Trillebårrace: Lik øvelse som i fjor, med samme regelverk. Ikke lov å sette ned etter siste systemblokka er lastet oppi, da måles distansen. Tidslimit 90 sek.

PS: Det kan komme små forandringer i noen av øvelsene, men det blir detaljer og alle vil bli informert til samme tid så det er rettferdig. Arild Haugen er hoveddommer og tar siste avgjørelse om det skulle være noen tvil. I de øvlsene hvor ting gjøres på tid, vil det bli brukt 3 tidtakere og den miderste tiden gjelder.

Som dommer ønsker jeg å være rettferdig og bestemt.
Poengsystmet er som før; 12 poeng for seier og 1 poeng for siste plass i hver øvelse. Om du ikke klarer noen løft i en øvelse tilsvarer det null poeng.
Om vi skulle få 2 utøvere med lik poeng sum, så kommer den med høyest plasseringer først. Det vil si at om Espen og Richard står begge med 50 poeng hver, men Espen med seier i 2 øvelser og Richard seier i 1, så vant Espen.

Dette er en publikum og show sport. Vi vil ha enkle regler som publikum forstår.

Spørsmål rundt øvlsene kan rettes til Arild på tlf: 971 62 705.

 


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!