Therese Mæhle-Svensen

Intervju20.05.2010Joachim Marhaug14

Intervju av Therese Mæhle-Svensen som tok overall i Bodyfitness +163cm på Oslo Grand Prix. Hun er tidligere Norgesmester i 2007 i samme gren.

Navn: Therese Mæhle-Svensen
Alder: 21
Bosted: Oslo, oppvokst på Stord
Arbeid: Ass. butikksjef i Baker Samson
Høyde: 166-168cm:-)
Vekt: 58on/63off
Sivilstatus: Gift med Kenneth Mæhle-Svensen
Sponsor: 24fitness, Betterbodies - Norwegianfitness, Strøget Negldesign
Klubb: 24fitness

Merittliste

2010 - 1pl + overall BF +163 Oslo Grand Prix
2010 - 1pl + overall BF +163
2007 - 1pl BF +163 NM
2006 - 6pl BF +163 NM

Fortell litt om deg selv

Eg er ei positiv, glad og sta jenta som liker det meste og får til det meste! Eg jobber fulltid på bakeri i lag med ein gjeng kjekke jenter som gir meg mykje glede i kvardagen. Etter jobb bere da av sted til trening på 24fitness, nåke eg har gleda meg til heile dagen. Kenneth er alltid med. Me trener stort sett sammen. Presser og motiverer kvarandre til å få best mulig utbytte og glede av treninga. Me er litt av et team, om eg kan sei da sjølv;) he he. På sommarstid blir da ein del tura oppe på Ekeberg/Bekkelaget der me bur, like spesielt å gå i motbakka og terreng, kjenne at da "brenne" litt i låra! Ellers er eg glad i laga mat med mykje smak og å lesa, favorittforfatteren min er for tida, Liza Marklund. Å driva med bodyfitness er ein stor ting for meg. For å hevda seg, må ein trene og spise sunt og godt store delar av året. Det blir rett og slett ein livsstil. Og denne livstilen er den eg liker aller best. trening gir meg sjølvtillit, styrke - mentalt og fysisk, og ein stor posjon glede! Da besta av alt er at eg får gjer da sammen med mannen eg elsker over alt på jord! <3

Livsmotto; Å GLEDE SEG OVER DET EIN GJER, Å HA DET GODT MED SEG SJØLV

Favorittøvelse: Markløft
Favorittkosttilskudd: linfrøolje, proteinpulver (banan, vanilje og jordbærsmak), multivitamin
Favorittdrikke: espresso, pepsi max, vatn:)
Favorittmat: Indisk, cottage cheese, havregrøt og heimalaga hamburger

Hva synes du om Treningsforum.no?

Eg syns det er ei kjempe flott side for treningslystne. Sida innspirerte meg mykje med spennande artiklar om kosthold og trening når eg var "fersk" i min idrett. No syns eg den er hjelpsom i henhold til gode matoppskrifter, nye profiler om konkurrerende utøvere og generell oppdatering på trening- og konkurransemiljø i Norge. Eg sjekker dagleg om det er kommen nåken spennende nyheter:)

Hva fikk deg til å begynne å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Eg har drevet med idrett siden eg var rundt 5 år. Fekk prøvd masse forskjellig opp gjennom åra. Men hovedsaktlig har da dreid seg om svømming, friidrett og håndball. Eg er veldig fasinert av menneskekroppen og særlig evnen dens til å utvikle seg. Og då snakke eg om muskler og skjønnhet, som man opparbeide seg ved hard fysisk trening og et næringsrikt sunt kosthold. Som 14-åring begynte min fasinasjon av jenter med muskler. Eg brukte nåken hundre på treningsblader som musclemag, og fitness&bodybuilding:):) Og eg bestemte meg tidlig for at ein dag skulle eg bli slik som dei! Eg begynte å trene på studio når eg var 15-16år. Då handla da om å trena mest mulig og prøve å være like sterk som gutta! Men da eg passerte 17 år fekk eg litt meir innblikk i sporten bodyfitness og fekk høyre at eg hadde ein flott fysikk og burde prøve ein diett og konkurranse. Same året, den høsten, blei min første konkurranse og da var knall gøy, nervepirrande og stort! Etter det har eg holdt på, og da har absolutt gått over stokk og stein. Eg hadde aldri venta at eg skulle ha nådd så langt allerede. No glede eg meg berre til fortsettelsen og kva da måtte bringa....;)

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

04.30 står opp, lager kaffi og frukost som eg tar med meg på vei til jobb:)
06.00 frukost
06.30 -1400 jobb
09.00 mellommål
11.30 lunsj
14.00 mellommål
15.00-16.30 trening
18.00 middag

Resten av kvelden går til turer, husarbeid, matlaging, lesing og tv-titting med min kjære mann, pluss ein masse anna som måtte dukke opp:) Så tar eg kvelden når eg er passe trøtt:)

Hva er dine mål og ambisjoner?

Akkurat no brenner eg veldig for fitness, så eg vil gjer mitt for å bli best mulig og nå så langt eg kan. Eg tar et år om gangen. No er det høstkonkurransane som står i fokus og eg vil gjer alt eg kan for å vinne!:)

Hva er fordelene og ulempene med fitness?

Eg velge å berre sjå på fordelane eg. Det er dei som trekke deg opp og fram. Fitness er ein spennande idrett. Eg liker at den er individuell. Eg kan trena akkurat som eg vil og eg kan velga når eg vil i konkurranse. Fordelende med fitness er at du lærer kroppen din og din metale styrke å kjenne. Det er ein idrett som er på vei oppover.. Man møter stadig nye flotte utøvere. Og da besta av alt, man veit aldri kven som vinner før man er i sjølve konkurransa, på scenen. Dagsformen kan avgjøre så mykje!

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Eg er veldig fornøyd øver framgongen min, absolutt! Da har som sagt gått over all forventning! Men eg har enda mykje som kan bli bedre. Og eg glede meg til å lære meir!

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Trener 4-eller 5-splitt, det varierer eg ut i fra kor mykje eg har å gjer på jobb eller privat ellers.

Akkurat no trener eg 5-splitt; da deler eg kroppen min opp i 5 grupper

Man: armer, nakke, legger
Tir: fri
Ons: rygg, mage
Tor: bryst, legger
Fre: skuldre, mage
Lør: fri
Søn: bein

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: skrå flyes med hantler, benkpress
-Skuldre: skulderpress
-Triceps: franskpress, dips
-Biceps: einarms-curls med hantel
-Rygg: markløft
-Forside lår: knebøy, frontbøy
-Bakside lår liggende lårcurl, strake mark
-Legger: stående leggpress
-Mage: situps, "hengende beinløft":)

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

12uker ca

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Den har eg satt opp sjølv fra min første konkurranse og kvar diett fram til no. eg kjenner kroppen min best og veit ka som skal til! Liker ikkje å bli styrt av andre. Men tar gjerne i mot gode tips, visst det kan hjelpe meg:)

Hvordan ser din fitness diett ut?

Den inneholder godt med protein, moderat med karbohydrater og moderat med fett. På diett spiser eg kylling, karbonadedeig/biff/svin, div. fisk, egg og proteinpulver som proteinkilder. Brun ris, riskaker, havregryn, fiberrik/kruskakli og potet til karbohydratkilder. Linfrøolje, peanøtter m/skall, linfrø. solsikkekjerner og gresskarkjerner som fett. Samt masse friske, gode grønnsaker.

På diett bruker eg også glutamin, kalsium og cvitamin tilskudd.

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Det blir kvar fredag fra 8 uker og inn sammen med Tommi Thorvildsen som er min klubbleder og driver gymmet eg trener på og stiller for; 24fitness. Ellers trener eg litt for meg sjølv innimellom evt før/etter trening eller om morgenen. Tar nåken poseringsrunder i speilet. Har ikkje ei fast rutine for dette, men da blir i hvertfall nok så det blri bra til konkurransen:)

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Proteinpulver og vitaminer. Proteinpulver er enkelt å bruke og det er et tilskudd det fleste trenger ekstra av. Det kan nyttes til frkost samen med ein karbohydratkilde, så som etter trening eller i et mellommåltid. Musklene trenger proteiner for å bygge seg opp etter hardt fysisk arbeide, eller trening. Vitaminer er vanskelig å få nok av gjennom mat, med mindre du spiser veldig variert. For deg som trener hardt er det ekstra viktig med vitamin og mineraler, da du kan bli trøtt og sliten eller skade deg dersom du har mangler av dette.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Da gå veldig bra. Eg er ein åpen person og de kjenner meg veldig godt, Så eg får den oppmuntringa, roen og forstålesen som trengs under konkurransediett. Det er det minste problemet. Me er veldig sosiale med familie og venner ellers, så 2-3mnd spiller ingen rolle..

Har du noen forbilder?

Monica Brant

Hva motiverer deg?

Å sjå forandringer og forbedringer. Og å sjå andre som terner hardt og er i form.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Det varierer. Eg er veldig aktiv på jobb. Det blir vel 1-1,5time pr dag eller kvar andre dag.

Hva synes du er din beste prestasjon?

NM i 2007. Eg såg ikkje på meg sjølv som så god, så da blei ein sjokkopplevelse. Det var stort å vinne ein så god klasse når eg var så ung og fersk:)


Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

Ovnsbakt laks med pasta, grønt og en "dæsj" rømmekolle

Cottage cheese med jorbærsyltetøy

"Havrepro i en fei": proteinpulver, havregryn, 1ss olje + kanel & søtning i en shaker. Fint å ha med når du er på farta:)

Karbonadedeig & wokgrønsaker i samme bolle, for ekstra karbohydrater; ris eller knekkebrød

"Proteinpannekake": eggehvitter (m/plomme for høgare protein og fettinhold), havregryn + kanel& søtning. Stekes som pannekake. server med lett- syltetøy

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Rygg, bryst og legger

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Gled deg øver treninga, finn deg ein treningspartner om du syns det er vanskelig å trene aleine. Ta kontakt med ein erfaren innen trening og evt kosthold og forhold deg til han/henne om du føler det styrker deg. Resultatene kommer automatsik om du trener jamnt. Ha tru på deg sjølv og finn ut kva mål du har og jobb mot dei. Så finner du også mykje informasjon og inspirasjon på denne sida samt i det norske magasinet "Treningsforum Magasinet" som er et kjempe bra og kult blad som bør leses!

Ønsker alle nybegynnere lykke til med trening og den nye livsstilen. Gled dåke, da kommer til å føles så bra. Så start no!:)

Noe du vil si til slutt?

Eg må få takka alle som har hatt trua på meg heile veien og som har fulgt meg opp, sida min første konkurranse!

Linda Blom og Øyvind Birkeland som tok i mot meg på Linda`s Gym. Dei lærte meg alt om det viktigaste innan vekttrening og dei inntroduserte da sunna kosholdet og alle dei spennande kostilskudda for meg. Dei var kjempe positive og dønn ærlige. Eg hadde eit fantastisk og lærerikt år sammen med dei. Gode minner eg aldri vil gløyma. Så må eg takka Tommi Thorvildsen som lærte meg å sette om forskjellige type dietter. Da har vert mitt viktigaste verktøy for å komma i form. Takk til familien min som er superengasjerte, dei har stilt opp på alle mulige måtar i henhold til konkurransar og forberedelsar. Kunne ikkje ønska ein meir fantastisk familie! Men den personen som gjer alt så meiningsfullt og gjennomførbart er Kenneth. Han har vert så positiv og forståelsefull. Han lærte meg å virkelig pressa meg på trening, hardere enn eg trudde eg kunne klara. Me har alltid trent sammen siden høsten 2006, og da har gitt resultater. Eg er heldig som har min mann som egen coach under diett, oppkarbing og bak scenen. Han veit akkurat korleis eg vil ha da! Og han får meg alltid i godt humør uansett kor sliten eg er, og da har vert ein god ting for oss begge:)

Takk til alle som kommer med positive tilbakemeldingar.

Takk til mine sponsorer som hjelper meg til å bli enda bedre:

Better Bodies som har de kuleste og beste treningsklærne, de passer perfekt til alle som trener. De puster godt og er behagelig. Se mer på www.betterbodies.se

Strøget Negledesign støper lekre negler i alle slags farger og mønstre til en god og fornuftig pris

24 fitness: gym for alle! Trening for deg som liker at det ser litt tøft og "hardcore" ut. Veldig bra miljø og god og variert musikk.

Proteinfabrikken-butikk v/Tommi Thorvilsen: Kosttilskudd til gode priser, også får du sikkert med nåken gode tips på veien;)

 

Norgesmesterskapet neste, sees!;)

 

 


Therese Mæhle-Svensen

Intervju05.09.20126

Therese har påbegynt diett, men har valgt å ikke stille i konkurranse denne høsten.

Therese om sommer og Sibir

Intervju02.09.201131

Therese Mæhle-Svensen skulle stille i EM i Sibir etter at hun vant GP

Therese i kanonform mot EM!

Intervju06.05.201142

Jeg er på 24fitness og skal trene med den ferske overall vinneren Therese Mæhle-Svensen

Kommer snart...

01.01.19700

Therese Mæhle-Svensen

Intervju05.09.20126

Therese om sommer og Sibir

Intervju02.09.201131

Therese i kanonform mot EM!

Intervju06.05.201142

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!