Hulk og Thesen goes Slovakia

Trening24.05.2010Andre Thesen og Arild Haugen17

Etter Sandefjord Open og Oslo Grand Prix som gikk over all forventning med både klasseseiere og overalltittel, så var jeg i tvil og usikker på hva jeg skulle kjøre.

Jeg hadde allerede bestemt meg for å droppe EM, men jeg var i konkurransemodus, formen var bra, så jeg hadde lyst til å ta en konkurranse til, men hvor, hviken og når? Så da passet det bra at vår gode venn og bror Stefan Havlik fra Slovakia kom med invitasjon til meg til et stort stevne i Slovakia søndag 9. mai! Etter en meget kort samtale med Arild, så bestemte vi oss for å takke ja til invitasjonen, så dermed hadde jeg delegaten klar, billetter ble bestilt, og da var det bare til å fortsette dietten!

Når man er på diett for å komme i form er mye annerledes enn og være på diett for å holde formen! Man kan si det er mer behagelig, ikke noe tung trening, mye mindre og roligere kardio, men samtidig så synes jeg den psykiske delen er verre! Man er redd for å gjøre noe galt slik at man mister formen, jeg blir i alle fall fort usikker på egen form, selv om tilbakemeldinger og vekta tilsier at ting fremdeles er i rute! Men fredag 7. mai kom endelig, og vi var på vei ned til et land som ingen av oss hadde vært i før! Bare det i seg selv er spennende nok, alltid kjekt å komme til plasser man ikke har vært før.

Vi landet i Wien som ligger bare en liten times kjøretur fra Bratislava som er hovedstaden i Slovakia. Her stod Stefan og hans gode venn Marcel klar for å plukke oss opp, må bare få si at dette er usedvanlig hyggelige folk på sin sjarmerende engelsk i seg selv er verdt et besøk! Jeg hadde tidlig bestemt for at dette stevnet var en bonus for meg og at jeg skulle ta det som det kom, så jeg visste så godt som ingenting om stevnet jeg skulle delta i. Hadde jo sett plakaten på nett, men der var det bare slovakisk tekst, så det gjorde meg ikke så mye smartere! Det eneste jeg visste var at det er en enorm interesse for bodybuilding her nede. Så da pleier jo nivået være deretter!

Fredags kveld foreløp stille og rolig, vi var ute en liten tur sammen med Stefan og Marcel på Stefan`s favoritt restaurant. Siden jeg var på oppkarbing og hadde med egen mat som ble fortært på hotellet, så pløyde unge Hr.Haugen menyen for oss begge! Lørdagen var jo første happening, det skulle da avholdes Slovakisk Mesterskap, så da var det bare å gjøre seg klar som tilskuer for den opplevelsen......

Det var et ganske annerledes opplegg enn det vi er vant med fra våre stevner med dette mesterskapet! Stefan hadde jo selvfølgelig ordnet VIP bord til oss på et stort område foran scenen, her var det sikkert en 50-70 bord med masse mat og drikke på bordet + div sponsorere hadde lagt igjen ting på bordene til glede for alltid presangskåte nordmenn i utlandet! På tribunen var det vel snakk om 4000 mann, men det var nok visst hele hallen var i bruk fant jeg og Haugen ut i fra vår ungdomskolenivå på matematikk. Et par tusen mann må det har vært! Her hadde de hyret inn slovakia`s mest populære rap artist Rytmus som pause underholdning (så på neste NM så har vel Bjørn Winberg fra NKF ordnet sin gode kompis Vinnie fra Paperboys som pause innslag;-) )Her fikk jeg også se hva som ventet meg dagen etterpå i det stevnet jeg skulle være med i, da de fleste her skulle videre! Og jeg så fort at her skulle jeg få nok å jobbe med! Det vat et høyt og jevnt nivå i alle klasser! Masse bra byggere i alle klasser, Stefan vant sin klasse + han tok overallen, man ser og merker at Stefan har en høy stjerne her nede, klart kveldens høyeste applaus! Men så er det jo en nytelse å se han på scenen, med hans flotte og gjennomførte fysikk, hans poseringer og ikke minst friprogram gjør han i mine øyne til et forbilde på hva en komplett bygger skal være!

Men rosinen i pølsa kom jo til slutt da selveste Ronnie Coleman kom på scenen som gjesteposør! Big Ron was still big, det er helt sikkert! Klart han ikke var i Mr Olympia form, men hvem bryr seg når en av de store legendene står foran deg! Han poserte og showet foran et meget entusiatisk publikum, det var jo akkurat som å være tilstede på en boyband konsert med bare tenåringer i salen, folk skrek og hoyet som gale! Sum sumarium så hadde dette vært en stor kveld for oss tilskuere, så etter et siste oppkarbings måltid var det på tide og finne sengen og gjøre seg klar for mitt store høydepunkt denne helgen, nemlig Mozolani Classic, det skulle bli en stor opplevelse!

Søndag ble vi plukket opp av Stefan, det var et par timer kjøretur til der Mozolani Classic skulle avholdes, da vi kom fram ble vi positivt overrasket, stevnet skulle avholdes på et flott hotell. Navnet Mozolani kommer fra arrøngeren som heter Mozolani, han er tidligere EM og VM mester i bodybuilding og gjør det nå meget godt som eier av en gymkjede. Oppladningen her nede er litt annerledes enn hva vi pleier å gjøre hjemme på bjerget. Her er det ingen som tar solarium ukene og dagene før, ordet hvit får en ny betydning når man ser bodybuildere fra tidligere øst europa! En time før man skal på scenen så er det ingen som overhodet har tenkt på å begynne å smøre med dream tan! Jeg kjente jo igjen en del an ansiktenene fra dagen før, men ikke mange, men de var der jo, det visste jeg. Her nede kjører de semifinaler isteden for forbedømming, og umiddelbart når semifinalen er over så kjører de finale!

Jeg var jo selvfølgelig veldig spent på hvordan jeg skulle hevde meg i dette selskapet. Etter semifinalen fikk jeg beskjed av både Arild og Stefan at jeg var blant topp 3-4, så jeg var rimelig sikker på finaleplass, og det stemte, finaleplassen var i boks, så da var egentlig målet mitt nådd. Og da var det bare til å senke skuldrene og kjøre friprogrammet! Til min store glede så fikk jeg meget bra respons på programmet hos publikum, så da var jobben gjort så langt.

Her nede så bruker dommerne semifinalen til sammenligninger, så de hadde vi gjort en del av da, så selve finalerunden blir kun kjørt med en runde med poseringer, så er det bare å vente på resultatet! Følelsen man har når man står og venter på ditt navn skal bli ropt opp er like spennende uansett om det er det ene eller det andre stevnet man er med på, så gleden var enorm da jeg ble plassert som nr 2!!! Vet jo at det kan være vanskelig å «nå fram» blant svært konservative dommere i øst-europa, så det å hevde seg så bra i dette selskapet i et land som de fleste av oss ikke har noe forhold til er noe jeg er veldig stolt av!

Etter jeg var ferdig, så var det bare å vente på Stefan sin klasse skulle på scenen og han tok jo igjen som ventet både klasse seieren og overallen, total overlegen, ikke mer å si........ Så da gjenstod bare mitt visuelle høydepunkt denne turen, nemlig gjesteposøren fra New York, Mr .Kai Greene ! Og han leverte varene, det er helt sikkert, måten han blander dansebevegelsene sammen med poseringene er bare rått å se på! Er man først leid inn som gjesteposør, så er dette måten å gjøre det på, underholdning på aller høyeste nivå!

Til slutt var det var en meget fornøyd liten bodybuilder fra Sandnes som satt i bilen hjem til hotellet etter en hyggelig pizzakveld med sjefs coach Arild Haugen og ass. coach Stefan Havlik! Vi hadde ikke hjemreise før på tirsdag, så de siste par dagene ble brukt til diverse matorgier, omvisning på gamle slott og sosialt samvær med Stefan og hans kompiser. Inntrykket mitt etter denne turen er mange, først og fremst så var det jo selvfølgelig enormt tilfredstillende å lykkes i Mozolani stevnet, men også det inntrykket vi hadde fått av Stefan og hans kompiser, samt Bratislava og Slovakia som land gjør at jeg allerede har bestemt meg for at her skal jeg igjen!!!

Arild og Andrè har snakket med flere verdenskjente profiler som det kommer saker om denne uken. Følg med. Profiler som kommer: 

Kai Greene

 

Ronnie Coleman

 

Stefan Havlik

 

Flere bilder av turen


Kroppsbyggeren Vince Brasco går under navnet "Mini Hulk".

Arild Haugen skal ned til 100 kg

Strongman20.03.201286

New York Marathon står på agendaen.

Arilds motstander trakk seg

Diverse03.04.20107

I 3. runde trakk motstanderen til Arild Haugen seg.
Se ekslusive bilder av Arild Haugen og stort reisebrev fra hele turen til Spania!

Arild Haugen skal ned til 100 kg

Strongman20.03.201286

Arilds motstander trakk seg

Diverse03.04.20107

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!