Ronnie Coleman

Intervju26.05.2010Arild Haugen0

The living legend, Ronnie Coleman, kun han og Lee Haney har 8 seiere og vise fram til fra Mr. Olympia. Dette er selvsagt noe både han og kroppen bærer preg av. Et muskeldyr uten like med STOR status blant alle byggere uansett nivå.

Ronnie har nå lagt opp sin aktive karriere, men benekter ikke at han kanskje en dag igjen vil stå på scenen. Selv om han nå har lagt opp som konkurrerende kroppsbygger trener han nesten helt likt som før. Han lever av navnet og historien sin. Ronnie Coleman trener på Metroflex gym i Texas. Etter alle hans seiere holder dette gymmet på å bli det nye "mekka" for mange byggere. Folk fra hele verden drar dit for å møte Coleman og for å ta bilder av gymmet og prøve utstyret som var med på å forme kjempen.

Big Ron som han kalles er et Super talent innen bygging og kanskje ikke like utadvendt som Kai Green, men forsatt en veldig intressant og spesiell type. Ofte kan han fremstilles som en tulling gjennom filmer o.l., men nære venner av han, samarbeidspartnere og konkurrenter sier at Coleman er en supersmart mann og har et stort hjerte. Han hjelper gjerne andre byggere som er "up and comming". Men livet til en eks PRO bygger bærer preg av et hardt liv etter at karrieren er over. Han reiser nesten hver helg på forskjellige tilstelninger verden over og blir behandlet som en gud hvor enn han kommer.

Det litt unike med Coleman er hans form og fysikk utifra den type trening han gjør. Veldig få byggere trener så tungt og så mye basis øvelser som han. Det kan og virke som det er litt tilfeldigheter av hva han spiser og mengden mat. Men hans rekord snakker for seg selv. This man Knows how to do it. Kanskje verdens absolutt største talent for muskelbygging og fysikk. Det artige er at Svend Karlsen konkurrerte mot Ronnie da Svend var IFBB proff. Svend fikk da en 13. plass og Coleman en 11. plass, men 2 år etter var Coleman helt i verdenstoppen. Alle må begynne et sted, og det er mange veier til Rom.


Arild Haugen 

Arild er en av Norges mest kjente strongman. Han har vunnet Norges Sterkeste Mann flere ganger og har også deltatt på Verdens Sterkeste Mann og har rekord i Atlasstein-serien. Han har trukket seg tilbake som aktiv strongmanutøver, men trener fremdeles.

Den 8 ganger Mr. Olympia-mesteren hamrer løs på vektene igjen etter multioperasjoner i ryggen.
Mannen som kanskje ikke kunne gå igjen er allerede på trening!
Ronnie Coleman sliter med komplikasjoner etter siste operasjon.
Den 54 år gamle Olympia-mesteren sliter fortsatt med skader han har fått etter sin karriere.

Øvelsene du gjør feil

Trening13.12.2019254

Disse typiske fallgruvene bør du unngå.
Michael Sullivan (23) fra Irland var et mobbeoffer.

Kosttilskudd - bruker du for mye?

Kosthold11.12.201944

Hvor mye kosttilskudd bruker du egentlig?
Progresjon er viktig for å få resultater av treningen.
Dette er 500 kcal!