Nina Furseth

Intervju27.05.2010Ann Kristin Berli-Johnsen0

Nydelige Nina debuterte som fitnessutøver i 2003, og har siden da konkurrert jevnt og med godt resultat. I Oslo Grand Prix i år kom hun på en flott andreplass i sin klasse i Bodyfitness, og denne helgen konkurrerer hun i EM i Bodyfitness i Serbia.

Vi tok en prat med henne bare tre dager før hun skal konkurrere.

Hvordan kjennes magen når du tenker på at du skal konkurrere i EM om bare få dager?

Vel, når jeg kjenner litt etter så er der en del spenning og nerver som melder seg. Men jeg prøver og ikke kjenne etter så mye og satser på å bevare roen så lenge det går.

Er du der du skal være nå, med tanke på vekt/fett?

Ja, det er jeg så absolutt. Har jo egentlig "vært der" helt siden Oslo Grand Prix sånn sett, og således bare vedlikeholdt formen på ca 1 kg over konkurransevekten.

Hva er det vanskeligste ved å være på diett?

Jeg synes ikke det er noe vanskelig å være på konkurransediett, fordi den maten jeg spiser da er stort sett den samme som jeg spiser hele året. Eneste endringen jeg gjør i konkurransesesongen, er å justere ned selve mengden mat, samt at enkelte matvarer som meieriprodukter, nøtter, proteinbarer, frukt m. m utgår.

Og hva er det vanskeligste ved å konkurrere?

Det er ikke vanskelig, men det er i stor grad utfordrende. Mye som skal ordnes, veldig tidkrevende, litt hardt for økonomien til tider, sliten blir jeg også, men det er likevel verdt det ... til slutt. Dette blir min 14 konkurranse, og jeg har ingen planer om å legge opp ennå.

Og omvendt; hva er det beste ved diett og konkurranse?

Det beste er når alle forberedelsene er gjort, og man står der bak scenen klar til å gå ut. Da endelig får man sjansen til virkelig å "skinne", og vise frem resultatet av alle årene med trening og strikt kosthold. For ikke å glemme hvor "himmelsk" den iskalde Pepsi max'en, og de salte cashewnøttene smaker, hvilket er det jeg har mest lyst på etter konkurransen er over.

Det diskuteres mye på Treningsforum for tiden hvordan man skal trene når man er på diett, så; hvordan trener du når du er på diett?

De siste ukene før konkurranse så trener jeg generelt sett litt færre antall sett, og med lettere belastning på de ulike øvelser, men på dager der energien på topp, så tar jeg i ganske tungt likevel! Dagsformen har MYE å si, spesielt i konkurranseperioder. Så reduserer jeg også fra "5-splitt" til "4-splitt", og har fokus på å trene på de svakheter som er, samt på de muskelgrupper som har mest betydning for den berømte "X-formen" (rygg, skuldre, utside lår, gluteus). Jeg slipper unna med ganske lite kardio også, og sparer dermed mye muskelmasse. Det er en av fordelene med å ha ståldisiplin, et optimalt kosthold og trene jevnlig kardio hele året; holder ganske enkelt formen på topp! Dessuten tror jeg at det er ganske individuelt fra en utøver til en annen hva som fungerer best av trening i diettperioden før konkurranse. Det kommer litt an på hvor mye ned i vekt utøveren skal, og hvor hard han/hun synes dietten er, og hvor mye energi og "guts" der er å gi på treninga.

Hvordan tror du at du plasserer deg?

Målet mitt er å komme med i finalen, dvs. blant topp 6. Jeg skal fokusere på å gjøre mitt beste, deretter er det opp til dommerne å avgjøre om det var bra nok.

Hvem tror du blir din argeste konkurrent?

Alle sammen! Jeg har ikke sett på noe deltakerliste for min klasse ennå, men her møter jeg uansett de aller beste bodyfitnessutøverne fra hele Europa, og da anser jeg dem alle som harde konkurrenter. Jeg må rett og slett fokusere på å gjøre det jeg kan best mulig, og tenke minst mulig på de andre utøverne i klassen min, for de får jeg ikke gjort noe med uansett

Hva er planene framover?

Etter EM så blir det å jobbe videre med mitt foretak innen Personlig trening & Kostholdsveiledning, se info om mitt tilbud på www.nina-furseth.com 
Så venter en meget etterlengtet tur hjem til familien på Sunnmøre, hvilket jeg virkelig ser frem til! Frisk havluft, stille og rolig, samt noen turer i fjellet skal bli godt for både kropp og sjel. Videre så har jeg planer om å studere i sommer, og ta neste trinn på PROPTA "Nutrition" utdannelsen min. Jeg har dessuten bestemt meg for å innføre litt "alternativ trening" på min timeplan, så jeg må finne et sted som har nybegynnertimer innen yoga. Denne treningsformen gir nemlig økt fleksibilitet og smidighet, i tillegg til at man blir kvitt spenninger og oppnår et "rolig sinn". Gleder meg!

Lykke til med de siste forberedelsene, og ikke minst; LYKKE TIL I KONKURRANSE!

Tusen takk for det!

Nina Furseth er medlem på vår fanside på Facebook. Bli medlem du også ved å klikke her! Klikk deretter på "Bli tilhenger". Få med deg konkurranser og vinn premier!

 

 

 


Nina Furseth i VM

Fitness16.10.2011109

Nina deltar i Womens World Championships i helgen.

Verdensmesteren og Norgesmesteren

Intervju20.10.201026

Nina Furseth og Ayad Musa. Vi tok en prat med de!
Nina Furseth ble i natt kåret til verdensmester i VM for bodyfitness i Mexico. Tea H. Eriksen fikk en andreplass.

VM-troppen i Bodyfitness

Intervju02.10.201051

Vi følger jentene i Mexico!

Nina Furseth i VM

Fitness16.10.2011109

Verdensmesteren og Norgesmesteren

Intervju20.10.201026

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!