Morsø Viking

Strongman30.05.2010Treningsforum0

Ola Martin, Ivar Vike og Egil Skallagrimsson dro til Danmark for å prøve å herje med danske strongmen... De ble vel litt herjet med selv også.

Natt til siste fredag i Mai dro 7 norske berserker i viking mot Danmark. Ole Øxnevad, Salm Johan og Ivar Vike dro med båt fra Kristiansand, mens Ole Martin, Egil, Kikki og Vilja dro med båt fra Larvik.


Etter to timer kjøring på dansk "fastland" var vi fremme på øya Mors. Hos Asbjørn Riis med familie ble vi innlosjert og merket med en gang at vi var kommet til et spesielt sted med spesielle mennesker.


Familien Riis består av Eli, Asbjørn, Kristian, Klaus, Kasper, Kenneth, Brutus og King. Eli er opprinnelig norsk friidrettsutøver og Asbjørn er vel nordens mest kjente wrestler.

Av de 4 K'ene er det Klaus og Kasper som er muskelgutta. Klaus stiller i bygging mens Kasper er den mest attakerende og seige strongman jeg noen gang har sett. Brutus og King? Vel... det er familiens to Bull Mastiffer.


Det som gjør familien Riis spesiell er vanskelig å beskrive... de er utrolig varme mennesker alle sammen, er samstemte og samarbeidende om alt som skjer i heimen og på familiens enorme treningsanlegg. Og de tok imot oss 7 med åpne armer, åpent matskap og store mengder humør, historier og store fellesmåltider.


Fredag kveld var det altså omvisning, trening og lek på anlegget. Kikki trente sin første av det som skulle bli 3 økter i løpet av 24 timer.


Lørdag morgen startet med fellesfrokost klokka 0800, utøvermøte 11.00 og konkuransestart 13.00.


Første øvelse var Bilmarkløft. Lavt plasserte håndtak i farmers style var nytt for oss norske, men vi gjorde det greit likevel. Egil greide 1 rep, Ivar 2 og Ole Martin gjorde 9. Vinneren av øvelsen ble Mikkel Leicht, som viste sin formidable markstyrke ved å dra 15 repitisjoner. Mannen har forresten en raw-pers på 370 kg.


Andre øvelse var Apollons Axle på 120 kg. Der greide Egil 5 reps i løpet av 90 sekunder, Ivar gjorde 7 og Ole Martin spøy seg gjennom 12 repitisjoner noe som gav ham delt førsteplass sammen med Mikkel.


Ole Øxnevad og Salm Johan var meget gode coacher som hadde kontroll på både tider, reps og taktikk. Alle ble presset til det ytterste og det Danske publikummet fikk se utøvere og engasjement som overgikk det de var vant til. Dette førte raskt til at vi norske fikk egne heiagjenger som trass at de var få i tallet gjorde mye utav seg.
Dansk TV2 var tilstede og filmet, og hele konkurransen hadde et seriøst og bra preg over seg.


Øvelse 3 var conans circle. Relativt lett med 270 kg plassert litt langt ute på ramma. Litt ujevnt underlag gjorde at det ble en syrekarusell uten like for utøverne. Egil fikk fjerdeplass i denne øvelsen med litt over 2 runder. Ivar kom 4 poeng bak på en 8. Plass. Ole martin kom på andreplass bak et nytt ukjent dansk navn, Asbjørn Ettrup. Dansk vektløfter og styrkeløfter som nå har gjenfunnet konkurransegleden i strongman.


I den store sandkassen til Asbjørn Riis lå det 4 store granittblokker som skulle over en høyde på 130 cm. 110 kg, 120 kg, 130 kg og 160 kg. Kombinasjonen mellom sand, granitt, svette, sol og allerede slitne muskler skulle vise seg å skape uventede resultater. Egil fikk en andreplass i denne øvelsen ved å ta alle steinene på 41 sekunder, kun slått av Mikkel Leicht. Ivar greide 3 steiner på grunn av et litt taktisk sjansespill med teknikkvalg. Ole Martin fikk ubalanse med 160 kilos steinen i fanget og falt bakover og fikk denne over seg. Han greide til slutt alle steinene, ett sekund fra limiten på 90 sekunder.


Så var det på tide med litt dansk galskap. En monstermedley med lave farmers på 150 kg, fingal fingers og dekkvelt. Bare 3 utøvere av 11 greide å komme over med farmersene, som hadde håndtakene nede i ordinær markløfthøyde. Ole Martin og Mikkel var de to beste her, mens Egil Og Ivar gikk ca 8 meter med farmersene. Ivar slo Egil med 2 cm på distansen her... Dette var payback for det halve poenget på NSM Kvaliken.


Så ble tømmerstokken i sandkassa heist fra 130 cm til 4 meter. Det ble satt frem tønner og vi skulle ha tønnekast. Ivar imponerte med en 3. Plass på denne, Egil fikk en 6. Og Ole Martin fikk enda en andreplass. Enda en uvant øvelse for oss norske, og vi merket at flere av danskene hadde veldig god teknikk og posisjonering på øvelsen, men manglet eksplosiviteten.


Til sist kom dagens store paradoks... I Danmark... det flateste landet jeg har vært i, så gikk det plutselig 8 dansker rundt i klatresko. Det var tid for truckpull. Vi norske fremsto sikkert litt uforbredte, da Egil stilte i army boots, Ivar og Ole Martin i joggesko.

Men danskenes forsøk på å være proffe falt igjennom på gjennomføringen. Mye dårlig teknikk og innsats gikk i dyre klatresko. Marginene var likevel på Danskenes side, så det spørs om ikke det hadde noe for seg likevel. Egil var 1 tidel fra 4.plassen, Ole Martin fikk 3. Plass og Ivar fikk en 7.


Den suverene vinneren av konkurransen ble Mikkel Leicht, Ole Martin fikk andreplass, den danske vektløfteren Asbjørn Ettrup fikk 3. Plass og Egil Skallagrimsson fikk 4. Plass.
Ivar Vike fikk 5. Plass, 1,5 poeng bak Egil.

Den eneste grunnen til at Egil og Ivar konkurrerte i Danmark, var at de skulle sjekke om resultatene fra kvaliken på NSM var riktige. Fredagen ble brukt til gjensidig utpsyking, lørdag morgen var de direkte ufine med hverandre, men da konkurransen startet, så glemte de hele greia.


Som sagt så var Ole Øxnevad en bra coach, med Salm Johan som medhjelper og 3 norske utøvere som allehjalp hverandre fremsto vi som en meget sammensveiset gjeng. All intern konkurranse var lagt til side helt frem til siste øvelse. Først da ble det atter en gang kamp om marginene. Og atter en gang var marginene på Egils side.


Man lurer på hvor lenge det nå vil bli hovering og harsellering i diverse logger på forumet!?


Ole martin sin logg her.
Ivar sin logg her.
Egil sin logg her.

 

Flere bilder fra helgen


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!