Slik griller du kylling

Kosthold14.07.2010Matprat.no2

En av de viktigste reglene for grilling er at kjøttet må være mørt. Kylling er ikke bare mørt, det er supermørt, og derfor er det ekstra lett å lykkes med grillmaten.

Kyllinglår, det aller enkleste

Ferdigstekte kyllinglår, eller kyllingklubber, representerer særlig hverdagsgrilling på en god måte. Krydre gjerne litt ekstra, eller pensle med en god grillolje. Grill med varmen direkte under kjøttet, og bruk god varme. Snur du den ofte blir den ikke svidd, og du får den deilige og sprø stekeflaten.

Kyllingfilet, veldig sunt og veldig godt

Grilling er så sunt som du bare gjør det til! Alle liker kyllingfilet, men trakterer du dem elegant på grillen, kan du trygt invitere både matkjennere og kaloritellende gjester. Den gode grillskorpa og det lettrøkte preget, gir kyllingfiletene det lille ekstra, pikante. Grilles så det er svakt rosa inni, og serveres med én gang. Saftig, sunn nytelse på grillen.

Grillmetoder

Når du griller, vil du gjerne unngå at det flammer opp, at det oser mye, eller at maten blir for mye stekt eller brent. Varmen kan bli for intens, fett og kjøttsaft kan renne av kjøttet og dryppe ned i varmekilden som så vil flamme opp. Spesielt gjelder dette større stykker. Det finnes imidlertid flere måter å grille på, som reduserer muligheten for slike problemer.

Direkte grilling:
Vil si at du har varmekilden direkte under maten som skal grilles. Direkte grilling har den høyeste effekten og er best egnet til pølser og kjøtt i skiver som skal oppnå en stekeskorpe på samme tid som maten blir gjennomstekt. Hvis du ønsker å brune kjøttet ekstra kan du grille uten lokk først. Ellers anbefales det å steke med lokket igjen. Da reduseres faren for oppflamming og brent kjøtt. Alternativt kan kjøttet legges på aluminiumsfolie eller et stekebrett som samler opp fettet. 

Indirekte grilling:
Indirekte grilling egner seg best for større kjøttstykker som grilles i mer enn 25 minutter. Grillingen skjer under lokk. Kjøttet grilles av sirkulerende varme ved at varmen reflekteres fra grillens lokk og sider. Med dette unngår man at fett og kjøttsaft drypper ned på varmekilden og gir oppflamming.

Med kullgrill plasserer du en dryppform i midten av bunnristen, og kullet /brikettene plasseres på siden. Når grillen er varm plasserer du kjøttstykket på rist rett over dryppformen. Grill med lokket på og åpne ventiler slik at du får god trekk. 

Med gassgrill kopler du midterste brenner ut, og plasserer kjøttet over den midterste brenneren. Kjøttet kan med fordel plasseres på et stekebrett, slik at fett og stekesjy blir samlet opp. Reduser varmen når kjøttet har fått passe farge.

 


6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

Det er mer enn bare pølser og flintstek du kan grille. Se her!
Det går mot sommer og grillsesongen er allerede godt i gang.

3 sunne og digge grillsalater

Kosthold10.07.2015155

Dette er perfekt tilbehør til sommerens grillmat.

Slik gjør du grillmåltidet sunnere

Kosthold09.08.2019182

Sjekk matbyttene du bør gjøre i sommer

6 spennende ting du kan grille

Kosthold03.08.20189

3 sunne og digge grillsalater

Kosthold10.07.2015155

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!