Børge`s Søtpotet-kake

Kosthold17.09.2010Børge A. Fagerli3

Jeg har igjen vært i det eksperimentelle hjørnet og snekret sammen en nydelig oppskrift, for tiden min favoritt i måltidet etter trening...

Søtpotet er til tross for navnet, ikke i slekt med poteten. Den har et høyt innhold av betakaroten, som gulrot - og faktisk kan smaken minne litt om gulrot, bare søtere. Den er svært næringsrik og har et karbohydratinnhold på bare 20g pr 100g. For deg som har vært i USA og smakt ‘sweet potato pie' så skjønner du hvor jeg har hentet inspirasjonen fra.

 

Oppskriften er glutenfri.

Oppskriften er som følger:

200g søtpotet
100g bokhvetemel, fin type (som igjen - til tross for navnet - ikke har noe med hvete å gjøre)
1 banan (kan sløyfes)
2 egg
1ss extra virgin kokosnøttolje eller olivenolje
30g MyoProtein valgfri smak (tilsett evt 1ss kakao ekstra hvis du bruker MyoProtein mocca-sjokolade)
1ts bakepulver
1ss kanel
1ts kardemomme
1/2-1/4ts nellik (sterk på smak)
Søtes med 1/2ts Stevia, 3-5ss Splenda, Sukrin, eventuelt honning for deg som vil ha mer karb i oppskriften

Søtpoteten kan kokes med skallet på, og deles med fordel i to for å få plass i en kasserolle. Koketiden er ca 20-30 minutter, den skal være så myk at du lett kan stikke en kniv gjennom den. Mos den med gaffel og bland den i en bolle med most banan og eggene. Tilsett bokhvetemel, MyoProtein, bakepulver og krydder. Spe ut med litt lunkent vann til du har en tyktflytende røre.

Nå kan du helle røren over i en ildfast form med bakepapir, eller i muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 180 grader, sjekk at den er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller gaffel i midten, er det fuktig røre eller deig på den må du steke noen minutter til.

 

Serveringstips og varianter

•revet kokosnøtt og valnøtter i kakedeigen
•bytt bokhvetemel med tilsvarende mengde mandelmel for en lavkarb-variant
•bytt søtpotet med gulrot - jepp da blir det gulrotkake
•lavfetts sjokoladesaus, 1ts kakao og 10g MyoProtein mocca-sjoko eller M-Factor dark choco røres sammen til en tykk glasur og smøres på toppen
•stek "lapper" og ha på ei skive brunost (100% geitost) med blåbær/jordbærsyltetøy (uten sukker)
•glasur med 1-2 piskede eggehvitter, 1-2ss mager kesam eller Skyr, noen dråper vanilje-essens, eller noen dråper sitron og revet sitronskall
Næringsinnholdet i basisoppskriften er omtrent 140g karb, 50g protein og 20g fett - som vil si 950kcal for hele kaka.

Enjoy!

Børge A. Fagerli
Coach MyRevolution Team

 


Børge A. Fagerli 

Børge er en av Norges mest fremgangsrike og sukessrike trenere. Han regnes som en av de mest kunnskapsrike innen trening og kosthold og har utviklet en rekke konsepter som blant annet myoreps og biorytmedietten.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!