Hardt på Harald´s Gym

Diverse30.09.2010Marika Lejon43

Det er bare noen dager til NM! Jeg tok en tur til Harald´s Gym for å hilse på noen av atletene som skal stille.

Da jeg kommer inn på gymmet, møter jeg Geir Borgan bak skranken. Han er alltid like hyggelig, og fortalte meg at jentene er i garderoben og straks klare for intervju. Derfor tok jeg turen opp til garderoben. Der står jentene foran speilet og ler og prater, mens de poserer litt for hverandre. De gir hverandre komplimenter og jeg legger veldig godt merke til at miljøet her er veldig bra.

Siw- Lisbeth Grov sa til meg under Norway Open at det hadde gått til helvete, rett etter hun kom fra forbedømmingen. Likevel ble det en overall på henne.

Hvorfor følte du at det gikk til helvete, når det gikk rett til topps?

«Jeg var litt skuffa, fordi jeg følte jeg kunne gjøre det så mye bedre på scenen. Jeg hadde lite energi, og det var kanskje fordi jeg har vært mye syk. Formen kunne vært bedre, og jeg fikk ikke prestert maksimalt. Forrige gang på GP, så var jeg i form allerede en måned før konkurransen. Denne gangen var det mye hardere. Men på NM skal jeg levere som faen. Koste hva det koste vil».

Hva er målet ditt?

«Målet er følelsen av at jeg gjør alt jeg kan på scenen. Jeg sikter mot gull, men det er mange gode konkurrenter, så alt kan skje».

Siw forteller at hun veier 54.6 nå. Hun er så liten som 1.56cm fra topp til tå, så det er mye muskler på den lille kroppen hennes. Nina Sandvold Moe, sitter på benken og er veldig stolt av Siw. Det er Nina som har hjulpet henne gjennom forberedelsene. Hun forteller at hun har vært Siw sin støtte, kaffe-date og personlige trener. De er også svært gode venninner. Nina er nå gravid i åttende måned og hun har termin om sju uker. Hun er tilbake på scenen våren 2012.

Sandra Pedersen stilte for første gang i Norway Open forrige helg. Hun var akkurat ferdig med treningen og på vei hjem. Det ble dessverre ingen finaleplass på henne.

Hvordan var det å ikke komme til finalen?

«Jeg ble jo selvfølgelig kjempe lei meg. Fargen min satt ikke som den skulle og det var veldig synd. Men jeg satser på finaleplass i NM. Jeg får ta Norway Open som at det var en prøverunde. Jeg er i hvertfall glad for at jeg fikk gjort feilene der. Da har jeg mulighet for å rette opp igjen på NM, siden jeg har gått gjennom en gang nå».

Men trivdes du på scenen? Du hadde jo et fantastisk smil og var meget sjarmerende.

«Ja, scenen var fantastisk. Jeg koste meg skikkelig og gleder meg til scenen på NM».

Tina Sæther er også debutant og stilte også for første gang i Norway Open. Hun kom heller ikke til finalen, men håper på finaleplass i NM. Linda Jansen er den tredje debutanten som oppholdt seg i garderoben, og hun kom på 4.plass i Norway Open. Hun forteller at det var ubeskrivelig deilig å komme til finalen og at alt det slitet hun har vært gjennom var verdt det!

Så tok vi turen ned igjen for å poserer litt og noen skulle trene. Evy Rustad var godt i gang med treningen.

Hvordan er formen Evy?

«Jeg har vært klar i tre uker allerede. Jeg tror jeg blir fornøyd denne gangen. Det jeg gleder meg til er å få til en skikkelig oppvisning».

Hvem hjelper deg med forberedelsene?

«Jeg gjør alt sjøl, men samboeren min Gøran Ore er sjefen når det gjelder diett. Når jeg følger det han sier, så kommer jeg alltid i form».

Ei annen som er på trening er Tina Dahle på 21 år. Hun skal stille for første gang i livet sitt, nå i NM. Når begynte du å trene?

«Jeg begynte å trene her i fjor. Jeg flyttet til Oslo fra Mosjøen, for å være frisør. Jeg ble veldig inspirert av jentene her, som var så flotte. Da jeg så at de ikke var alt for muskuløse, så tenkte jeg at bodyfitness kunne være noe for meg også. Det var utrolig gøy å trene styrke, så da ville jeg prøve selv. Nå er jeg kjempe nervøs og skjelven. Det har jeg vært de siste ukene. Det som er ille er å tenke på de høye hælene og at vi bare skal ha på bikini».

Tina er kjæreste med Christer Hofstvedt, som også skal stille i NM.

Så kom turen til guttene. Gunnar Holth, Frode Rosvoll og Christer Hofstvedt står klare for å posere. Gunnar vant +90 i Norway Open. Han har trent i 20 år og ble seriøs med kosthold i 1993.

Hva er målet ditt i NM?

Jeg vil vinne. Min største konkurrent er uansett meg selv. Nå er det fem år siden sist jeg stilte. Grunnen til at det har gått litt tid, er fordi jeg rett og slett ikke har funnet tid. Men jeg har trent på disse årene og har startet eget gym. Ellers jobber jeg i Nordsjøen som brønnoperatør.

Frode Rosvoll stilte også i Norway Open forrige uke og kom på 4. plass i -80. Han har trent i 3 år og kom på 2. plass i NM 2008 og stilte da i -70.

Hva driver du med ellers og hva er målet ditt med konkurransen?

Før disse tre årene med kroppsbygging har jeg vært «mosjonist». Jeg begynte å trene seriøst for tre år siden. Nå er målet mitt gull i NM. Ellers er jeg utdannet ergo-terapeut, men jeg jobber som miljøterapeut i Rusmiddeletaten.

Christer Hofstvedt er 26 år og debuterte i 2008. I GP i år kom han på 2. plass og han stilte også på NM i 09 og 08.

Hvordan er det å stille så mange ganger etter hverandre?

Det går greit. Men skal ta en pause nå, så er jeg tilbake igjen til våren i 2011.

Hvorfor liker du å stille?

Jeg får god selvtillit av å bli vant til å stå på scenen. Det er gøy å konkurerre og jeg merker at jeg blir tryggere og tryggere for hver gang jeg står der.

Etter mange intervjuer, tar jeg selv en trening og kjenner at jeg får motivasjon av å være sammen med disse flotte atletene. NM blir gøy! Vi ønsker alle atletene på Harald´s LYKKE TIL!

 


Haralds Gym til Oslo Grand Prix

Intervju19.04.2012112

Utøverne på Haralds Gym er klare. Se video!

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Haralds Gym til Oslo Grand Prix

Intervju19.04.2012112

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!