Verdensmesteren og Norgesmesteren

Intervju20.10.2010Ann Kristin Berli-Johnsen og Joachim Pedersen0

Først ble Nina Furseth Europamester, en stund etter ble hun kåret til Verdensmester! Ayad Musa har på sin side også vunnet alt han har deltatt i. Nylig ble han Norgesmester i Bodybuilding.

Gratulerer som verdensmester, Nina! Hvordan føles det?

Tusen takk for det! Det føles helt utrolig, fantastisk bra, og jeg er særdeles fornøyd med egen innsats nå! 

Hvordan var den siste uka før du dro? Hva gjorde du med tanke på trening, mat, forberedelser? 

Siste uka før avreise er det ikke så mye å si om egentlig, den gikk med til planlegging og pakking til turen. Jeg trente en ganske vanlig 5-splitt, spiste etter planen min, og hadde fokus på å ikke stresse med noe. 

Hvordan opplevde du settingen rundt konkurransen?

Settingen rundt konkurransen var grei, og som forventet, samt at hotellet var av overraskende bra standard, synes jeg. 

Utover Tea; hvem opplevde du som din sterkeste konkurrent?

Jeg hadde ikke fokus på hvem de andre i line-up'en var i det hele tatt. De har jeg sett på først nå i ettertid på bilder etc. Jeg fokuserer ikke på de andre (konkurrentene), fordi uansett hvem de er, eller hva de gjør på scenen, så vil ikke det innvirke på min egen prestasjon der og da. Faktisk, dersom man vrir litt for mye oppmerksomhet på en annen utøver, som da viser seg å være meget bra, så vil det kunne skape unødig stress og usikkerhet, som så går utover egen prestasjon. Sånn tenker jeg i alle fall. 

Det virker som om dere i det norske teamet er veldig sammensveiset og at dere jobber bra sammen. Har dere det så fint på tur som jeg får inntrykk av? 

Ja, det Norske teamet er en skikkelig bra gjeng! Det var en veldig trivelig tur, så takker alle i teamet for det! :)

Når skjønte du at dette virkelig gikk din vei? Når så du at det var en reell mulighet for at du faktisk ville bli verdensmester?

Etter å ha kommet med i finalen, så begynte jeg å bearbeide den tanken om at dette faktisk kunne være den muligheten jeg så lenge hadde drømt om, og hatt som overordnet mål. Så jeg innstilte meg mentalt på at dette skulle jeg nå gjøre! Ikke prøve å klare... nei, GJØRE! Så da våknet fighter instinktet mitt, samt at jeg faktisk stresset litt ned. Tror jeg i hvert fall, he he :)

Hva rakk du å tenke da Tea ble ropt opp som nummer 2? 

Rakk vel ikke å tenke så mye, men følte en enorm lettelse, og glede over å ha bevist både for meg selv, og ALLE andre at jeg klarte det! Jeg GJORDE det til virkelighet, og må nevne at det var en styrket følelse av mestring der, som jeg nå har tatt med meg som et ekstra "verktøy" på veien videre. 

Og ikke minst; hvordan var det å stå på pallen mens nasjonalsangen vår ble spilt? 

Der var ingen pall...men det å stå med Norske flagget bak seg, og høre nasjonalsangen, i selveste Mexico City, DET er en opplevelse for livet! 

Hva er planene dine framover? 

NÅ fremover kommer jeg til å ha mye fokus på jobben som PT og kostveileder, der det er en del nytt og spennende på gang utover høsten. Følg med på hjemmesiden min for mer info og oppdateringer etter hvert.

I tillegg kommer jeg selvsagt til å trene og spise i ekte "Nina-stil", for å holde ved like, og finpusse på både fysikken og symmetri. Ikke noe "laurbærblader" å hvile på her i gården nei, nå er det nye "topper" som skal nås..  :-)

Så går vi over til Norgesmesteren med noen spørsmål... 

Hvordan føles det å bare vinne Ayad?

Det føles utrolig godt. Jeg har jobbet så vanvittig lenge og nå dette. Jeg har vært på diett i over et år. Det å stå øverst på pallen nå i NM, det var helt rått. Så jeg gleder meg til neste kunkurranse.

Du har bare pallplasseringen å vise til - du treffer formen hver gang. Hvordan klarer du det?

Du må ha et mål som du strekker deg etter hele tiden og en konkurranse om gangen. Jeg tar en om gangen. Nå er målet nordisk og NM tittelen er glemt, men den er selvfølgelig i bakhodet når jeg får slappet av og tenkt litt ;) Dagene mine består for det meste av og trene, spise, jobbe og sove. Alt annet tenker jeg ikke på når det nærmer seg dagen jeg skal på scenen.

Hva er det som får deg til å vinne hver gang tror du?

Hard trenig, det å sette seg et mål er viktig, også bra mat, god støtte fra venner, og en sponsor som gir meg produktene jeg trenger. Det er også viktig å bli fulgt opp av noen som kan det de driver med.

Nå skal du til Nordisk. Hvordan tror du det går der?

Jeg vet ikke, men håper selvfølgelig håper jeg på at jeg vinner klassen og over all. For om det går bra i Finland så drar jeg til VM.

Gleder du deg å representere Norge?

Ja ,det er en stor ære og få stille med Norge på brystet. Gleder meg.

Du er Norges beste kroppsbygger og tok overall på NM. Hvordan føles det?

Det er noe av det største jeg har opplevd. Det var utrolig deilig. Har ikke flere ord om det. Men det hadde aldri gått uten min gode venn og sponsor Lasse v/ MH Kosthold. Han gir meg alt jeg trenger. Geir Borgan Paulsen, Harald på Harald`s Gym. Og Øyvind på Pro Gym der jeg trener.

Hva har du forbedret siden siste konkurranse?

Egentlig alt. Jeg syntes jeg har bitt mye bedre enn sist jeg konkurrerte. Det hører jeg rundt forbi også. Men det er så vanskelig og se det selv når man ser seg selv vær dag. Men man ser det jo på vekta;).

Hvem vil du takke for at står der du er i dag?

Jeg vil takke Kenneth Mandal. Han hjalp meg de første gangene, han er en mann med mye kunnskap. Jeg vil igjen rette lyset mot og takke Øyvind Giske på Progym Grenland der jeg trener i Skien, han gir meg klær og god støtte. Geir Borgan Paulsen som tar formsjekk før konkurranser og på konkurransedagene. Harald på Harald`s Gym. Og til slutt min sponsor, MH Kosthold. Og min gode venn Lasse M. Henriksen som driver MH Kosthold. Gjør som meg og bruk produkter som du får kjøpt på www.mhkosthold.no.

Takk til Treningsforum som tar seg tid til å snakke med meg. Uten dere hadde ikke denne sporten kommet så bra frem i lyset som den gjør. Så Joachim, det er bare å kjøre på! :) 

 


Nina Furseth i VM

Fitness16.10.2011109

Nina deltar i Womens World Championships i helgen.
Nina Furseth ble i natt kåret til verdensmester i VM for bodyfitness i Mexico. Tea H. Eriksen fikk en andreplass.

VM-troppen i Bodyfitness

Intervju02.10.201051

Vi følger jentene i Mexico!

Norge på pallen i EM

Diverse30.05.20102

Norsk seier i EM i helgen!

Nina Furseth i VM

Fitness16.10.2011109

VM-troppen i Bodyfitness

Intervju02.10.201051

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!