Til 14-15 åringer som skal begynne å trene

Trening02.07.2004Dieter Schneider0

Det første jeg vil si er at du ikke må bli for ivrig, det kan bli katastrofalt. Jeg begynte selv å trene i 14-15 års alderen og nå er jeg 26. Jeg har hatt problemer med både skuldrer, rygg og håndledd. Tro meg, dette er problemer som du i høyeste

Det er egentlig ikke så vanskelig å unngå dette bare man gjør ting riktig. Når du skal begynne å trene med vekter er det VELDIG viktig at du begynner rolig. Musklene trenger ikke mye trening i begynnelsen før de begynner å vokse, og viktigst av alt: du unngår skader. Kjenner du det minste tegn til smerte i sener eller ledd er det et faresignal, da bør du ta det litt roligere. Men husk at treningsverk (gangsperre i musklene) ikke er noe farlig, det er et bra tegn for da vet du at du har "truffet", men husk å hvile når du har treningsverk.

Ikke tren hvis du har mye treningsverk, det betyr at musklene ikke har hentet seg inn igjen og trenger mer hvile. Det er når du hviler du bygger muskler. En annen ting som er meget viktig er kostholdet, som du sikkert har forstått, men ikke bli for ekstrem. Du har sikkert surfet en del rundt på forskjellige sider med kost-og treningsinformasjon. Det er mye bra informasjon som ligger på nettet, men det er lett å bli forvirret og det er greit å spør noen som kan, og har erfaring.

Trening har vært min lidenskap i over ti år og jeg har prøvd det meste. Jeg vet hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Det finnes tusenvis av trening-og matprogrammer som lover deg alt mulig rart, men det er viktig å huske på er at alle er forskjellige, og det som fungerer for noen trenger ikke nødvendigvis å fungere for deg. Men det er noen grunnprinsipper som gjelder for alle. Hvis du begynner å trene på et treningsstudio er det ofte en del "proffer" som skal lære deg noe. Det er bra å få råd fra andre, men husk: føles det ikke bra for deg så er det garantert ikke noe grunn til å fortsette med det, tør å stole på deg selv.

Å bygge muskler er en lang prosess og krever mye, men ikke glem at det finnes andre ting her i livet også. Trening og kosthold kan fort bli en besettelse som fører til en evig jakt på den "perfekte" kropp. Ta ett steg av gangen og tilpass deg gradevis så kommer resultatene.

Redaktøren informerer: På denne siden ligger det et nybegynnerprogram. Et fullkroppsprogram som er perfekt til 14-15 åringer eller nybegynnere generelt.


Sterk 14-åring

Styrkeløft07.01.2014230

Jake Schellenschlager har egen YouTube kanal med videoer av sin egen trening.

Vekttrening for tenåringer

Trening28.03.20053

Hva gjør man når lille Ole på 13 år sier han vil likne på Arnold Schwartzenegger?
Akkurat startet å trene eller forholdsvis fersk innen styrketrening?
Dette ville jeg gjort om jeg visste det jeg vet i dag.

Sterk 14-åring

Styrkeløft07.01.2014230

Vekttrening for tenåringer

Trening28.03.20053

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!