"Kong" Carl Yngvar Christensen

Styrkeløft14.03.2011Bjørnar Brende Smestad0

Vi har tatt en prat med Carl Yngvar Christensen for å høre hvordan det går med treninga, og hvilke planer han har for sesongen.

Carl Yngvar, junioren med 1065 kg sammenlagt - den beste styrkeløfttotal noen gang i Norge har nylig deltatt på Arnold Sports Festival, den største sammenkomsten av  idretter i USA, med over 175 000 tilskuere. Dit ble han invitert for sin sterke markløft, sammen med Olaf Dahl og Inger Blikra.

Hvordan var det å løfte på Arnolds?

Å løfte der var helt enormt kult. Vi løftet på hovedcenen kl 1700 på lørdag. Prime time. Så det var helt enormt, sinnsykt mye folk.

Hva syns du om din egen innsats der?

Jeg er fornøyd med min egen innsats, men resultatet ble så som så. Jeg åpnet på 342,5 kg som satt bra og var meget lett som det burde være. 355 kg i andre gikk også bra, men revnet mye hud i hendene. Forsøk på 370 kg i siste. Glapp stanga rundt knærne. Hadde ikke grepet mitt vært på nivå med en nyfødt baby hadde jeg løftet den helt opp.

Ellers i konkurransen plasserte jeg meg dårlig, men det visste jeg på forhånd. Jeg har ikke sjanse i mark om en måler etter poeng (Wilks-poeng tar hensyn til kroppsvekt og Carl veide inn på 163,8 kg journ.anm). Alt for mange sterke der ute.

Hvordan er egentlig livet på en såpass høy vekt?

163 kg er omtrent det samme som på J-VM så det er ikke så galt. Prøver å holde meg der. Men den vekta er på ingen måte noe å trakte etter for folk flest. Det er jo ikke sunt å veie så mye, men så er det det med at man ønsker å bli så sterk som mulig så da er det ikke til å komme utenom at man blir tung. Men det skal også sies at jeg er i god form fysisk sett og forholdsvis godt fungerende til det meste så det er ikke så galt heller. Mitt eneste problem er at jeg får litt vondt i føttene og spesielt helene ved mye gåing og ståing. 

Hvordan går treningen for tiden?

Treningen går ganske bra. Trener lite knebøy, men er i god form der. Mark og benk trenes bra. Kneet er på bedringens vei, enn så lenge.

Hva er status på kneet ditt?

Kneet ikke bare kneet, det er knærne. Hehe, begge er vonde. Nei, men altså jeg sliter med det som kan kalles slatters. Dvs betennelse i festet mellom patella senen og leggbeinet. Og jeg har alltid hatt vondt i knærne fra jeg var liten og drev med snowboard og fotball osv. Og pappa har alltid hatt vondt i sine knær, så jeg kommer nok alltid til å slite med knærne. Begrensingen min der blir nok at jeg aldri vil vare i stand til å trene mer enn 1-2 ganger med bøy i uka. Dvs da ca mellom 50-100 ganger med bøy per år. Så la oss si 75 ganger med bøy per år da. Når da mine konkurrenter kan trene over dobbelt så mye så vil jeg i teorien tape mye på det i forhold til andre. Men igjen så er det nok av eksempler på folk som har blitt enormt sterke uten å trene seg ihjel heller. Og jeg har til nå hatt god styrkeutvikling uten å trene for mye bøy heller. Så får bare gjøre det beste ut av det.

Hvilke stevner går du for i år, og hva satser du på å oppnå der?

Først blir det benk-NM der målet er 300 kg. Deretter er det jo selvfølgelig J-EM og J-VM, men det beror på kneet. Så det får vi ta som det kommer.
En total 1100 kg er jo selvfølgelig et naturlig mål i år.

Er du styrkeløftens svar på Petter Northug?

Hehe, nei jeg kan ikke på noe som helst måte sammenlignes med gamle Northug. Jeg er bare en simpel liten kar fra Elverum med styrkeløft som hobby, han er en superstjerne med idretten som yrke. 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

Carl Yngvar Christensen har gått ned fra 170 kg til ca 104 kg.
Carl Yngvar Christensen må legge opp med styrkeløft.

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Se video av løftet.
Carl Yngvar Christensen kan kanskje ikke løfte på VM.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!