
Lunsj på skolen eller jobben
Kosthold15.12.2006Joachim Marhaug0
Lunsj alternativ #1
Kyllingpita er en forkortelse for kylling i pitabrød. Det er flere varianter av kyllingpita. Man kan ha kyllingen inni pitabrødet eller dele pitabrødet i to og ha det ved siden av kyllingen. Her kommer det noen enkle oppskrifter.
Kylling i pitabrød Ta en kyllingfilè. Skjær den opp i små biter. Ta 1-2 spiseskjeer olje på en stekepanne. Legg så kyllingen på en stekepanne med svak varme. Tilsett kyllingkrydder og varm opp kyllingen til de blir gylne. Samtidig legger du ett pitabrød i ovnen (75g). Tilsvarer cirka 38,8g karbohydrater og 190 kcal. Når pitabrødet begynner å bli litt hard er det ferdig. Ta det ut av ovnen og skjær opp pitabrødet på langs slik at du kan putte kyllingen inni (pitabrød er hult inni). Tilbered også agurk, mais salat m.m. som du også kan putte inni pitabrødet sammens med kyllingen. For å piffe smaken kan du også ta en liten dæsj dressing eller Heinz ketchup, pastasaus eller lignende. Mulighetene er mange. Vips så har du fått et velsmakende måltid laget på under 15 minutter.
Kylling ved pitabrød
En annen variant av kyllingpita er å tilberede kyllingen slik det er vist på bilde. Ha kyllingen, salaten og pitabrødet ved siden av hverandre. Del pitabrødet i to slik at du får to små biter. Samme fremgangsmetode som over når du skal tilberede kyllingen.
Krydder
Det er mange ulike krydder du kan velge. Smaken blir utrolig kjedelig med pepper og salt. Gå på butikken foran alle krydrene og du har mye å velge mellom. Kyllingkrydder og Kjøtt og Grill krydder blir meget godt på kylling.
Et måltid med kyllingpita inneholder:
125g kyllingfile
1 stk. pitabrød
Protein: 34 gram
Karbo: 38,8 gram
Fett: 4,6 gram
Kcal: 333
(grønnsaker ikke medregnet)
Med to pitabrød (mer fullverdig måltid) blir det:
Protein: 41,2 gram
Karbo: 77,7 gram
Fett: 5,4 gram
Kcal: 524
(grønnsaker ikke medregnet)
For å få opp fett og kcal kan du også ta en spiseskje Udos Choice eller annen omega3 olje. NB: ved å tilføye enumettet og fleremettede fettsyrer vil du senke den totale glykemiske indexen (GI) på måltidet.
Lunsj alternativ #2
Kylling i stekt ris er meget velsmakende. Du skjærer kyllingen opp i små biter slik som i tilberedningen av kyllingpita. Steker den på panna samtidig som du koker 100g ris ved siden av. Tilsvarer 7,1g proteint, 0,4g fett, 78.7g karbohydrater og 352 kcal. Stek risen i 20 minutter på svak varme. Ikke bruk hurtigris da den har vesentlig høyere GI. Når risen er ferdig kokt heller du risen over i stekepannen med kyllingen. Smtidig tar du mais, agurk (hakket opp), gulerot og opphakket salat og blander alt dette godt sammen i stekepannen. Lar dette steke i svak varme i 3-5 minutter. For å piffe smaken kan du også ta en liten håndneve av reker og blander sammen.
Kylling i stekt ris
Når alt er ferdig stekt tar du en proteinshaker, og heller alt fra stekepannen oppi shakeren. For å litt mer smak kan du også her tilsette dressing, Heinz ketchup m.fl. Da er det viktig at du tilsetter litt og litt oppi shakeren etterhvert som du fyller på med kylling i stekt ris slik at du får dressingen/ketchupen spredt utover. Til slutt setter du lokket på shakeren og tar den med på skolen eller jobben, husk å ta med gaffel. Dette måltidet tar ikke mer enn 30 minutter å lage.
Et måltid med kylling i stekt ris inneholder:
125g kyllingfile
100g ris
Protein: 29,3 gram
Karbo: 78,7 gram
Fett: 3,5 gram
Kcal: 467
(grønnsaker ikke medregnet)
Her kan også tilsette flerumettede og enumettede fettsyrer for å få opp kaloriinntaket samt senke den totale GIen på måltidet.
Det er viktig å presisere at du også isteden for kylling kan bruke karbonadedeig, kyllingkjøttdeig m.fl.
Lykke til!
Boost resultatene med proteinrik lunsj
Trening22.06.202012
Speltlompe - en «allround» matvare
Kosthold18.06.2018283
10 sunne og smakfulle matpakketips
Kosthold06.11.2019173