Christian Egner

Intervju05.05.2011Joachim Marhaug0

Christian har stilt en del ganger og nå nylig på Oslo Grand Prix. Christian er en glad gutt med et stort smil og koser seg på scenen!

Navn: Christian Egner
Alder: 39
Yrke: Daglig leder og eier Partner Gym, samt deleier av Avancia Skedsmokorset. Instruktør, Personlig Trener, Kostholdsveileder, og det som måtte dukke opp.
Vekt: offseason: 89 kg, Konkurransevekt 84,5 kg.
Høyde: 1,79
Sivilstatus: Kjæreste med Monica Olstad i ca 2 år.
Klubb: Partner Gym
Sponsor: Partner Gym 

Hvem er du og hva jobber du med?

Far til 2 jenter på 6 og 9 år. Har drevet Partner Gym siden 1995. Startet Avancia Skedsmokorset i 2006 og fungerte som daglig leder der de 3 første årene. Bor på Skedsmokorset og arb. dagene består for det meste av kontoroppgaver forbundet med Partner gym og litt styrearbeid i forhold til Avancia. Har også litt PT og kostveiledning samt tar kurser i kampsport og styrketimer på Partner Gym og Avancia Skedsmokorset. 

Deg har vi sett mange ganger før. Når stilte du sist og hva slags plassering fikk du da?

Jeg har stilt hvert år siden 1996 med unntak av 2 år. Har pendlet mellom Fitness Atletic, Kroppsbygging , Classic kroppsbygging og Natural Bodybuilding i USA. Innehar mange tittler i hver kategori. Bl.a. 1 pl i NM og 2 pl. I nodisk Fitness atlethic 2000, og 2 pl i nordisk -86 kg Kroppsbygging i 06 &2 pl. I Venice Beach open -90 kg i 06. Siste konkurranse jeg deltok i var 2010 INBF Southern California Classic at the California Natural Nationals in La Jolla . se http://www.examiner.com/natural-bodybuilding-in-national/inbf-mystery-man-revealed. Vant der min klasse som var 85 kg og vant dermed proffkort i INBF. Dopingtest og Løgndetektortest ble gjennomført og jeg bestod selvfølgelig.

Hvordan var det å komme så nær 1. plassen denne gangen?

Jeg har vært der før og kommer sikkert til å komme i den situasjonen igjen. Gjør meg bare sulten på å gjøre det enda bedre til neste gang. Jeg var litt irritert på meg selv over prestasjonen i dips der jeg bare fikk godkjent 38.... 38 dips gjør jeg fint med 20kg rundt livet på trening og hadde håpet på litt flere. Vant vel styrkerunden totalt da jeg rodde lengst, men for min egen del så burde jeg tatt flere dips. Jeg er veldig allsidig når det gjelder trening og jeg konkurrerer både i sykkel og roing. Har ikke prioritert mest mulig muskelmasse, men har hørt at for stor muskelmasse kan ha noe med min plassering å gjøre? Om det er tilfelle så er jeg skuffet, veier mindre nå enn da jeg vant NM gull i 2000. Min muskelmasse er knyttet til prestasjonen i styrkemomentene. Skal jeg ned i muskelmasse for å prestere bedre i symetri vil dette stride litt i mot min filosofi om å være i best mulig form. 

Du er en av de få som flexer smilebåndet mye på scenen. Er du alltid så glad og blid?

Har vært med noen ganger, og ja, jeg vet alt på scenen har noe å si. Helhetsinntrykket spiller inn på resultatet og man er jo der for å gjøre det best mulig. Når det er sagt ville jeg nok gjort det uansett. Du kan vel spørre hvem som helst som kjenner meg om det vil jeg tro.

Vi har hørt rykter om at du har vært med i en sessong av Charterfeber. Hvordan var det å være med i noe sånt?

Kjempemorro. Fikk forespøresl og takket ja etter 2 timer. Elsker utfordringer og griper dem. Hadde en kjempefin uke med gode venner og et kjempeflott kamerateam. Vi ble filmet i alle våre gjøremål og det var en spesiell opplevelse. Det ble ikke sendt altfor mye fra oss.. Tror vi var litt kjedelige som trente 2 ganger om dagen, ikke drakk alkohol og ikke løp etter jentene. Står for det som ble sagt og gjort under oppholdet og jeg hadde gjort det igjen.

Hva er dine sterke sider?

Min sterke, men samtidig svake side er at jeg kan være litt for snill og godtroende. Jeg føler også at jeg er ærlig og rettferdig. Når jeg går inn for noe så går jeg inn i det med alt jeg har. Er det konkurranse så lager jeg meg en plan og holder meg til den. Uansett om det er sykling, roing eller studier for den del.

Og dine svake sider?

Jeg kan være et rotehue, glemme ting, navn og bursdager. Jeg kan henge meg opp i jobb og glemme tid og sted. Vet ikke hvor ofte min kjære eller mine nærmeste har måttet vente forgjeves i telefonen når de har ringt gymmet og jeg ber de vente litt pga av en kunde som lurer på noe etc. Familie og venner ler litt av engelsken min, så mulig den ikke er perfekt. 

Hvordan trener du?

Etter utdannelsen på AFPT har jeg vel lagt om treningen litt i forhold til jeg har gjort de siste 25 årene med 4 og 5 splitt program. Nå prøver jeg å få kjørt igjennom kroppen 2 ganger pr uke og deler opp kroppen i 2 eller 3. Dvs 4 til 6 styrkeøkter pr uke. Jeg har blitt flinkere til å periodisere treningen med forskjellig intensitet, og lagt inn mange flere supersett i treningen. Kondisjonstrening over lengre tid med gjevn puls over komfort sonen prøver jeg helst å unngå. Kjører heller litt intervalltrening med roing, løpemølle eller tar runder på boksesekk ca 2 ganger ganger pr uke. Går jeg for en konkurranse på sykling må jeg bite i det sure eple og ofre litt muskelmasse for å trene meg klar til dette rittet.(Trening over tid med høy puls=negativt for muskelmasse for min del).

Og dietten, hvordan ser den ut?

Dietten min varer i ca 4-6 uker. På denne tiden går jeg ned ca 4 kg fett. Muskelmasse er ganske uforandret. Siste døgnet går det ca 2 kg vann.. Jeg har et relativt bra kosthold året rundt og vekten min varierer mellom 85 og 90 kg. Jeg er vektstabil på ca 3100 kcal om dagen. Jeg har mye kontortid, men stort sett har jeg en time aktivitet pr dag. På dietten begynner jeg på 2700 kcal og ligger relativt høyt på proteiner. Ca 45-50 % prot, 30% karb,og 20 % fett. Ettersom tiden går mot konkurranse kutter jeg karboydratene (og kaloriene) mer og mer samtidig som prosenten av fett blir høyere. Når konkurransen nærmere seg kjører jeg 3 dager med lavkarb. før jeg karber opp i 3 dager (ca 300 gram karb.) for så å gå lavere på karb siste døgnet før konkurransen. Drikker mye vann de 3 siste dagene og lite vann fra kvelden før konkurranse.

Kjører du mye karido?

Bare i perioder før konkurranser i idretter som krever kondisjon. Fo å få opp kondisjonen fort, men mister også fort muskelmasse.

Hvor lenge er du på diett?

Ca 4-6 uker, men dietten sitter i hodet på meg fra jeg bestemmer meg for å konkurrere. Dette hjelper min motivasjon til å trene og være ekstra flink med maten i måneder før konkurranse

Har du noen mål med treningen?

Jeg vil holde på med dette så lenge jeg har kan. Trening har alltid vært en viktig del av livet mitt og målsetninger for å motivere meg til trening er viktig. Jeg setter meg alltid mål og ser for meg forbedringspotensiale for hver konkurranse og utfordring. Neste år er jeg veteran også gitt. Kanskje prøve noe internasjonalt?

Hva er ditt tips til nybegynnere?

Ikke tro på alt du hører. Les forskningsresultater og velg dine kilder. Det finnes mye oppskrifer på hvordan du skal bli fort i form, men ingen har den endelige oppskriften. Trening og kosthold fungerer forskjellig fra menneske til menneske. Prøv gjerne ut de forskjellige tipsene som gis, men en ting som fungerer for en person trenger ikke nødvendigvis være det beste for deg. Mitt beste råd er å holde deg motivert, gi deg selv mål, og premier deg selv for gode resultater. Skaff deg mest mulig kunnskap og ikke tro at formen kommer gratis. For de som har råd kan en god personlig trener som kan sette opp et trenings og kostholdsopplegg for deg være å anbefale slik at du ikke mister motivasjonen pga av manglende progresjon

Noe du vil si til slutt?

Gleder meg til neste konkurranse. Kommer for revansj.

 

 


Deltatt i alle klassene

Trening03.10.2016202

Christian Egner er en allsidig kar og holder dessuten en god form hele året.

Tren armer med verdensmesteren

Intervju12.05.2014637

Tren armer med Christian Egner - verdensmesteren i Athletic Fitness.

Christian Egner - Verdensmesteren

Diverse23.05.201357

Nytt nummer.

Skal konkurrere mot en Verdensmester

Intervju10.04.2013158

Simen Tveter skal konkurrere mot en verdensmester på Oslo Grand Prix.

Deltatt i alle klassene

Trening03.10.2016202

Tren armer med verdensmesteren

Intervju12.05.2014637

Christian Egner - Verdensmesteren

Diverse23.05.201357

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!