Richard tar telling

Intervju18.05.2011Ann Kristin Berli-Johnsen0

Det er ikke mange av oss som ikke har fått med oss at Norges Sterkeste Mann, Richard Skog, er ute fra årets NSM på grunn av skade. I et notat på Facebook for ei stund siden forklarte han hva som har skjedd;

- Nå er jeg ikke den som sitter mest på internettforumene om dagene, men hadde tenkt å komme med en liten oppdatering på status før NSM 2011. Saken er at jeg har fått påvist et kompresjonsbrudd i ryggen, samt en prolaps. Ut fra røntgen og MR, og i samråd med lege og kiropraktor har jeg fått beskjed om at ryggen trenger 3-4 måneder med hvile og lett trening før jeg kan satse strongman for fullt.

Siden VPC 2010 har jeg hatt fire smeller i ryggen som har ligget og murret. Selv har jeg tolket dette som små låsinger som jeg har vært til behandling for, men sist - for rundt en måned siden sa det full stopp. Det endte med legevakt, røntgen og beskjed om kompresjonsbrudd i ryggen. Ble videre henvist til MR hvor det også ble påvist en prolaps.

Alt dette medfører at jeg dessverre ikke kan delta på Norges sterkeste mann i år - uansett hvor mye jeg vil. Målet må derfor være å få ryggen på stell igjen, også får jeg bare ta det deretter. Ønsket er selvsagt at ryggen rehabiliteres så fort at jeg kan delta på verdens sterkeste mann senere i år.

Som Norges sterkeste mann, både i 2009 og 2010 føler jeg det blir dumt å trosse både lege og kiropraktors anbefalinger om og ikke delta i NSM - med den risiko at skaden kan bli slått opp og få varige men - bare for å ta seieren en tredje gang.

Den egentlige planen for våren og sommeren 2011 var å delta på Giant Live i London og en team-konkurranse i Texas, USA - men alt dette måtte legges bort på grunn av skaden - så ambisjonene nå framover vil være å bli rehabilitert og se om ryggen tåler en oppkjøring til VSM senere i år.

Uansett - så vil jeg komme sterkere tilbake! Og innen den tid - så må jeg få lov til å ønske alle deltagere av årets NSM lykke til - og måtte den beste vinne!
Selv nyter jeg de glade dager med min kone Silje Solstråle som jeg giftet meg med i januar, på en nydelig hvit strand i Thailand. Vi har nå også nettopp kjøpt oss hus, og ser fram til å flytte inn dit.

- Richard Skog
Norges sterkeste mann 2009, 2010.

I forkant av årets NSM tok jeg meg en prat med Richard.

Hvordan har den første tiden som gift mann vært?

Det har vært en flott tid siden vi sto på en øde sandstrand i Thailand og sverget evig troskap til hverandre. Vi har jo vært sammen i snart 8 år, så å få gifte seg var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det blir på en måte mer solid når man tar det steget, det føler i hvert fall jeg. Det er jo lenge siden vi ble enige om å gifte oss, det har bare vært snakk om tid og penger. Slike ting bør planlegges godt og spesielt når man velger å gjøre det på andre siden av jorda. Så nå må vi ofte minne på hverandre at vi er gifte, da vi begge fortsatt sier kjæresten til hverandre

Hva er de fem beste tingene ved å eie sitt eget hus?

Det må være: god plass, gjesteplass, treningsrom, vaskerom, kjøkken med plass for mye matlaging

Har du ro og fred i livet nå? Er dagene gode?

Det er ganske rolig og fredelig for tiden, synes jeg, det skyldes vel delvis at jeg er ute av strongmantreninga for en periode. Har god tid til å bruke energi og krefter på andre ting som jobb familie venner og hus. Så sånn sett har jeg det veldig bra nå.

Hvor irritert er du på ryggskaden?

Jeg har akseptert ryggskaden for lenge siden. Da det smalt for 4.gangen skjønte jeg med en gang at nå var strikken tøyd for langt og at veien tilbake kom til å bli lang. For meg har det alltid vært viktig å presse seg og ikke gi opp uansett hva det måtte gjelde. Men jeg skjønner nå at jeg skulle tatt en grundig sjekk første gangen det smalt i ryggen, jeg trodde det bare var en låsing, men der tok jeg feil. Kommer til å være flinkere å lese kroppens signaler fremover. Man lærer mens man lever.

Vil du bli 100 % bra igjen?

Ja jeg håper og tror det! Legen og kiropraktoren har sagt at jeg trenger 3-4 måneder hvile/rolig trening ... så skal jeg ta et nytt MR. Da får vi se hvordan det ligger an med ryggen. Kompresjonsbruddet gror bra, så det er kun prolapsen som må gå seg til nå så kan jeg løfte tungt igjen. Juni måned er tidligst jeg er klar for å knuse på!

Tror du det er bra eller dårlig for sporten at du og Arild ikke stiller på NSM i år?

Jeg tror det kan være bra og litt sunt at ingen av oss stiller. Det gjør at nye utøvere kommer til, og flere kan hevde seg i sporten. Det blir jo veldig spennende å se hvem som vinner i år da! Jeg kommer til å nyte det fra sidelinja denne gangen.

Har du fortsatt langsiktige mål som strongman?

Ja, man er nødt til å ha langsiktige mål skal man drive på med strongman. Det er jo først og fremst en finaleplass i WSM som gjelder for meg. Jeg venter jo enda spent på det stevnet hvor alt klaffer og jeg har medvind. Det nærmeste jeg kommer det er vel NSM 2010. Jeg har jo 4 pallplasseringer på internasjonale stevner men føler at jeg aldri har hatt det perfekte stevnet. Det må komme en gang.

Hvem blir de tre beste på NSM?

Det blir Espen Aune, Bjørn Andre Solvang og Vegard Gjerdrum

Hvem blir de tre beste på WSM?

Det blir Brian Shaw, Žydrūnas Savickas, Derek Poundstone

Gi en liten bedømming av NSM ut fra dem du tror kommer til å kvalifisere seg.

Jeg tror årets NSM blir meget bra og innholdsrikt. Jeg satser på å se et par nye profiler i lineup'en, og ettpar gamle. Da tenker jeg spesielt på Kevin "the big man". Han har mye å komme med i år. Ellers er det en stor glede at Vegard Gjerdrum nå er skadefri og i godt driv mot NSM, han kommer til å bli tøff! Jeg er også spent på om Lars Rørbaken overkommer skaden sin å dukker opp, gjør han det er han soleklar topp 3 kandidat! Vi har jo og Drammens store sønn Ole Martin Hansen. Han er vel også sulten på pallen. Ole Øxnevad håper jeg stiller opp, han kan fint vinne et par øvelser! Og så drømmer jeg om å få se Espen Lund i aksjon igjen. Fighten om årets NSM tittel blir nok å stå mellom Espen Aune og Bjørn Andre Solvang.

Men alt kan jo skje i strongman;

Så gjenstår det å se om Richards spådommer går i oppfyllelse. Den som er på Telenor Arena lørdag 21. mai får se.

Vi ønsker Richard god bedring, og gleder oss til å se ham i aksjon igjen.

 


Richard Skog is back

Strongman27.10.2016583

Comeback på Norges Sterkeste Mann 2016.

Norges Sterkeste Mann gifter seg

Diverse14.01.201124

Richard Skog og Silje Solstråle blir et ektepar!

Richard Skog er klar for sitt 4. WSM

Strongman01.09.201025

Se film avforberedelsene!

Richard Skog - Mannen på 160 kg

Intervju11.05.201013

Vi tok en treningsøkt med Richard bare noen dager før NSM!

Richard Skog is back

Strongman27.10.2016583

Norges Sterkeste Mann gifter seg

Diverse14.01.201124

Richard Skog er klar for sitt 4. WSM

Strongman01.09.201025

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!