Norges Sterkeste Mann 2011

Strongman20.05.2011Rita Immerstein og Joachim Pedersen0

Det tok nøyaktig 10 år før Espen Aune vant sin aller første NSM. Nå er han endelig blitt kåret til Norges Sterkeste Mann 2011!

Les også: - NSM - Pauseunderholdning, billett etc. (info-artikkelen)
Les også: - Vi tok tempen på utøverne

Vår nye Norges Sterkeste Mann 2011: 

ESPEN AUNE

 

Hvordan føles dette Espen?

Dette er en følelse jeg ikke kan beskrive. Det er vel det største jeg har opplevd foruten at min datter ble født. Tårene rant! 10 ÅR MED BLODSLIT!!!!

Hva har du å si til fansen som ser opp til deg?

Håper folk som driver stryketrening og/eller har andre mål her i livet kan bruke meg som motivasjon. Småe steg, steg for steg mot mål er det som gjelder. Aldri gi opp! En dag når du ditt mål!! Neste år som Olaf Dahl alltid sier. Jeg har nådd mitt. Jeg er Norges Sterkeste Mann og skal delta på WSM! Er så utrolig glad!

Noen du vil rette en spesiell takk til?

Tusen takk for alle som har støttet meg i mange år og har hatt trua på meg! Spesielt takk til Olaf Dahl som har hjulpet meg i mange år med trening og støtte, Roy Holte som bringte meg inn i strongman verden, Børge Fagerli som har trent meg til toppen de siste årene, www.norkost.no som har hjulpet meg mye hele denne oppkjøringen mot NSM 2011, familien min, min fysio, treningskamerater(Kevin, Vegar, Skog, Bull og tynn Vegar), Kalibergym, venner og det er sikkert flere også, unnskyld om jeg har glemt noen... Det er mange faktorer som spiller inn. Jeg har gjort jobben, men mange har hjulpet til!

Min største takk går til Anette! Hun har tatt seg av det meste hjemme, mens jeg har trent. Hun har fått mange kjeftesmeller på dårlige dager, hun har laget mat, støttet opp. Vi er et team Anette! Vi klarte det sammens du og jeg!!!!

LOVE YOU!!!!!

Se Espene Aunes egen oppsummering av konkurransen i forumet

- BILDEGALLERI

(Over 1100 bilder fra konkurransen)

 

Småprat med utøverne under konkurransen

Espen Aune og Lars Rørbakken er klare for fight på Strongman i Telenor Arena!

Etter første øvelse viste Lars og Espen at de var best i lastebiltrekkingen. Lars vant med ca 37 sekunder på 20 meter! Dette var 10n sekunder raskere enn Espen.

Espen forteller at underlaget var noe glatt men at vekten på lastebilen virket passe tung- ”Jeg ble i hvert fall gjennomvarm” Espen er klar for å vinne neste øvelse som er dekkvelt. I mellomtiden må inntaket av energi og værske holdes jevnt, men ikke for høyt. Det gjelder å holde på næringen når de tunge løfta setter inn!

Gutta er klare for fight og Lars er like klar for å vinne som Espen, men som han sa: ”Skal Espen slå meg i noe så må det bli stokkløft!” Resten vil jeg vinne!

Stokkpressen ble en spennende kamp mellom  Espen Aune og Bjørn Andre Solvang. De løftet like mange ganger med hele 9 løft. 

Vegard Gjerdrum ser ut til å være skadet i et tricepsfeste etter 1 løft i stokkpressen. Armen er akkurat nå kjølt ned med isposer. Sven Von der Lippe var også spent på stokkløft, ikke bare fordi stokken er tung, men det er også et annet grep og størrelse. Det utfordrer styrken til utøverne! Sven synes for øvrig at både Lars Rørbakken og Espen Aune er sterke kandidater i denne øvelsen. Noe de også har bevist ved å plassere seg blant topp 3 i denne øvelsen!  Selv er Sven von der Lippe fornøyde med egen form og resultater så langt.

Kevin Larsen på bakrommet!
Mens Kevin lader opp i pausen kan han fortelle at han er fornøyd så langt. Han tok 0 på stokkløft, men en av hans beste øvelser gjenstår – nemlig farmers walk. På spørsmål om hvem han tror er dagens vinner så svarer han med et glis: ”Espen Aune, for de beste øvelsene er igjen”! Kevin skal kjøre på resten av denne konkurransen og blir å se på de konkurranser som kommer i løpet av sommeren og høsten!

Bjørn Andre Solvang i pausen – på 3. plass etter Lars Rørbakken og Espen Aune!
Dette er i følge ham selv som forventet. Han hadde forventet bedre resultater på dekk og lastebil, men er fornøyde med beste løft på stokkpress. Imidlertid kommer det 2 øvelser som han mener er heftige og det er Farmers walk(60 meter og ca 120 kg)og trillebår. Der skal han få kjempe i følge ham selv. Vi er med og det gjenstår å se!

Vegard Gjerdrum er ute av konkurransen!
Han er ikke sikker på hva som har skjedd under stokkpressløftet, men det er mulig at et feste i triceps er røket av eller fått en kraftig strekk. Dette er en sterk mann som har vært uheldig i konkurranser både med armer og bein. Om vi får se ham i konkurranse igjen gjenstår å se.

Egil Berli Johnsen står i skrivende stund klar for å løfte atlassteinene – han er blant topp 6 og har akkurat løftet 4 steiner. Dette er hans beste konkurranse i NSM – og den siste i følge ham selv. Etter mange år og konkurranser flytter han sitt brennende engasjement ut av denne idretten og inn en ny idrett – nemlig bob-aking. I tiden framover skal vekten ned og en ny idrett kjøres inn. Han gleder seg over dagens resultat og mener bedre struktur og forberedelse på treningen og fast gjennomgang av alle øvelser i treningsøktene har vært avgjørende! ”Dette er å avslutte med stil” sier Egil og vi kan ikke være mer enig!

- BILDEGALLERI

(Over 1100 bilder fra konkurransen)

Mellom linjene


Dommerne Richard Skog og Arild Haugen     Arrangør: Svend Karlsen


Narve Læret knuste steinblokker i pausen.


Marius Metern Graatrud hadde poseringsshow!


12 av landets sterkeste menn gjort seg klare for kamp!Arild lekte seg med kamera!                      Verdens sterkeste mann, Big Z!


Det var tjukt med mennesker og bra trøkk! Publikum heia og ropte på utøverne!


En tårevåt familie gratulerte en tapper vinner!


Vi har lagt ut høyoppløste bilder av alle øvelsene lenger ned i artikkelen.

Fotballkampen i pausen

Stabæk møtte verdens sterkeste lag, Strongman Vs. Stabæk 

 

 

Resultatliste

Truckpull
12,0 Lars Rørbakken - 46,81 s
11,0 Espen Aune - 46,81 s
10,0 Kevin Larsen - 59,74 s
09,0 Bjørn André Solvang - 59,90 s
08,0 Vidar Daae Vikøyr - 18,8 m
07,0 Egil Berli-Johnsen - 17,2 m
06,0 Leif Ove Tveiterås - 11,4 m
05,0 Bjørn Richard Støle - 10,4 m
04,0 Sven von der Lippe - 10,3 m
03,0 Vegard Gjerdrum - 10,0 m
02,0 Raymond Myrbostad - 8,5 m
01,0 Anders Bull - 0,3 m
Truckpull - Korreksjon
12,0 Lars Rørbakken - 37,76 s

Dekkvelt
12,0 Lars Rørbakken
11,0 Raymond Myrbostad
10,0 Espen Aune
09,0 Bjørn André Solvang
08,0 Sven von der Lippe
05,0 Anders Bull
05,0 Vegard Gjerdrum
05,0 Egil Berli-Johnsen
05,0 Vidar Daae Vikøyr
05,0 Kevin Larsen
02,0 Leif Ove Tveiterås
00,0 Bjørn Richard Støle

Stokkpress
11,5 Bjørn André Solvang
11,5 Espen Aune
10,0 Lars Rørbakken
09,0 Raymond Myrbostad
08,0 Bjørn Richard Støle
07,0 Egil Berli-Johnsen
06,0 Leif Ove Tveiterås
04,0 Vidar Daae Vikøyr
04,0 Vegard Gjerdrum
04,0 Sven von der Lippe
00,0 Anders Bull
00,0 Kevin Larsen

Resultat etter 3 øvelser
34,0 Lars Rørbakken
32,5 Espen Aune
29,5 Bjørn André Solvang
22,0 Raymond Myrbostad
19,0 Egil Berli-Johnsen
17,0 Vidar Daae Vikøyr
16,0 Sven von der Lippe
15,0 Kevin Larsen
14,0 Leif Ove Tveiterås
13,0 Bjørn Richard Støle
12,0 Vegard Gjerdrum
06,0 Anders Bull

Farmers Walk
12,0 Bjørn André Solvang
11,0 Espen Aune
10,0 Kevin Larsen
09,0 Lars Rørbakken
08,0 Raymond Myrbostad
07,0 Egil Berli-Johnsen

Atlassteiner
12,0 Espen Aune
11,0 Bjørn André Solvang
09,0 Lars Rørbakken
09,0 Raymond Myrbostad
09,0 Egil Berli-Johnsen
07,0 Kevin Larsen

Trillebår
12,0 Espen Aune
11,0 Lars Rørbakken
10,0 Bjørn André Solvang
09,0 Egil Berli-Johnsen
08,0 Kevin Larsen
07,0 Raymond Myrbostad

NSM 2011 - Resultat
67,5 Espen Aune
63,0 Lars Rørbakken
62,5 Bjørn André Solvang
46,0 Raymond Myrbostad
43,0 Egil Berli-Johnsen
40,0 Kevin Larsen

- BILDEGALLERI

(Over 1100 bilder fra konkurransen)

Bilder

Kvalikk

 

Per Andrew Lier skriver i forumet:
Apollons:
Bøs - 8 rep,
Rørbakken + Bjørn Richard Støle - 7 rep,
Sven + Vidar - 6

Tobias skriver mye elendig teknikk ute å går

Ellers: BAS er direktekvalifisert til finalen ettersom han skal delta i Norske talenter senere i kveld (EDIT: han har visst gjort kvalikken tidligere med gode resultater).
Øxa deltar ikke pga. dårlig form.

Bøs slo Rørbakken såvidt i farmers. Unggutten Marius "Bamsen" Wehus (17 år- 135 kg) gjorde et par rep i apollons og greit i farmers.

Vidar Vikøyr - topp 4 i nesten alle øvelser, Sven og Bjørn Richard, Raymond er nesten garantert i finalen. Vegard Gjerdrum + Espen Lund (rundt topp 10 i apollons+farmers, og veldig bra i dekk) er kanskje med. Sannsynligvis ikke Øyvind, Eirik,

For den kroppsfikserte: rykter skal ha det til at Ole Martin Hansen ser størst ut (deltar ikke), og Savickas ikke ser ut som verdens sterkeste mann.

Videre:
10 - Andreas Bull
9 - Vegard Gjerdrum
8 - Leif Ove Tveiterås
7 - Bjørn Richard Støle
6 - Sven Von Der Lippe
5 - Egil Berli
4 - Kevin Larsen
3 - Vidar Vikøyr 
+ Raymond Myrbostad, Espen Aune, Bjørn Andre Solvang og Lars Rørbakken


 


Tre tøffe øvelser skal avgjøre hvem av disse sterke mennene som er de tolv sterkeste i Norge. Og disse tolv sterkeste de får gå videre til Norges Sterkeste Mann 2011 som arrangerer førstkommende lørdag på Telenor Arena.

Tidligere i uka var jeg på Telenor Arena for å bli brifet på hva som skjer, og der møtte jeg en lykkelig Viking. Han og kompanjong Bjørnar Sedal var travelt opptatt med å fikse de siste små og store tingene som skal på plass før helgas store arrangement. Jeg fikk meg en prat med Svend over en kaffekopp, før han måtte videre i sin hektiske dag.

Det er bare dager igjen nå, Svend. Ting begynner å falle på plass etter et års hektisk jobbing. Hvor viktig har Bjørnar Sedal og de andre i ledergruppa vært nå foran tidenes Norges Sterkeste Mann?

Etter NSM i fjor skjønte jeg at skulle vi løfte stevne måtte vi tenke større. For å få dette til kunne jeg ikke være alene om oppgaven. Gjennom en god venn av meg, Jon Dahl, fra Kirkens Bymisjon i Drammen, fikk jeg kontakt med Bjørnar Sedal og Frode Mikkelsen. Bjørnar har sin bakgrunn i salg og media, en kombinasjon som passet bra for et samarbeid, og Frode er eier av Munchgalleriet og aksjemegler. Sammen har vi etablert selskapet Norges Sterkeste LTD.

Bjørnar og jeg har stått for alt det praktiske, og innsalg av samarbeidspartnere, mens Frode har vært papirmannen. Dette har vært et supert samarbeid og utrolig fruktbart. Bjørnar har gitt meg en glød og entusiasme som jeg ikke trodde var mulig. Ikke minst har han kommet inn med veldig mye lærerikt, nye innfallsvinkler, og han er ting på en helt annen måte. Dette har vært utrolig nyttig når vi har jobbet mot stevnet.

Og ikke minst så har jeg fått meg en ny lekekamerat ... en som er gal - på en god måte. Bjørnar er en venn for livet!

Svend humret og kikket på Bjørnar som målte opp intervjuveggene som skal brukes under konkurransen. Her overlates ingenting til tilfeldighetene.

Hvor mange tilskuere tror du kommer?

Jeg håper det kommer mange! Det kan åpne en ny verden for oss alle som elsker strongman. Vi har jobbet nå heltid både Bjørnar og jeg i hele år. Det er sjelden jeg legger bort arbeidet helt før midnatt, og det er det første jeg hiver meg på når jeg våkner på morraen. Dette må bare bli bra!

Gleder du deg, Svend?

For meg er dette bursdag, 17.mai og juleaften på en gang. Dette er stort, og jeg gleder meg som en unge!

Er årets vinner direkte kvalifisert til World Strongest Man?

Det har jeg blitt lovet ja. Med en slik gulrot må jo gutta bare sloss hardt for å ta tittelen Norges Sterkeste Mann.

Vil denne konkurransen kunne åpne dører ut i internasjonale konkurranser for andre utøvere?

Det er vanskelig å si, men det er ikke helt utenkelig. Man vet jo aldri hva som vil skje ...

Ikke tipp vinneren... gi meg den største overraskelsen som vi kommer til å få se

Egil ...

Og mer sa ikke Vikingen. Mens han hastet videre ropte han over skuldra til meg; - husk å skrive at alle må komme til Telenor Arena lørdag 21. mai klokken 12.00 for å se Norges Sterkeste Mann bli kåret. Dette blir en happening man ikke kan gå glipp av!

Kvalifisering til Norges Sterkeste Mann 2011 på Bragernes Torg i Drammen fredag 20. mai klokken 17.00. Påmelding og oppmøte til kvalikken på Rica Park Hotel Drammen senest klokken 15.00 samme dag - altså 20. mai. Det er IKKE mulig å melde seg på kvalikken etter dette tidspunkt!

Finalen går av stabelen lørdag 21. mai på Telenor Arena. ... Dørene åpnes klokken 11.00, og finalen starter klokken 14.00.

Standpark, barnepark, konkurranser og overraskelser. Etter premieutdelingen vil det være konsert med Orango og AdmiralP. Tidenes råeste strongman-show med hardtslående pauseinnslag!

Så, kjære leser ... nå er det bare en ting å gjøre; stille opp på Telenor Arena i morgen for å heie fram din favoritt!

Treningsforum.no er på plass

Vi er på plass med fotografer og reportere for å gi deg en fullverdig dekning av hele arrangementet i bilder.

 

 


Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018358

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018167

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017300

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!
Det sier Norges sterkeste mann - Jørgen Skaug Aukland.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018358

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018167

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017300

Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019222

En showman som manglet sidestykke

Strongman16.02.2019850

Her dytter han over et halvt tonn

Strongman10.02.201936

Enarmet strongmanutøver

Intervju24.01.201937

Og ikke minst hvor lenge etter du skal spise etter trening.

Slik bør du starte dagen

Kosthold20.02.201913

Sjekk ut frokosten som gir deg den næringen du trenger og holder deg energisk hele dagen.

Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019222

Espen Aune som har for lengst lagt opp som strongman er fortsatt råsterk!
Albueposisjonen kan være forskjellen på en god og dårlig knebøy.

Når det går galt i knebøy

Diverse17.02.201916

Se videoklipp når ting går fullstendig galt når man skal kjøre knebøy.