Baby-brød
Kosthold02.06.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen6
Mine andre brødoppskrifter inneholder kesam, men i og med at spedbarn under 10 måneder ikke bør få kumelk-produkter måtte en ny oppskrift lages! Her er mitt "baby-brød" som er ukens oppskrift.
Ved å bake eget brød kan man mye enklere regulere hva barna får i seg, samt unngå salt til de aller minste. Små barn har jo også større behov for fett enn voksne. Da passer det fint med et brød fullt av deilige sunne fettsyrer fra solsikkeolje, linfrø og sesamfrø! Server med leverpostei og barnet får et jernrikt og godt måltid!
Line Marions "Baby-brød":
4 hele egg
1 eggehvite
1 1/2 ss bakepulver
1,5 dl rugmel
1,5 dl havrekli
60gr linfrø (kan byttes ut med solsikkefrø, men knus de litt på forhånd)
50gr sesamfrø
3 ss solsikkeolje
Gjør slik:
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk egg og eggehvite lett. Tilsett bakepulver og bland godt i. Ha i frø, mel og kli og rør godt om. Tilsett til slutt oljen. Bland godt til en klissete deigmasse. Ha deigen i en brødform dekket med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter.
Sunt og godt for hele familien!
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700