Motivasjonstips

Trening22.06.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen2

Trening går ikke alltid på skinner, selv om man liker å trene. Med enkle triks kan man fort få en skikkelig motivasjons-boost og samtidig få mer glede ut av treningen. Og man trenger heller ikke være en "gadget-fantast" for å nyte godt av dette.

Jeg er ingen stor tilhenger av klokke og går så og si aldri med klokke. Klokke har jeg på mobilen. Med Iphone i lommen ble også musikkspilleren byttet ut med telefonen. Telefonen kan nesten brukes til alt! Også trening.

Mange har tatt i bruk en av de mange fitness- og trenings-appene som finnes til Iphone, deriblant Endomondo. Koster en slikk og ingenting og er super hvis du trenger ekstra motivasjon i forbindelse med treningen din! Enkelt å logge inn enten med egen facebook konto eller Endomondo "log-in". Men...den kommer litt til kort dersom du ikke har den oppkoblet til et pulsbelte. For å få nøyaktige treningsdata trenger du pulsmåling.

Min nyanskaffede Wahoo Fitness pulsbelte og sensormottaker til Iphone gir Endomondo en helt ny mening! Mye rimeligere enn en pulsklokke også - og i tillegg slipper jeg å ha med meg noe annet enn telefonen min på trening slik som før! Musikk, pulsklokke, telefon - alt i ett! Bedre blir det ikke. Det er veldig bra rekkevidde mellom pulsbeltet og sensoren du fester til Iphone også. Da jeg ble med mannen min på sykkeltur i går var det enkelte steder sikkert oppmot 100 meter distanse mellom oss, og det var han som hadde telefonen min i sykkelvesken. Likevel hadde det blitt registrert pulsmåling hele veien! Det var jeg ganske sikker på den ikke hadde klart, men det gjorde den.

 Etter 1 time på tur hadde vi tilbakelagt en nesten 16 km lang og turbulent rute med mye bratte bakker! Utrolig moro å se etterpå både ruten man har syklet med alle stigningene, pulsen hele veien i tråd med stigningene, kalorier forbrukt, maks puls osv! Det gir ekstra motivasjon! 

Her er et "screen shot" fra min tur i går på sykkelen:

 

Rød graf er hjertefrekvens - gul er hastighet.


Jeg er i tillegg mest glad i styrketreningen, så hvis jeg skal klare å motivere meg til skikkelig hard kondisjonstrening MÅ jeg ha noe som gir meg ekstra motivasjon, som slike målinger av treningen. Kan anbefales på det sterkeste!

Endomondo kan benyttes til de aller fleste idretter selvsagt, også styrketrening hvor den fungerer veldig fint for å holde styr på pauser mellom settene for eksempel. Personlig syns jeg nesten det er enda morsommere å se hvor høy pulsen kan bli under styrketrening og jeg har fint klart å presse meg til like høy puls der som på sykkelsetet! Wahoo Fitness pulsbeltet og Fisica sensormåler kan også bruker sammen med Ipad og Ipod Touch i tillegg til Iphone, dersom du har dette. Tviler på det er så praktisk å ha med seg Ipad på sykkeltur da men!

Dette blir nok en god følgesvenn for mitt vedkommende på sykkelturer fremover. På grunn av smertene under føttene (foreløpig diagnostisert som plantar fascitt) som dessverre blir kraftigere har jeg innsett at jeg må finne alternative treningsformer for å holde meg aktiv. Og sykling med gode sykkelsko til å klikke ned i pedalene fungerte faktisk bra! I tillegg har jeg gått til innkjøp av noe annet treningsutstyr for å tilpasse meg smertene og fortsatt være ute i naturen, men det er en liten hemmelighet så lenge. Kommer mer info når jeg har fått testet det ut!

God trening til alle!

 

 


Line Marion Nielsen Kjøniksen 

Line Marion er utdannet personlig trener og har deltatt flere ganger i fitnesskonkurranser. Hun har hjulpet mange til å få en lettere hverdag gjennom sitt arbeid som PT.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!