
Verdens beste kosttilskudd
Kosthold27.06.2011Martin Norum0
De aller fleste har fått med seg at fiskeolje og omega3 er en viktig og sunn fettkilde som tilfører oss mye.
Faktisk er det av de mest fordelaktige kosttilskudd du kan ta, fordi det påvirker så mange aspekter rundt sportslige prestasjoner. Effekten er godt etablert gjennom forskning på funksjonell medisin. Fiskeoljen's effekt spenner fra nevrologiske helse til kardiovaskulær helse. Huden har også vist seg å nyte godt av denne fettsyren.
Forskning på den akutte effekten av Omega3-tilskudd
Studier på fiskeolje ser stort sett på de langsiktige fordelene av essensielle oljer som EPA og DHA. Ved de lengre studiene som er utført har det vist seg at oljen tilfører positive fordeler. Blant annet langt lavere risiko for hjerte og kar-sykdommer, i tillegg til forebygging av en rekke sykdommer og styrking av muskulatur. I løpet av de siste par årene har imidlertid den akutte effekten av fiskeolje endelig begynt å bli avdekket.
I en studie fra Journal of Clinical Nutrition, testet forskerne i Storbritannia 25 personer for den kortsiktige effekten av å legge 4,7 gram EPA og DHA til en middels fett måltid. Forskerne fant en reduksjon i post-prandial arteriell stivhet(stivhet i arteriene etter at et måltid er inntatt) - innen fire timer eller mindre! Forskerne foreslo at dette kan ha vært på grunn av en økning av nitrogenoksid som forbedrer blodgjennomstrømningen.
Resultater i praksis
Mange idrettsutøvere er blitt klar over fordelene av nitrogenoksid i tilknytning til forbedret blodstrøm til arbeidende muskler. Det har i lengre tid vært kjent at fettrike måltider(uten omega-3) medfører økt arteriell stivhet. Fiskeolje har dermed vist seg å gjøre det akkurat motsatte - reversering av arteriell stivhet. Undertegnede har også opplevd svært gode resultater med et høyt konsum av omega-3 i fettforbrenningsøyemed.
EAT FAT TO LOSE FAT!
Referanser
1. Personlig Trener Martin Norum - AFPT - Akademiet for Personlig Trening, ACSM - American College of Sports Medicine
2. hong MF, Lockyer S, Saunders CJ, Lovegrove JA. Hugh Sinclair Enhet for Human Nutrition og Institutt for Hjerte-og Metabolic Research, Avdeling for mat-og ernæringsvitenskap, Universitetet i Reading, Reading, UK. Long chain n-3 PUFA-rike måltid redusert postprandial tiltak av arteriell stivhet. Clin Nutr. Mar 2010 1.
3. Charles Poliquin - http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/288/Fast_Results_with_Fish_Oil.aspx
Er makrell i tomat egentlig sunt?
Kosthold30.07.20181615
Kosttilskuddene alle bør ta, men som er glemt
Kosthold10.08.2021313