Hanne sin tid som fitnessutøver!

Intervju05.09.2011Marika Lejon19

Høsten 2010 tok Hanne Monstad Hansen skrittet fra å være "vanlig" mamma til å bli fitnessutøver. Hun er gift og har to barn på 8 og 12 år. Hun jobber både som sykepleier og personlig trener.

I 2010 stilte hun i Norway open og NM. Nå er fitnessen fortid. Hanne trives best blant publikum under stevner og ønsker ikke å stille igjen. Her kan du lese om hvorfor hun tok dette valget.

Hvordan vil du beskrive tiden du drev med BF?

Det å stille i fitness var en selsom opplevelse. Man er omringet av brune, halvnakne og glinsende kropper. Det var nesten absurd å gå på scenen å vise frem kroppen sin til publikum og dommere. Det å posere var slitsomt. Første gangen slet jeg enormt med kramper. Da blir det ikke så grasiøs og elegant sceneopptreden. Samtidig var det å stille en utrolig morsom opplevelse og et minne for livet. Tiden jeg drev med BF var veldig målrettet. Man har et mål; det er å se bra ut på scenen og det har sin pris. Det var en periode med mye fokus på kropp, fysikk, muskler og ikke minst kosthold.

Hvem passer denne idretten for?

Idretten passer for de som liker disiplin, muskler og glam. Den passer særlig godt for de som er single eller har en livsledsager med samme interesse. Alle som har levd med en utøver på diett vet at det ikke er en dans på roser.

Jenter som har en eller annen form for spiseforstyrrelse bør være forsiktig med å delta i BF. Det enorme kroppsfokuset, samt deff kan forsterke eller trigge sykdommen. Det krever sin mann å skulle spise normalt etter en konkurranse.

Hvordan startet du?

Jeg har alltid vært fascinert av muskler, særlig jenter som er feminine og muskuløse på en gang. Jeg tror det var 30 års krisen som fikk meg til å ta skrittet ut og prøve denne flotte sporten en gang for alle. Det var liksom nå eller aldri. I begynnelsen fikk jeg god hjelp av Harald (på Haralds gym), men av praktiske årsaker kom jeg i dialog med Børge hos MyRevolution og gikk over til det teamet. Det har jeg ikke angret på.

Er du sikker på at du ikke vil stå på scenen i fremtiden?

Ja! I følge dommerene kan jeg med mitt utgangspunkt og min symmetri aldri kunne komme på pallen, dermed er det ikke verdt all forsakelsen og det harde arbeidet. Jeg fikk forsåvidt høre av noen eldre i dette gamet at jeg aldri kom til å gjøre det bra uten steroider, men for meg var det aldri et tema. Heldigvis er det mange flotte utøvere som har bevist at man kan komme til topps uten «hjelpemidler». For meg var det viktig å erfare selv hvor mye jeg kunne forme og modellere kroppen med hjelp av sunt kosthold og trening. I etterkant ser jeg dog at et par ekstra uker på diett og litt mer muskelmasse hadde gjort seg på scenen.

Hvordan er det å kombinere familieliv med BF?

Rett og slett en stor utfordring. Dessuten er det ikke helt forenlig med familieliv og barn, fordi man ikke er til stede mentalt på slutten av dietten. Rett før konkurransen er man såpass nedkjørt og litt fjern. Jeg måtte ta ut ferie fra jobben min som sykepleier på sykehuset. Jeg turde ikke å håndtere medisiner etc. Det sier jo litt. Midt oppi all galskapen tok jeg eksamen på NiH to dager etter NM. Barna mine var hele tiden første prioritet, men mannen og annen familie fikk desverre liten oppmerksomhet. Dessuten var jeg hele tiden redd for å sende ut feil signaler til barna med tanke på deffen. Jeg valgte å ha en åpen dialog og de var informerte om at dette ikke var en naturlig prosess; etter konkurransen skulle mamma spise vanlig igjen. Det var til tider unaturlig å ikke skulle spise vanlig frokost med familien min og ikke kunne smake på en kake datteren min hadde bakt. I etterkant har jeg spurt de begge om diett-perioden har preget
dem negativt, begge benekter det, men det vil tiden vise. Jeg vet ihvertfall at de er glade for at vi har fokus på sunt kosthold og sparer kosen til helgene. For utøvere med familie tror jeg det er viktig at alle er med på å ta avgjørelsen om å stille. Mannen min som i utgangspunktet ikke liker muskler på jenter engang, valgte å støtte meg. Han fikk litt sjokk da han skjønte hvor omfattende det var og hvor mye det preget meg/oss. Jeg er glad jeg stilte, det var viktig
for egen selvrealisering og en opplevelse for livet, men jeg kommer ikke til å utsette familien min for dette en gang til.

Mange sier at man må være ganske ego for å prestere denne sporten. Hva er dine tanker om det?

Både ja og nei. For å vinne må man nesten være ego, ingen tvil om det. Samtidig er det mulig å løfte blikket og se medmennesker rundt seg. Noen blir ekstremt egosentriske. Det skal likevel sies at jeg traff mange flotte mennesker og utøvere i løpet av BF perioden. Jeg kunne ikke være 100 % ego. Barna mine kom foran alt og det er jeg glad for. Det kommer et liv og en hverdag når neonlysene på scenen er slått av.

Hvilket forhold til mat og kropp ønsker du at dine barn skal ha?

Jeg ønsker at de skal ha et avslappet forhold til både mat og kropp. Være glad i seg selv uansett hvordan man ser ut. Det viktigste er at man er frisk og har en sunn fysikk.

Kan det være at mange ofte glemmer at barn blir påvirket av foreldrenes livsstil?

Ja, det tror jeg så absolutt. Vi er jo barnas forbilder og setter normen for hva som er akseptabelt i livet deres.

Går du fortsatt på stevner?

Ja og det kommer jeg til å fortsette med. Dessuten er jeg personlig trener og er coach for en lovende BF utøver. Jeg regner med at hun stiller våren eller høsten 2012.

Hva er din lidenskap i livet nå?

Familien min og trening. Jeg må også nevne bøker siden jeg er en skikkelig bokorm.

Trener du fortsatt?

Ja. Hovedfokuset er fortsatt styrketrening, men for å opprettholde kondisjonen har jeg sammen med noen venninner meldt meg på 10 km løypa på Oslo Marathon.

Hvordan ser du for deg fremtiden?

Trening og kosthold vil alltid være en del av livet mitt. Både privat og profesjonelt. Snart blir jeg coach hos MyRevolution og det ser jeg frem til. Ellers gjelder det å være mest mulig sammen med den skjønne familien min.

Tusen takk for at du ville dele dine erfaringer med oss. Lykke til videre!

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!