Train To Gain - Fly(es) sammen med Bob

Trening22.07.2004Ron Harris0

Det absolutt beste jeg liker ved vekttrening er at uansett hvor lenge man har holdt på, er det alltid nye ting å lære og ta i bruk. Takk og pris for det, ellers ville treningen bli grusomt kjedelig! Bare tanken på trening, ville være like fristende s

For å poengtere dette har jeg en liten historie: I mange år har jeg hevdet at hantel-flyes gir en veldig liten, eller nesten ingen belastning i den øverste tredjedelen av øvelsen, det var bedre å bruke en pec-flye maskin eller cable cross maskin. Nylig pratet jeg med IFBB proffen Bob Cicherillo om hans treningsprogra, for brystet. Jeg ble så imponert av Bob i et intervju med IRONMAN i fjor, hvor han satte spørsmål ved nyttigheten av veldig mange populære øvelser som knebøy, markløft, press bak nakken og vanlige benkpresser. Setninger som "knebøy suger og benk stinker" hadde lagt seg i hukommelsen. Siden jeg har respekt for den treningserfaringen han har med over 20 år i helsestudio, var jeg nysgjerrig på hvorfor han ennå kjøre hantel-flyes når han trente bryst. Visste han ikke om mangelen av stress på muskelen ved toppen av øvelsen?

Det var da lærer Bob satte Ron på skolebenken for å få en innføring i hantel-flyes. "Nøkkelen til å kjøre bra hantel-flyes, er å bøye hånden bakover litt når man kjører, og tenke på at håndledden skal møtes" fortalte han meg, "selv om de aldri kommer i nærheten av hverandre en gang". Strekk ut armen også samtidig som du er på vei mot toppen av øvelsen, forsøk så å klemme brystet sammen". Da gikk det opp et lys for meg. Med en gang jeg hadde lagt på telefonen så forsøkte jeg å klemme slik som han hadde sagt. Dagen derpå så forsøkte jeg å øvelsen på en skråbenk.

Det tok en stund før jeg fikk til rett teknikk, men merket godt når jeg fikk det til skikkelig, da kjente jeg at øvelsen tok hele veien. Nå har jeg lagt til hantel-flyes i treningsprogrammet mitt for første gang på 18 år med vekttrening. Jeg liker ennå maskin og kabel versjoner av øvelsen, men jeg burde ha visst at flyes ikke kunne ha vært en så dårlig øvelse som jeg trodde. Alt etter alt, noen av de best utviklede brystmusklene innen kroppsbygging tilhørte John Grimek, Reg Park, Steve Reeves og George Eiferman og var blitt bygd lenge før noen av dagens moderne maskiner eksisterte. Det tydeliggjør bare enda mer bedre mine to motto i livet: "The more you know, the more you grow" og "The day you think you know it all, you're all done growing."

- Ron Harris


Legg inn Flyes i ditt program nå.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!