Nora til topps!

Intervju29.09.2011Joachim Pedersen0

En av høstens debutanter er trønderen Nora. Hun stilte på Stavanger Open og hun koste seg på scenen til publikums store glede - for hun var virkelig flott å se på!

Navn: Nora S. Mathisen
Alder: 22 år
Vekt: 50 kg
Høyde: 1.59
Yrke: Student
Sivilstand: Singel
Sponsor: Nordic Nutrition
Klubb: Kaliber FKK
Nettside: www.fitnessnora.blogg.no

Du stilte på Stavanger Open som debutant. Hvordan var det?

Det var utrolig gøy! Endelig fikk jeg stå på scenen, et mål jeg har jobbet for lenge nå. I tillegg møtte jeg veldig mye hyggelige utøvere, og lærte en hel masse som jeg tar med meg videre. Jeg hadde ikke peiling på hva som venta meg for å være helt ærlig, så det var veldig moro å se hvordan en konkurranse gjennomføres. Jeg er veldig fornøyd med debuten og plasseringen, og kjører på videre mot NM!

Du lærte sikkert en del da, er det noe du vil gjøre annerledes med forberedelser til NM?

Ja, jeg lærte veldig mye og er veldig glad for at jeg valgte å stille i Stavanger! Veldig greit å få testet ut hva som funker og ikke før NM. Forberedelsene tror jeg blir ganske like, for jeg var fornøyd med sceneformen min. Oppkarbinga var Snickers (!!!) og en halvliter vann - kanskje ikke det folk flest bruker ;) Hehe! Det jeg skal terpe mye på er poseringer, for de føler jeg ikke var helt 100%.

Hvordan er det å være på konkurransediett? Har du nok energi?

Det har faktisk gått overraskende greit. Jeg begynte på diett den 8. juni, og helt frem til de siste ukene hadde jeg masse energi. Helt på slutten nå ble dietten endel strammere, og jeg skal ærlig innrømme at det har vært dager hvor det har vært tungt bare å være til. Men sånne dager får meg også til å sette uendelig mer pris på dager med masse energi og trykk på trening!

Hvordan har du trent frem til konkurransen?

Jeg trener sammen med byggeren Paul Alexander Rusten, min lojale treningspartner. Han har lært meg helt urolig mye, og den gode utviklingen min er takket være han. Vi trener en 5-splitt som ser slik ut:

Man: Bein
Tirs: Bryst
Ons: Cardio + mage
Tors: Skuldre
Fre: Rygg
Lør: Armer
Søn: Cardio + mage

Nå frem mot NM har det selvfølgelig vært mer cardio enn vanligvis for å få bukt med fettet. Jeg er stor fan av morgencardio, og bruker derfor å kjøre en time powerwalk ute før frokost hver morgen.

Skal du ta vare på formen eller skal du fråtse i kakefatet noen dager etter NM?

Gjett om jeg skal fråtse på lørdagskvelden! Det synes jeg at jeg har fortjent ;) Men mandagen etter NM vil alt være tilbake til det normale igjen. Det er sånn jeg liker det aller best! Spiser du dritt, så føler du deg dritt - enkelt og greit. Jeg kommer til å øke kaloriene etter konkurransene er ferdig, for å trene med overskudd og få god fremgang. Off-season vekta mi kommer vel til å ligge på rundt 55 kg.

Hvordan ser dietten din ut?

Dietten min er satt opp av coach Gunnar Strand Jacobsen, og den har blitt forandret mange ganger iløpet av diett-perioden. Gunnar har formsjekk med oss på teamet 1 gang i uka, og endrer dietten fortløpende. De siste ukene har det vært torsk og brokkoli fire ganger om dagen, og havregryn etter trening. Nå har vi byttet ut torsken med karbonadedeig, og håper dette gir god effekt på trening de siste dagene før NM.

Hva er målet ditt?

Akkurat nå er målet mitt en finaleplass i NM. Jeg forguder den blå glitterbikinien min, og den fortjener å bli brukt mer enn èn gang i høst! På litt lengre sikt er målet mitt å ta steget over dammen, og konkurrere i USA.

Hvilke personer vil du takke for at du er der du er i dag?

Først og fremst Paul Alexander Rusten, uten han hadde jeg ikke stått på scenen i høst. En bedre venn og treningspartner finnes ikke, og derfor er jeg utrolig takknemmelig for alt arbeid han har lagt ned i meg.

Så vil jeg også takk Gunnar for at han er en fantastisk coach, og for at han driver Norges beste gym! Kaliber og hele miljøet der betyr veldig mye for meg.

Til slutt vil jeg takke Nordic Nutrition, som sponser meg og de andre jentene på teamet med alt vi trenger av kosttilskudd!

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Peanøttsmør er populært både til grøt, brødskiva og middag. Lag din egen!
Hva slags oljer bør du velge? Vi avslører de beste kildene.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20193

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.

Superrask potetskrelling

Kosthold12.10.2019213

Genialt og enkelt trips. Se video her!

5 matvarer du bør ha i kjøleskapet

Kosthold11.10.2019238

Disse ingrediensene inneholder masse viktige næringsstoffer og kan brukes til det meste.