Middag eller dessert?
Kosthold30.09.2011Rita Immerstein1
Den er rask og enkelt å lage og som middag er den full av fiber, karbohydrater og proteiner. Dessertvariant har mindre fiber, men er allikevel et sunt alternativ til andre desserter!
Middag
Du trenger følgende til middag(4 porsjoner):
2 egg
1 boks mager Kesam
1 dl siktet speltmel
1 dl sammalt speltmel
2 dl vann
Kyllingkjøttdeig(400 gr)eller kyllingskinke
2 ss rapsolje
4 purreløk
½ rødløk
6-7 tomater
2 ss basilikumpesto
2 toppede ts tomatpesto eller 2 ss pastasaus
Chilipulver, pepper og salt
Visp sammen egg(bruk gjerne blender) og tilsett kesam, vann og mel. Bland dette sammen til du før en jevn røre. Stek kyllingkjøttedeig med 1 ss rapsolje og rikelig med chili, pepper og litt salt. Bland inn tomatpesto eller pastasaus. Hell røren over i en ildfast form(middagsform ca. 35x20 cm) som er smurt med 1 ss rapsolje. Fordel kylling(karbonade eller skinke) jevnt i røren. Finhakket purreløk, tørket tomat og rødløk drysses over. Avslutt med 2 skivede tomater. Sett inn i midten av ovnen i ca 30 min på 180 grader. Server med skivet tomat(5-6 stk) i tillegg og benytt basilikumpesto til å toppe tomatene. Mmmmm....kjempegodt, sunt og lettvint måltid som kan benyttes året rundt!
Kalorier pr. porsjon: Ca. 450 kcal
Dessert
Hva med en fristende dessert! Grunnoppskrift på røre er den samme, men bytt sammalt spelt med siktet speltmel. Dette er nok til 6 porsjoner! Følgende ingredienser anbefales:
1 pose frosne bringebær eller blåbær
2 ts stevia(blandes i røren for å få den søt)
3 ss Crusli Solfrokost drysses over røren og bærene før den settes i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Yummi..!
Kalorier pr. porsjon: Ca. 240 kcal
5 forskjellige proteinrike oppskrifter på middagskaker
Kosthold29.06.202144
Nyt innhøstingen med disse nydelige oppskriftene
Kosthold20.09.20179
6 proteinrike middager med karbonadedeig
Kosthold20.04.2020174