Mette F. Stensland

Intervju03.10.2011Joachim Marhaug72

Mette F. Stensland var debutant på Stavanger Open og dro i havn første plassen i den høye klassen i Bodyfitness samt Overall.

Navn: Mette F. Stensland
Alder: 23 år
Vekt: 59 kg
Høyde: 171,5
Yrke: Kundeservicemedarbeider, er også utdannet personlig trener
Sivilstand: Samboer med Tommi Thorvildsen
Sponsor: www.tomminutrition.com , 24fitness
Klubb: Team 24fitness

Du stilte på Stavanger Open som debutant. Hvordan var det?

Det var utrolig moro! Det var et fantastisk stevne, godt arrangert på alle måter. Det gikk virkelig over all forventning, og det var en utrolig lærerik opplevelse. Jeg var i tillegg så heldig å få ha med meg verdens beste team backstage.

Du lærte sikkert en del da, er det noe du vil gjøre annerledes med forberedelser til NM? 

Ja, det var veldig lærerikt. Jeg følte jeg traff bra på formen under Stavanger Open, så jeg vil gjøre stort sett de samme forberedelsene mot NM. Jeg fikk noen nyttige tilbakemeldinger med tanke på posering og sceneopptreden, som jeg vil jobbe med fremover mot NM.

Hvordan er det å være på konkurransediett? Har du nok energi? 

Sliten har jeg selvsagt vært i perioder, men jeg har holdt fokus på det jeg skal gjøre, så synes det har gått overraskende bra. Det er hardt å være på konkurransediett, og jeg er fornøyd med det jeg har utrettet. Jeg har vært veldig fornøyd med sammensetning av dietten, da det har bidratt til å gi meg et godt energinivå, samtidig som jeg har kommet i bra form.

Hvordan har du trent frem til konkurransen? 

Jeg har trent for å øke fettforbrenningen, og samtidig forsøke å bygge og beholde muskulatur. Dette har jeg gjort ved å trene tungt under styrketreningsøktene. Cardiotreningen og dietten har jeg utført med tanke på å øke fettforbrenningen. 

Jeg har trent på samme måte som jeg stort sett gjør, hvor jeg trener en fem-splitt i løpet av uken. Jeg følger ikke et fast opplegg på hvilke muskelgrupper jeg trener de ulike dagene. Jeg presser meg selv hardt og liker å trene tungt! Trener gjennom hele kroppen i løpet av uken, og passer på å få lagt inn en hviledag eller to. 

Det har selvsagt blitt en del ekstra cardio under dietten. Morgentur før frokost, og etter trening har fungert bra for meg. Vi har i tillegg to aktive hunder, som må mosjoneres

Skal du ta vare på formen eller skal du fråtse i kakefatet noen dager etter NM? 

Vi følger tradisjonen og går ut og spiser med teamet etter konkurransen. Det er veldig hyggelig, og jeg gleder meg ekstra mye i år. Det er en fantastisk gjeng som er med fra 24fitness, både atleter og delegater! Gleder meg nok litt ekstra siden jeg har vært på diett selv denne gangen også. he-he.

Jeg vil nok spise det jeg har lyst på de første par dagene etter NM, men jeg ønsker å komme raskt inn i gode vaner igjen. Spiser ganske likt som det jeg har gjort gjennom dietten hele året. Men i større mengder selvsagt, og med noe mer variasjon. Jeg trives med å spise bra mat, og da vet jeg også at jeg får i meg nok av de næringsstoffene jeg trenger. Men jeg må innrømme at jeg er glad i å kose meg litt ekstra innimellom også.

Hvordan ser dietten din ut? 

Jeg spiser 6 måltider om dagen. Maten det går i er for det meste for det meste havregryn, eggehvitter, masse grønnsaker, kyllingbryst, mager biff, ris, Whey Xplode proteinpulver og riskaker. Jeg tar ekstra tilskudd av Omega3, vitaminer, mineraler og aminosyrer.

Vi har hatt jevnlige formsjekker gjennom hele perioden, hvor Tommi har målt fettprosent, hatt formsjekk og sett på vekten. Ut i fra dette har vi ved behov justert dietten, og mengden kardio. Mot slutten av dietten har vi også lagt inn carb-cycling.

Hva er målet ditt? 

Jeg var veldig fornøyd med konkurransen i Stavanger. Målet mitt nå er i første omgang å gjøre mitt beste under NM. Videre vil jeg fortsette å utvikle muskulatur og fysikk, for å bli så bra jeg kan bli. Så får vi se hvor det leder hen... Det er mye som skjer i livet mitt for tiden, og det blir en spennende tid fremover.

Hvilke personer vil du takke for at du er der du er i dag? 

Først og fremst kjæreste og coach, Tommi Thorvildsen. Han har vært en fantastisk støtte for meg, samt at han er en utrolig dyktig og erfaren coach. Det har gjort at jeg har følt meg trygg på det jeg har gjort gjennom hele perioden.

En stor takk til sponsorene mine www.tomminutrition.com , som har sponset meg med alt av kosttilskudd og treningsutstyr det siste året, og treningssenteret 24fitness. 

Jeg ønsker også å takke vennene mine og familien min som har stilt opp for meg, og vist forståelse for min interesse for denne sporten. En spesielt stor takk til foreldrene mine, og søsteren min. 

Vil også takke for støtte fra mine gode (og mer eller mindre forståelsesfulle) kollegaer.

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!