Louise Schjerpen

Intervju04.10.2011Joachim Pedersen0

Louise Schjerpen er tidligere frøkennorge modell og nå gir hun alt for fitness. På Stavanger Open stilte hun i Stavanger Open i Ahletic Fitness og vant sin klasse. Nå til helgen på NM prøver hun seg i Bodyfitness.

Navn: Louise Schjerpen
Alder: 32
Vekt: Off: 63 On: 60
Høyde: 177
Yrke: Selvstendig Personlig trener
Sponsor: Helseshop.biz
Klubb: Helseshop

Du stilte på Stavanger Open som debutant. Hvordan var det?

En god opplevelse, til tross for uhellene under roingen. Jeg har aldri falt av setet under trening tidligere, og det er surt når det skjer den dagen det gjelder selv med klister i baken.

Du lærte sikkert en del da, er det noe du vil gjøre annerledes med forberedelser til NM?

Dobbeltsidig teip på rompa. Ellers synes jeg ting gikk veldig greit.

Du deltok i Athletic Fitness på Stavanger Open og skal prøve deg i Bodyfitness på NM. Hva er grunnen til at du går over til BF?

Det stemmer at jeg skifter fra AF til BF. Jeg vurderte BF de to-tre siste månedene før Stavanger, men valget falt på AF til Stavanger med visshet om at jeg alltids kunne prøve BF i Oslo om jeg fortsatt hadde lyst etter Stavanger. Den lysten forsterket seg.

Jeg synes først og fremst at AF er en utrolig bra gren i fitness miljøet. Det er tross alt her man kan vise hva man har opparbeidet seg av av styrke og utholdenhet. I tillegg krever det mental styrke, for å beholde roen og konsentrasjonen. Og etter min mening er det underholdning for tilskuerne. Som synd er rekrutterer ikke AF sporten mange deltagere på kvinnesiden her i Norge. Det er en av grunnene til at jeg nå stiller i BF, rett og slett pga større konkurranse hva gjelder antall deltagere. En annen avgjørende grunn for overgangen er muligheten til å konkurere utover landets grenser... Ved AF på kvinnesiden stopper det etter NM slik jeg har forstått. Som det konkurranse menneske jeg er har jeg større mål. Sist men ikke minst er jeg ei jente som både kan være skikkelig gutte-jente, men som også er veldig glad i å være ei feminin kvinne. I tillegg liker jeg T walken som ett ekstra innslag utover de standard poseringene. Så det er bare å gjøre sitt beste for å forhåpentligvis kvalifisere til finalen. Nå gleder meg virkelig til å komme igang! 

Hvordan er det å være på konkurransediett? Har du nok energi?

Ja, det er ikke noe problem. Jeg spiser sunt og trener like mye året rundt. Kun justeringer rett før konkurranse.

Hvordan har du trent frem til konkurransen?

Trener veldig variert. Jeg vil være en allsidig atlet, både fysisk og estetisk. Enkelte mener jeg trener altfor mye, men så lenge kroppen tåler det, og jeg fortsetter og ha fremgang, gir det meg bare ekstra overskudd og glede i hverdagen. Jeg trener ikke SPA så lenge jeg kan trene ute som inne...samme effekt for meg.

Mandag: Ben
Tirsdag:Roing + bryst
Onsdag: cardio/skulder
Torsdag: Armer
Fredag cardio/Rygg
Lørdag Interval/legger
Søndag: Valgfritt, løpetur eller crossfit.

Skal du ta vare på formen eller skal du fråtse i kakefatet noen dager etter NM?

Helt klart ta vare på formen. Jeg lever likt året rundt. Jeg fikk høre i sommer at jeg hadde formen inne altfor tidlig! At det nærmest kom til å gå galt til konkurranse.

Til det vil jeg si: Med riktig kosthold, hard og planlagt trening med ett mål, genuin interesse for trening, selvdisiplin og stahet er det fullt mulig og holde formen året rundt! I tillegg er jeg stor motstander av doping. Jeg vil finne ut hva jeg er kapabel til å få til med kroppen min på naturlig vis. Doping har ingen ting med sunn trening og gjøre..

Hvordan ser dietten din ut?

Veldig variert faktisk. Fordi jeg trener så mye som jeg gjør tillater kroppen min en litt større variasjon i kostholdet. Men litt mer ensidig nærmere konkurranse.

Hva er målet ditt?

Nåværende mål: Bli best i Europa.

Hvilke personer vil du takke for at du er der du er i dag?

Familien min, gode venner, og alle ansatte på TEAM treningssenter, spesiellt Line som har vært til stor motivasjon og ekte støtte.

Thomas Stellander

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

5 mettende mellommåltider

Kosthold28.04.2021192

Sunn og kjapp mat på farten.

Kardio eller styrketrening først?

Trening27.04.2021353

Hva bør du trene først for optimal effekt?
Se hvilke matvarer som du får bedre resultat av.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening03.03.2021397

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.