Line Marions sunne kjøttkaker
Kosthold05.10.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen 2
Line Marions sunne kjøttkaker (ca. 20 stk)
Ca. 1,2 kg karbonadedeig
2 løk
4-5 brødskiver (brukte Fullkorn Spelt brød)
Melk
Salt og pepper
Smør/olje til steking
Gjør slik:
Finhakk løk og del opp brødskivene i terninger. Ha karbonadedeig, løk og brødbiter i en miksmaster/kjøkkenmaskin. Bland godt og spe på med melk til deigen får en klebrig, fast og fin konsistens. Ha i salt og godt med pepper etter eget ønske. Varm stekepannen godt og stek kakene på middels sterk varme. Bruk gjerne smør for å sette en ekstra god smak på kjøttkakene. Husk at pannen skal være skikkelig varm før du begynner å steke. Lag kjøttkaker på ca. 6-8 cm i diameter og 3 cm tykke. La de steke godt på hver side slik at de blir gjennomstekt. Når du ser at halve kjøttkaken er stekt, kan du snu de.
Kjøttkakene egner seg utmerket til nedfrysing og smaker vel så bra etter en tur i fryseren! Så ingen grunn til å la være og lage en skikkelig stor porsjon - ønsker du ikke det er det bare å kutte ned på oppskriften.
Server kjøttkakene med f.eks kokte poteter og blomkålpuré eller stekte grønnsaker. Smaker nydelig!
Line Marion Nielsen Kjøniksen
Personlig trener
www.gympartner.no
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700