Vegard Thevik

Intervju06.10.2011Joachim Marhaug42

Vegard Thevik er klar for NM i Classic Bodybulding. Nå debuterte han på Stavanger Open og er mer enn klar for NM.

Navn: Vegard Thevik
Alder: 29
Vekt: 84kk
Høyde: 179cm
Yrke: Jobber i akuttpsykiatrien og rusomsorgen. Utenom dette jobber jeg ved Kaliber Gym i Trondheim, samt er vaktsjef ved utestedet Bar Circus.
Sivilstand: Samboer
Sponsor: Ingen. Sponsor søkes.
Klubb: Kaliber FKK

Du stilte på Stavanger Open som debutant. Hvordan var det?


Stavanger Open var helt fantastisk og nærmest ubeskrivelig. Jeg dro dit som debutant uten egentlig å vite hva jeg bega meg ut på. Etter en periode med nulling de siste dagene, altså minimalt med carb, følte jeg meg ikke akkurat brutal i formen. Jeg møtte opp til innveiinga på fredag og oppdaget at jeg hadde krympet 2.4cm i høyde, samt droppa nesten 6kg etter jeg kutta salt og væske. Jeg dro tilbake til hotellet og la en slagplan sammen Coach Gunnar Strand Jacobsen. Det arbeidet Gunnar og delegat Håvard Huse gjorde for teamet under konkurransen var helt magisk.

Jeg dro på scenen til forbedømminga og satt igjen med en god følelse etterpå. Jeg trakk meg tilbake på hotellrommet og la meg med beina høyt noen timer. Plutselig kom konkurranseinstinktet knallhardt. Jeg var klar. Jeg skulle dra ut på scenen og vise hva jeg hadde trent for. Jeg sendte melding til Gunnar om at jeg dro ned for å legge siste laget med farge. Der nede tok vi den siste oppkarbingen, før jeg varma opp og stilte meg bak scenenteppet sammen de andre utøverne. Da tenkte jeg over alle meldingene jeg hadde fått det siste døgnet. Den støtte der er helt uvirkelig. Når jeg gikk ut på scenen var jeg ikke redd for å skuffe alle de som hadde sendt meldinger og vist sin støtte til meg, jeg var klar for å dele seieren med dem! Det føltes plustselig som den mest naturlige ting i verden å gå ut på scenen. Og det å til slutt bli utropt som vinner? Da kom tårene..

Du lærte sikkert en del da, er det noe du vil gjøre annerledes med forberedelser til NM?


Jeg kjørte en lengre debrief etter Stavanger Open hvor jeg hadde en grundig gjennomgang av alle mine feil og mangler både hva angår posering og friprogramm. Jeg har jobbet daglig med disse to, friprogrammet ikke minst. Når jeg kommer til NM skal jeg lage fyrverkeri. Jeg håper å la både dommere og publikum sitte igjen med en følelse av å ha blitt underholdt. Hva angår det rent fysiske er målet å komme inn hardere og fyldigere denne gangen. Blir litt forandringer opp imot carbing samt litt på salt/væske justering. Føler selv det er litt å hente akkurat her. Det er kort tid å gjøre det på, men jeg har troen. Jeg er langt hardere nå enn hva jeg var i Stavanger.

Hvordan er det å være på konkurransediett? Har du nok energi?


Jeg synes ikke en konkurransediett er så ille som mange skal ha det til. En viktig grunn til dette tror jeg er mine forbredelser allerede før jeg startet på dietten. Før jeg startet fjernet jeg alle stressfaktorer fra livet mitt. Har man stabilitet i livet sitt så vil dette skinne gjennom når hodet er tungt og magen tom. Hva angår energi, så merker man jo at lagrene er mindre, det er klart. Det største problemet jeg opplever med diet er den elendige hukommelsen som følger. Tror fettet fra hjernen er det første som slipper på den kroppen her.

Hvordan har du trent frem til konkurransen?


"I train every day of my life as they have never trained a day in theirs" - Aleksandr Karelin.
Fram mot konkurransen har jeg kjørt 2-3 timer cardio om dagen. Jeg har en hvilepuls på 46, så en fortid med mye krysstrening har faktisk funka greit. Opplever bedre restitusjon, samt større arbeidskapasitet når den cardiovaskulære kapasiteten er såpass bra. I tillegg til dette blir det også 90minutter styrke pr. dag. Dette er minimum. Jeg kjører en kontinuerlig 4splitt med 20reps på hele kroppen. For meg har dette fungert genialt. Om det kommer noen som sier han trener hardere, mer målrettet og med høyere intensitet enn meg skal jeg henvise han til fastlegenfor å få seg noe antipsykotika. Jeg har satt meg som mål å kunne konkurrere i utlandet. Og. Jeg vil gjerne se den som vil prøve å stoppe meg. Dette er kun starten!

Skal du ta vare på formen eller skal du fråtse i kakefatet noen dager etter NM?


Det er stor fare for at det blir noen ekstra kalorier akkurat den helga NM er ja, men ikke som etter Stavanger Open. Akkurat den angrer jeg litt på. Det å ligge naken i hotellvinduet å hyperventilere kun fordi du er overspist på iskrem og kake frister ikke akkurat til gjentagelse. Gunnar Strand Jacobsen og jeg har allerede satt opp en ny diet til etter NM. Det blir mye av den samme maten som under oppkjøringen, men med større mengder. Når jeg har muligheten til å bygge skal jeg utnytte det til det fulle, så fra mandagen av blir det full fokus igjen.

Hvordan ser dietten din ut?


Nå har den variert litt jo nærmere jeg har kommet konkurransen, men dietten har primært bestått av torsk, brokkoli, spinat, asparges, havregryn og ris hele veien. De siste 3 ukene har jeg droppa alt av ris og heller istedet ligget på 50gram havregryn som carbokilde. Da erstatter jeg risen med laks, men de resterende måltidene er like. Jeg har kun hatt torsk og proteinpulver som proteinkilde gjennom hele perioden. Nå har jeg vel spist torsk i 9mnd tid, men elsker den. Jeg har ikke jukset en enda gang på diet, og jeg håper virkelig det blir å synes på scenen.

Hva er målet ditt?


De to målene jeg har nå er NM og nordisk. Langsiktig ønsker jeg å kunne konkurrere i utlandet. Jeg har alltid satt meg høye mål. Jeg prøver å sette meg realistiske mål, men med høye mål kommer ekstrem motivasjon. Det gjør at jeg aldri blir å tvile på megselv under noen omstendigheter. I Oslo går jeg rett for pallplass. Målet er førsteplass. Om jeg har dagen, er jeg ikke i tvil om at jeg kan ta gullet. Jeg er mye hardere nå enn hva jeg var i Stavanger Open. Jeg har ikke engang tatt til meg seieren i Stavanger. Fokus ble flyttet direkte over til Oslo og NM, selv om seieren i Stavanger Open var en drøm som gikk i oppfyllelse.

 

Hvilke personer vil du takke for at du er der du er i dag?

Jeg hadde nok aldri vært på en scene hadde det ikke vært for Coach Gunnar Strand Jacobsen og Paul Rusten. Begge står som to mentorer for meg her i livet, selv om det er på hver sine områder. Men. Først og fremst må jeg takke alle de som har hatt troen på meg hele denne tiden, og den massive støtten de har gitt. Familie og venner har vært helt magiske. Jeg trodde de ville ha langt flere fordommer ovenfor kroppsbygging, men de beviste meg feil. Teamet til Kaliber Gym er helt enestående både når vi er i gymmet, og når vi er ute og konkurrerer. Og sist med så definitivt ikke minst. Støtteapparatet med Edmund Johansen, Siw Hege Hanssen, Håvard Huse, samt Marthe Strand er helt eksepsjonelt. Dere er alle magiske mennesker!

Avslutningsvis må jeg også trekke fram den fantastiske samboeren min. Hun er både kjæreste, bestevenn, kokk og treningspartner. Jeg må og få takke de jeg jobber med både på akuttposten på Østmarka, hele gjengen på Kong Carl Johans arbeidsstiftelse, alle de i kjellern på Bar Circus, samt både de jeg jobber med, og alle de som trener på Kaliber Gym.


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!