NM i Bodybuilding og Fitness 2011

Fitness08.10.2011Joachim Pedersen, Marika Lejon og Helge Jonassen0

På NM i Bodybuilding og Fitness gikk overall tittelen til Jostein Ødegården som også tok overall på Stavanger Open to uker tidligere. Vi gratulerer!

Les også: NM i Bodybuilding og Fitness 2010
Les også: NM i Bodybuilding og Fitness 2009
Les også: NM i Bodybuilding og Fitness 2008
Les også: NM i Bodybuilding og Fitness 2007

Overall champion:

Jostein Ødegården

 

NM i Bodybulding og Fitness

I år foregår NM på Konserthuset i Vika. Konferansier Ove Bekkevold er på plass som alltid, men denne gangen sammen med Arild Haugen. De utgjør et flott team. Når Ove går tom for vitser mens vi venter på dommerne som teller, så overtar Arild med god underholdning. Dommerne er ikke helt flinke med å skrive ned nummerne med deltakerne som skal sammenliknes og vi får håpe at de rette kommer videre til finalen. Arild har opplyst om at det er laget et eget program som skal regne ut summen på poengene, så derfor er det mindre sjanse for at det blir gjort feil. Det er ganske mange som sitter i publikum, så man kan regne med at det koker under finalen i kveld. Seks stykker fra alle klassene får plass i finalen, mens resten må hjem. Deltakerne har gått gjennom ild og vann for å komme i sin beste form, så alle står nettop nå og kniver om finalebilletten.

Solrun Stefansdottir er vanligvis hun som vinner classic bodybuilding, men i dag ser vi henne for første gang i Norge i bodyfitness-klassen. Jeg snakket kort med henne i garderoben bak scenen. Hun kunne fortelle at hun ikke ante hvordan de ville dømme henne, derfor blir det veldig spennende. Det er få timer til finale og det kommer flere intervjuer med de som går videre til finalen. Følg med oss alle sammen. Dette blir en svært spennende kveld! 

Resultatliste

Se resultater fra NM


Publikum er i ekstase og stemningen er magisk! Folk roper: "Stram rompa", "Husk beina", "Smil", "Brett ut latsen". Publikum er engasjerte og hjelper frem sin utøver for at de skal vise seg fra sin aller beste side.

Bildegallerier


- Over 1200 bilder fra finale i Bildegalleriet


- Over 1100 bilder fra forbedømming i Bildegalleriet

Filmopptak fra forbedømming/finale


- 12 timer med opptak

Innveiing

- 100 bilder fra innveiing

Finalen er i gang!

Finalen er i gang. Det hele startet med et minutt stillhet for Lasse Bøvelstad som har gått bort. Treningsforum kondolerer.

Deretter kom finalistene på scenen og jeg gikk backstage og tok intervjuer fortløpende under konkurransen:

Overall på Stavanger Open

Jeg møtte debutanten Mette Stensland. Jeg spurte henne om det var Tommi som hadde fått henne i så god form. Mette; Ja han er jo coachen min. Men jeg har også med meg søsteren min Malin Stensland. Hun har hjulpet med hår og sminke. Tommi har vært en
fantastisk kjæreste gjennom hele perioden.

Vinner du?
Det er vanskelig å si med så gode konkurrenter. Jeg koser meg og håper på det beste.

Hva betyr det for deg å vinne?
Det hadde vært vanvittig moro. Jeg tok overall i Stavanger og det er en stor seier det jeg har opplevd og hvor langt jeg har kommet uansett. Nå gleder jeg meg til å komme ut på scenen og jeg skal bare kose meg masse!

Ikke til finalen

Debutanten Mai Amundsen gikk desverre ikke videre til finalen, men hun står spent bak scenen og venter på Leo Karabeg. Han får straks vite om han får overall.

Hvordan er det å ha en type som kommer så langt?
Mai: Det er kjempe gøy at han vant. Han har stått på og trent hardt. Så har det vært gøy å støtte hverandre på diett. Det var synd at jeg ikke kom videre da.

Tror du han tar overall?
Jeg tror han gjør det. Han gjør det superbra og han er debutant! Arti Sharma Lopes står og pumper som en gal. Hun er tydelig stresset. Lopes; Jeg føler at jeg ikke har muskler og at jeg har mista alt. Jeg har litt pump nå som jeg pumper litt. Jeg må jo bare le av meg selv.

Solrun Stefansdottir er derimot rolig

Hvorfor byttet du fra classic bodybuilding til bodyfitness?
Solrun; Det er fordi jeg vil være med i VM. Så er det faktisk veldig morsomt med hår og glitter. Jeg håper på pallplass. Hvis det ikke blir pall, så er det første gang.

Thomas Hjelde Thoresen vant Athletic Fitness

Hvordan var forventningene?
Thomas; Jeg håpet på pallplass. Jeg vant GP i mai og nå i Stavanger, så jeg var ikke med bare for å delta. Ville ikke være listefyll. Jeg hadde i bakhodet at jeg ville vinne.

Thomas har bursdag i dag og den beste bursdagsgaven var å vinne.

Thomas; Jeg har hørt rykter om at den som vinner får prøve seg i prøve-VM i AF. Det skal være i Tallin fra 19-21 november sammen med VM i classic. Det er selvfølgelig veldig spennende hvis jeg får være med. Nå skal jeg skeie ut i dag og i morgen er det tilbake til å holde formen.

Arti Sharma Lopes vant klassen sin

Lopes; Jeg er så rørt og det har vært så mye stress i det siste, så jeg forventet ikke dette. Barna har vannkopper og det har vært så tungt å gå på mølla. Jeg måtte virkelig presse meg selv. Det føles helt fantastisk nå og jeg er så glad for at hele familien min har kommet hit for å støtte meg.

Christian Sterk

Han var nok den som viste mest glede da han tok 2. plass i classic

Sterk: Jerg er utolig glad. Dette er helt rått. Jeg forventet ikke dette. Jeg trodde kanskje jeg ville få en tredje eller fjerde plass. Jeg tok tredje plass i Stavanger. Jeg er debutant, så jeg er jævlig fornøyd.

Christian må videre, for i døren står familien og vil gratulere.

Overall i CBB

Thor Arne Rosland vant classic +180 cm

Rosland: Jeg er utrolig lykkelig. Jeg håpet på pall, men ikke på første plass. Det var utrolig sterke konkurrenter og dette har ikke gått opp for meg. Nå er jeg så glad, for det har vært en lang dag. Nå er det overall og jeg må slå Vegard Thevik for å være den beste byggeren.

Hvordan vil det føles om du tar overall?
Det må du spørre meg om etterpå!

49 år gammel

Mona Jacobsen venter også på overall-resultatene etter å ha vunnet sin klasse

Mona: Jeg føler meg så glad og lykkelig nå, selv om jeg ikke er ferdig. Jeg har overall og master igjen. Jeg har vært innmari sliten, men det er ALLTID moro å stå på scenen. Jeg tror Therese Olsen tar overallen. Jeg tror det på ordentlig altså. Hun er en flott dame, så når hun vinner så blir jeg ikke sur.

Therese sier at Mona tror feil. Jeg spør henne hvordan hun føler seg.

Therese: Føler meg grei i dag. De siste ukene har jeg vært veldig sliten, men adrenalinet jeg har i dag gir ekstra energi. Jeg tror derimot at Mona tar overall og ikke jeg.

Mona gir Therese en klem og sier at de begge er fra Drammen.

 

Vegard Thevik tok overall i classic

Thevik: Dette føles helt latterlig. Da jeg vant i Stavanger fikk jeg ikke kjenne på følelsen av å vinne for jeg flyttet fokuset på NM med en gang. Nå kan jeg nyte seieren og ta det til meg. Jeg hadde aldri klart dette uten den støtten jeg har fått av samboer, teamet mitt og det støtteapparatet jeg har rundt meg. Jeg sendte mamma en melding i går og sa at jeg allerede hadde vunnet. Jeg fikk ikke svar. Men pappa sa at jeg måtte gjøre det jeg måtte gjøre. Jeg har ikke jukset en eneste gang på dietten og gått på jobb mens jeg har kjørt løpet mitt.

Hva jobber du med?
Jeg jobber på akuttpsykiatrien og på rusmiddelomsorgen. Så jobber jeg også på Kaliber Gym i Trondheim.

Hva skjer videre?
Nå har jeg tatt mine to første overall og er debutant. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg vil mer. Jeg skal vurdere Nordisk, så det blir
trolig det neste steget.

Nina Midling er en av de lykkelige i kveld

Hun har vunnet master, bodybuilding og fikk premie for beste posør.

Midling; Nå er jeg glad. Nå er dagen bare fantastisk og så mange premier har jeg ikke forventet. Mitt neste mål nå er Nordisk mesterskap. Jeg håper på å kunne delta i Sverige den 22. oktober.

Evy Rustad spør om hun er klar for å stikke. Jeg skjønner at de skal ut og spise.

Midling sier at hun spiser pizza svært sjelden, men i kveld blir det et stykke eller to. Kvelden skal hun tilbringe med 24fitness og Citygym. Selv trener hun på sitt eget gym "Lifechange" på sørlandet.

Beste posør herrer

Andre Thesen vant sin klasse, som er ganske så vanlig. Han er i superhumør da han kommer fra scenen etter at Jostein Ødegård stakk av med overall.

Thesen; NÅ MARIKA! NÅ SKAL JEG SPISE!!!

Jeg mener derimot at jeg skal sove etter 11 timer jobbing og en veldig lang, men spennende kveld. Men hva synes Andre om å vinne premie for beste posør?

Thesen: Det var ikke i tankene mine i det heletatt. Jeg har ikke drømt om det engang.

Tina Dahle

Vi møtte Tina Dahle (21) fra Mosjøen under stylingen som utføres av Mariah Thorsvik. Tina er tidligere fashionmodell og har trent bodyfitness i et og et halvt år. Tina trener hardt sammen med forloveden Christer Hoftdvedt på Haralds gym og hun stiller nå i NM nr 2. Rett etter fordømingen kom hun skuffende tilbake etter at fargen hadde rent av og ødela nok en del av helheten som mange komenterte. Men hun forteller også om gode tilbake meldinger om store fremgangen på kort tid. Nå skal hun tenke fremmover og trene masse sammen med sin kjære og bli enda bedere. Etter trøst fra Forloveden, smurte hun han godt inn med farge før han skulle stille i finalen i +100. De støtter hverandre godt o Tina jobber til daglig som advokatsekretær hos Deloitte på skøyen, som er verdens største revisjons, og rådgivingselskap. Hun avslutter med si at hun gleder seg til kose seg masse og ha mange gode samtaler med forloveden til maten da dietten er over nå.

Vant hele skjiten

Hvordan føles det nå Jostein? Jeg regner med at du visste at du ville vinne?
 Det føltes kjempe bra. Jeg visste ikke at jeg ville vinne. Jeg fikk en avrivning for to dager siden. Jeg fikk ødem og har ligget med bena høyt med både is og kompresjon. Det kunne virkelig ha stoppet meg, men det gikk heldigvis bra.

Hva er planen fremover? Det blir vel Nordisk?
Nei. Jeg er ferdig. NM var målet mitt og nå skal jeg ikke stille mer, så Nordisk blir det ikke.

Men du er vel ikke ferdig for alltid? Du kommer vel til å stille igjen?
Nei, nå er det GAME OVER. Jeg er ferdig.

Kvelden er over og alle skal enten sove eller spise. Kanskje blir det champagne på noen. Jeg hørte noen snakke om å sprette champagneflasken. Treningsforum takker for en lang men veldig bra kveld. Mange fikk med seg at Martin Engstrøm som eier Toppform gikk på knærne foran hele publikum. Han fridde til Solbjørg Rakkestad Haug, som sa "ja". Vi kommer med et større intervju om saken senere, men kan fortelle dere at begge to ser svært lykkelige ut.

Vi oppdaterer dere også på Nordisk, så følg med oss!

Bilder fra forbedømming

Over 1100 bilder fra forbedømming i Bildegalleriet - alle utøvere
NB: Det var dårlig lys på forbedømmingen.

 

Bilder fra finalen

Over 1200 bilder fra finale i Bildegalleriet

Highres bilder til media (aviser, reportasjer, plakater) og utøvere kan fåes på forespørsel: post@treningsforum.no


Et uforglemmelig friefri foran over 1000 i publikum og LIVE webcast!?


Arild Haugen hadde mange gullkorn på lager og underholdt som konferansier!

 

 


 

Nytt i år er at NM skal avholdes på Oslo Konserthus. Treningsforum.no er på plass og har hyret inn profesjonelle fotografer, filmcrew og reportere for å gi deg den beste dekningen av muskelkalaset på web og til magasinet. Bor du langt unna og har iikke mulighet til å komme så fortvil ikke, for vi kjører som vanlig LIVE webcast fra konkurransen. Den aller beste dekningen av showet får du nemlig hos oss. 

Innveiing:

- Bilder fra innveiing

Intervjuer før NM:
- Bent Halden Jørgensen
- Nora til topps!
- Mette F. Stensland
- Louise Schjerpen
- Erik Thorkelsen
- Sterk er sterk
- Thor Arne Rosland (Totto)
- Frank Hansen er tilbake
- Vegard Thevik
- Kim Torgersen
- Spreke Mona Christin Jacobsen (49 år)


NM 2010: Showfaktoren er på sitt høyeste.

DATO: Lørdag 8. oktober
STED: OSLO KONSERTHUS

Kl. 10:00 - Forbedømming kr. 150,-
kl. 16:00 - Finale kr. 300,- Parkett/ 250,- Balkong

Klasser:
- Athletic Fitness Women +165 cm
- Athletic Fitness Men -180/+180cm
- Bodyfitness Women Master (+35)
- Bodyfitness Women -163/+163 cm
- Classic Bodybuilding Men -180/+180 cm
- Classic Bodybuilding Women -163/+163 cm
- Bodybuilding Men Junior
- Bodybuilding Women Master (+35 year)
- Bodybuilding Men Master (+40 year)
- Bodybuilding Men Master (+50 year)
- Bodybuilding Women -55/+55 kg
- Bodybuilding Men -70/-80/-90/-100/+100 kg
- Bodybuilding OVERALL
- Prizes for Best Poser

Kjøreplan: 

FORBEDØMMING KL 10:00

ATHLETIC FITNESS STYRKERUNDE - ROING & DIPS:
Athletic Fitness Herrer -180 cm
Athletic Fitness Damer +165 cm
Athletic Fitness Herrer +180 cm
Minipause 5 minutt til å rydde styrkeapparatene fra scenen

Bodyfitness Damer Master +35 år - Runde 1 - sort bikini
Bodyfitness Damer -163 cm - Runde 1 - sort bikini
Bodyfitness Damer +163 cm - Runde 1 - sort bikini

Athletic Fitness Herrer -180 cm - Symmetri
Athletic Fitness Damer +165 cm - Symmetri
Athletic Fitness Herrer +180 cm - Symmetri

Classic Bodybuilding Herrer -180 cm - Runde 1 - sort bukse
Classic Bodybuilding Damer -163 cm - Runde 1 - sort bikini
Classic Bodybuilding Damer +163 cm - Runde 1 - sort bikini
Classic Bodybuilding Herrer +180 cm - Runde 1 - sort bukse

Pause 15/20 minutter

Bodybuilding Junior - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Damer Master +35 år - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer Master +40 år - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer Master +50 år - Runde 1 symmetri

Bodybuilding Damer +55 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -70 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -80 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -90 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer -100 kg - Runde 1 symmetri
Bodybuilding Herrer +100 kg - Runde 1 symmetri

KUN DE 6 BESTE FRA FORBEDØMMINGEN
I HVER KLASSE GÅR VIDERE TIL FINALEN

FINALE KL 16:00

ÅPNINGSSERMONI - ALLE PÅ SCENEN

Athletic Fitness Herrer -180 cm - Finale runde - symmetri
Athletic Fitness Damer +165 cm - Finale runde - symmetri
Athletic Fitness Herrer +180 cm - Finale runde - symmetri
- Premieutdeling Athletic Fitness Herrer -180 cm
- Premieutdeling Athletic Fitness Damer +165 cm
- Premieutdeling Athletic Fitness Herrer +180 cm
Athletic Fitness Herrer Overall (vinneren av -180 & + 180 cm)
- Premieutdeling Athletic Fitness Herrer Overall


Bodyfitness Damer Master +35 år - Finale runde - valgfri bikini
Bodyfitness Damer -163 cm - Finale runde - valgfri bikini
Bodyfitness Damer +163 cm - Finale runde - valgfri bikini
- Premieutdeling Bodyfitness Damer Master +35 år
- Premieutdeling Bodyfitness Damer -163 cm
- Premieutdeling Bodyfitness Damer +163 cm
Overall Bodyfitness Damer
- Premieutdeling Overall Bodyfitness Damer

BODYBUILDING - Runde 2 (symmetri) etterfulgt av posedown, deretter Runde 3 (friposering):
Classic Bodybuilding Herrer -180 cm - Runde 2 & 3
Classic Bodybuilding Damer -163 cm - Runde 2 & 3
Classic Bodybuilding Damer +163 cm - Runde 2 & 3
Classic Bodybuilding Herrer +180 cm - Runde 2 & 3
- Premieutdeling CBB Herrer -180 cm
- Premieutdeling CBB Damer -163 cm
- Premieutdeling CBB Damer +163 cm
- Premieutdeling CBB Herrer +180 cm
Overall Classic Bodybuilding Damer
Overall Classic Bodybuilding Herrer
- Premieutdeling Overall CBB Damer
- Premieutdeling Overall CBB Herrer

Bodybuilding Herrer Junior - Runde 2 & 3
Bodybuilding Damer Master +35 år - Runde 2 & 3
- Premieutdeling Bodybuilding Herrer Junior
- Premieutdeling Bodybuilding Damer Master +35 år
Bodybuilding Herrer Master +40 år - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer Master +50 år - Runde 2 & 3
- Premieutdeling Bodybuilding Herrer Master +40 år
- Premieutdeling Bodybuilding Herrer Master +50 år
Bodybuilding Damer +55 kg - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer -70 kg - Runde 2 & 3
- Premieutdeling Bodybuilding Damer +55 kg
- Premieutdeling BBH -70 kg
Bodybuilding Herrer -80 kg - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer -90 kg - Runde 2 & 3
- Premieutdeling BBH -80 kg
- Premieutdeling BBH -90 kg
Bodybuilding Herrer -100 kg - Runde 2 & 3
Bodybuilding Herrer +100 kg - Runde 2 & 3
- Premieutdeling BBH -100 kg
- Premieutdeling BBH +100 kg

- Premieutdeling Beste Posør Herrer
- Premieutdeling Beste Posør Damer
Overall Bodybuilding Herrer (vinneren av hver BB klasse)
 Premieutdeling Overall Bodybuilding Herrer 


Se bilder, video, rapport og resultater fra NM.
Vinnerne er kåret!!! 3977 bilder, resultater, nyheter og video-intervjuer. Sist oppdatert: 07.10.08 kl. 10:00
Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.
Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

Et varmt bad forbrenner fett

Trening03.03.2021397

Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
Se video.

Kakene som bygger muskler

Kosthold26.01.20211427

Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

5 øvelser med strikk

Trening25.01.2021434

Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.