Laks med pasta og rotmos
Kosthold27.10.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen9
Line Marions rotmos:
1 kålrot
1 sellerirot
Melk (selv bruker jeg ekstra lett)
3 ss plantemargarin
Salt og pepper
Gjør slik:
Skjær skallet av kålrot og sellerirot - de har et ganske tykt skall så kniv er best kontra potetskreller e.l. Kutt deretter rotgrønnsakene opp i terninger. Kok dem i litt vann i en kjele - prøv å ha så lite vann som mulig. Noe av vannet kan brukes til å mose grønnsakene i etterkant og da får du med mye av næringsstoffene som er skilt ut i vannet under kokingen. Kok terningene møre, ca. 15 minutter. Stikk en pinne i for å kjenne på konsistensen. Hell så av vannet i en beholder så du kan bruke litt av det under mosingen. Bruk en stavmikser e.l. for å mose rotgrønnsakene. Tilsett 3 ss plantemargarin og en "slump" med kokevannet og en "slump" med melk. Kjør stavmikseren til rotgrønnsakene er most og de får en fin, jevn og litt fast konsistens. Tilsett evt mer væske for å få finere konsistens. Mengde væske avhenger av størrelse på rotgrønnsakene, så her må man blande i litt og litt. Tilsett til slutt litt salt og pepper - gir en god smak på mosen!
Da burde også laks og pasta være ferdig, og det er bare å nyte et deilig måltid! Husk at mosen kan brukes som tilbehør til mange forskjellige retter!
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Utvid taco repertoaret ditt med disse 5 fantastiske oppskriftene
Kosthold27.01.20176