Intervju: Bente Arntsen

Intervju20.12.2004Joachim Pedersen0

Fortell litt om deg selv
Jeg er ei jente på 28 år som bor i Oslo. Jeg jobber med regnskap i et aksjemeglerfirma, og trives godt med det. Jeg trener mest på Toppidrettsentret, men også i Vulkanhallen der klubben min (Oslo Styrkeløftklubb) har lokaler. Ellers liker jeg å være sammen med venner, lese bøker, spise god mat og se en god film.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 160 cm høy og veier 67,5 kg akkurat nå. Jeg konkurrerer i klasse 67,5, det hender jeg veier litt mer på trening.

Etter å ha forsøkt en rekke idretter som fotball, ski, friidrett og orientering (hvor jeg var like elendig i alle J), begynte jeg å trene med vekter på Toppidrettsentret da jeg var 15 år. Da jeg var 16 forsøkte jeg benk for første gang, og løftet 50 kg. Da fant jeg ut at jeg ville bli styrkeløfter! 17 år gammel kom jeg i kontakt med Beate Amdahl som tok seg av meg og hjalp meg masse.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Først jobb, så trening. Når jeg kommer hjem fra trening er klokka vanligvis rundt 21, så da er det litt TV, mat og rett i seng. De dagene jeg ikke trener, blir det tid til å være litt mer sosial, eller få unna klesvask, rydding og andre kjedelige ting.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Først og fremst er målene mine hele tiden å bli bedre. Neste mål nå er NM i mars. Ellers har jeg som mål å være med på Norges lag i VM i Stavanger 2006. Jeg vil også løfte over 500 kg sammenlagt og over 140 kg i benkpress.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Man kan ikke forvente at man skal sette personlige rekorder på alle stevner, i alle fall ikke når man har holdt på så lenge som jeg har. Det siste året har jeg ikke fått ut styrken på stevner, og det har vært frustrerende. Jeg vet jeg er sterk, og håper det skal løsne til neste år.

Hvordan trener du?
Jeg trener program laget av Dietmar Wolf, landslagstrener. Jeg trener 3 dager i uka, og trener knebøy, benkpress og markløft på hver trening. Variasjon er viktig, og det er mange varianter av øvelsene som da kjøres. Belastningene og antall repetisjoner/sett varierer. Støtteøvelser kjøres i tillegg.

Hvordan spiser du?
En dag kan se sånn ut:

Frokost: Havregryn, syltetøy, skummetmelk og proteinshake
Lunsj: 1 brødskive med tunfisk og salat med reker, kylling, skinke eller lignende (Hvis vi har varmmat på jobben, blir det ofte det.)
Mellommåltid: frukt og grønnsaker (er så heldig å ha god tilgang til det på jobben)
Før trening: 1-2 brødskiver med egg eller kyllingpålegg
Rett etter trening: 1 banan og proteinshake
Middag: Kyllingfilet eller laksefilet med stekte grønnsaker (dette er favoritten). Det hender jeg spiser fiskepinner med ris, fiskeboller, spagetti eller noe annet som frister. Foreldrene mine bor ved siden av treningen, så ofte blir det middag der J.

Jeg koser meg gjerne med god mat som pizza, biff med pommes frites, pasta og kinamat, spesielt i helgene. Trives ikke med noe fanatisk kosthold, men føler at treningen går bedre når jeg spiser sundt og regelmessig.

Bruker du kosttilskudd?
Jeg benytter proteinpulver, linfrøolje (eller annen olje), Mivitotal og i perioder kreatin.

Hva er dine beste løft med vekter?
Mine beste løft gjort i konkurranser (klasse 67,5) er 165 kg i knebøy, 123 kg i benkpress og 175 kg i markløft.

Har du noen forbilder?
Inger Blikra er et godt forbilde for oss styrkeløftjenter. Hun er 43 år, og løfter hele 570 kg sammenlagt i klasse 75 kg. Hun har holdt på med styrkeløft i over 20 år, og perser fortsatt på alle konkurranser hun deltar på. Men mest av alt er hun en veldig trivelig person som har mye erfaring å dele med oss litt ferskere jenter. Vi håper du holder ut i mange år til Inger!

Hva motiverer deg?
Jeg synes det er kjempegøy å trene styrkeløft. Miljøet er veldig bra. I tillegg føler jeg at jeg har en del å gå på når det gjelder å flytte persene mine. Jeg har ikke lyst å gi meg før jeg har økt persene mine en god del.

Hva er dine fremtidsplaner med tanke på trening og styrkeløft?
Jeg tenker først og fremst fram mot 2006, da har vi VM i Norge. Men jeg har ikke tenkt å gi meg da! Selv om jeg skulle få barn, har jeg lyst å være styrkeløfter til jeg er minst 50.

Du trener og spiser etter faste mønstre. Dette må da kreve mye viljestyrke? Hvordan klarer du å holde motivasjonen oppe?
Så lenge jeg synes det er gøy å trene styrkeløft, så ser jeg ikke på det som noe offer. Jeg spiser mat jeg liker, og kan kose meg når jeg vil. Jeg liker å leve sånn som jeg gjør nå.

Hvordan ser livet ditt ut om 20 år?
Om 20 år er jeg forhåpentligvis gift med 2 barn. Kanskje er jeg fortsatt styrkeløfter!

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
Sørg for å lære teknikken ordentlig med en gang. Lærer du øvelsene feil, er det vanskelig å rette på teknikken senere. Tren et fornuftig treningsprogram og tenk langsiktig. Det er ikke moro med skader og stagnasjon. Det beste du kan gjøre, er å melde deg inn i en styrkeløftklubb. Der får du god hjelp til teknikk og program.

 

Bente Arntsen er moderator i vårt styrkeløft forum og går under nicket Frøken B.


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Verdens beste benkpressere

Styrkeløft01.07.20083

Norge hentet hele 3 gullmedaljer under årets VM i benkpress

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Verdens beste benkpressere

Styrkeløft01.07.20083

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.
Da kan denne metoden være noe for deg.
Derfor bør du trene pull throughs.
Slik unngår du å lure deg selv.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.