Hjemme hos Arti før VM!

Intervju24.11.2011Marika Lejon0

Tre uker før VM var Treningsforum på besøk hjemme hos Arti Sharma Lopes. Arti har stått på som en ildkule de siste to årene. Nå står VM for tur!

Høyt oppe i en blokk i Nydalen tok Arti meg i mot med åpne armer. Så fort jeg var inne i leiligheten hennes ble jeg overveldet av harmonien som lå i luften. Arti har en stor leilighet med fantastisk interiør. Da jeg viste min begeistring fortalte Arti meg at hun var svært opptatt av å ha det fint rundt seg. Hun har selv innredet leiligheten og ville ha en moderne leilighet med en touch av India hvor hun selv opprinnelig kommer fra. Det var ingen tvil om at jeg var hjemme hos en perfeksjonist. På veggene henger det flere store innrammede foto av henne, barna og mannen. Artis liv ser svært ryddig ut og fylt med mye kjærlighet og glede. I vinduskarmen på kjøkkenet står det LOVE med store bokstaver.

Vi setter oss ved vinduene med en kopp kaffe. Arti ligger på divanen og er klar for å svare på spørsmål.

Hva tenker du om VM?

- Vel, jeg skal konkurrere mot masterdamer med svært bra og utviklet muskulatur. Jeg er ung og har bare vært i gamet i to år. Kanskje dommerne vil trekke meg ned fordi jeg ikke er like hard og utviklet i muskulaturen. Men uansett så er det interessant å se hvor godt jeg har gjort det til nå. Det er kjempe kult å være der og konkurrere mot de damene. Selv om det ikke skulle gå bra så er jeg stolt av det. Dette kan bli beinhardt. Jeg blir bedre og bedre for hver dag, men føler likevel ikke at formen er der nå. Men jeg har hørt at VM er utrolig gjennomført, stort og fint. Det gleder jeg meg veldig til!

Arti tenker litt og jeg kan se at hun forestiller seg VM i fantasien. Hun smiler.

- Jeg har ikke ord. Jeg trodde ikke dette skulle skje.

Skremmer ikke den store konkurransen deg?

- Jeg tenker ikke at det er en konkurranse. Jeg tenker ikke at det er VM. Når jeg kommer til Santa Susanna skal jeg være meg selv. Jeg skal være Arti. Enten så scorer jeg eller så blir det shopping og god mat i Spania.

Plutselig ringer telefonen. Martin Engstrøm står med bilen nede for å levere vektene til Arti. Arti løper ned for å hente dem og kommer tilbake med en svær og tung bag. Denne baggen husker jeg godt fra Nordisk Mesterskap. Dette er vektene hun pumper med før hun skal på scenen og Arti har dem med overalt. Vektene ga henne 20 kg overvekt på Gardemoen sist og derfor tok Martin dem med bussen på vei tilbake.

Arti setter seg ned i divanen igjen.

- Martin skal være med på VM og være coach. Han har fortalt meg at jeg er bra i ramma men at jeg må bli hardere. Det viktigste tror jeg er å ikke stresse. Det som er trist er at Tea og Bjørgulf ikke er med. Det er første gang de ikke er med meg.

Arti tar en liten snakkepause og jeg merker at hun er inne i VM-fantasien sin igjen. Hun fortsetter.

 -Jeg må ikke bli påvirket av alle de rå damene, men bare konsentrere meg om meg selv. Gjøre mitt beste. Jeg gleder meg til hele opplevelsen. Forberedelsene, luktene og oppladningen. Dette girer meg. Det høres sikkert rart ut, men kroppen stiller seg inn på konkurranse. Hodet bare forteller meg alt jeg må gjøre. Dagene og kroppen tilpasser seg til konkurransen. Jeg går automatisk inn i meg selv og gjør det beste jeg kan. De fisle minuttene er korte på scenen, så man må bare ta det med godt humør. Jeg skal vifte med håret og skru på sjarmen.

Du ble kvalifisert til VM for neste år også. Hvorfor velger du å gjøre VM nå og ikke neste år? Du har jo ikke hatt pause de siste to årene.

-Nå er jeg i form og jeg vil kjøre det helt ut. VM blir min tiende konkuranse på to år. Når VM er ferdig skal jeg slappe av. Det gleder jeg meg til.

Hvordan er dietten din?

- Jeg har fått fire forskjellige dietter nå etter Nordisk. En for hver uke frem mot VM. Det er faktisk en motivasjon i seg selv. Det gjør at jeg gleder meg til hver nye forandring i dietten uke til uke. I tillegg til å følge diett går jeg også mer kardio, trener mer styrke og spiser mer kalorier. Dette er nok det hardeste jeg har gjort til nå. Det er et hakk tøffere. Jeg går en time på morgenen og en time på kvelden. Så mye kardio har jeg aldri gjort før. Det er litt tungt å stå opp når det er bekmørkt og gå på mølle. Det er slitsomt. Jeg tror jeg spiser mer og trener mer fordi Bjørgulf vil ha mer fylde i muskulaturen min.

Hvordan går det med familien mens du kjører så beinhardt?

- Jeg får ikke like mye tid med barna mine som tidligere. Jeg er her sammen med dem og trener først når de har lagt seg. Jeg lager mat og gjør de vanlige pliktene. Men jeg har jobben min også og får dermed ikke nok energi til å leke med dem. Jeg er ferdig med hele VM når advent begynner og det er perfekt. Da nærmer det seg jul og jeg får tid til barna, familien og vennene mine. Da har sønnen min også bursdag. Jeg tror det blir en fin tid etter VM og jeg gleder meg til å kose meg med alle mine nære. Jeg savner dem veldig og føler at jeg trenger dem. Jeg skal kjøre knallhardt nå, så kan jeg slappe av og glede meg til en koselig jule-tid. Advent blir som en gulrot for meg. Etter VM blir det også Spa for alle pengene og jeg har lovet datteren min at hun skal få være med. Da blir det Algebad og helkroppsmassasje.

Er det alt du gleder deg til som holder deg oppe nå?

 -Ja, kanskje det er nettopp det. Jeg er sliten og lei nå etter to år med hardkjør og dietter. Det er tøft. Men fordi vi er i en fin tid og julen kommer akkurat etter konkurranse så gir det likevel glede i denne tøffe perioden. Det er et skikkelig pluss. Jeg gleder meg til å bake, leke, ta barna med på juleforestilling og bare være sammen med dem. Det er nok familien og barna som holder motet mitt oppe. Før vi legger oss om kvelden snakker vi om alt vi skal gjøre i julen og vi gleder oss alle sammen. Jeg ble også 35 år i oktober og fikk ikke feiret det på grunn av konkurransene. Jeg har ikke sett venner på lenge, så det gleder jeg meg til å ta igjen.

Å besøke Arti var en fin opplevelse. Arti er en person som vet at ting ikke er gratis. Hun har jobbet hardt og vet nøyaktig hvordan hun vil ha det. Det er perfeksjonisme i blodet hennes. Vi gleder oss til å følge henne i Santa Susanna. Lykke til Arti!


Følg med på Treningsforum.no. Vi rapporterer direkte fra VM.

FOTO STUDIO: Jon Klasbu, www.kdesign.com

 


Arti og Lisbeth sin fitnesshistorie

Intervju13.05.2014100

Den tøffe kampen mot fitnesscenen 2014 med Arti og Lisbeth.

Arti og Charlie på NRK1

Fitness08.02.201375

I kveld klokken 20:00.

Tren skuldre med Arti Lopes

Intervju14.01.2013223

Se videointervju.

Sunne lapper fra Arti

Kosthold10.08.201236

Bodyfitness Arti Sharma Lopes gir deg sunne lapper.

Arti og Lisbeth sin fitnesshistorie

Intervju13.05.2014100

Arti og Charlie på NRK1

Fitness08.02.201375

Tren skuldre med Arti Lopes

Intervju14.01.2013223

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!