Intervju: Teresa Blancafor

Intervju29.12.2004Joachim Marhaug0

Fortell litt om deg selv
Jeg bor i Drøbak er 27 år, jobber som IT-konsulent, er også registrert modell i MRS.no. Jeg trener på Activa Gym i Drøbak, litt på Champion Gym i Ski og også på Bårdar Danseinstitutt i Oslo. Fritiden min går stort sett til trening, familie og venner. Elsker å reise til fjerne strøk, er ofte i Østen spesielt i mitt andre hjemland Filippinene - min far bor der.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 160 cm høy og veier 53 kg. Jeg har trent omtrent hele livet. Jeg begynte med sportsdans da jeg var 4 år gammel. Sportsdans består av latin og standard. Jeg konkurrerte for første gang da jeg var 9 år. Jeg spesialiserte meg i latin og fortsatte å konkurrere i inn og utland til jeg var 21 år. Etter det har jeg kun hatt dansen som hobby og har gått over til trening med vekter, som jeg trives godt med!

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Står opp kl. 0600, reiser med buss og t-bane i over en time til jobb, samme rute hjem fra jobb igjen. Da er jeg som regel ganske sliten. Spiser middag og trener ca en time etterpå. De dagene jeg danser, gjør jeg det rett etter jobb. Og så må jeg få med meg noen dårlige realitygreier på tv. ;)

Hva er dine mål og ambisjoner?
Å alltid å være i god form uansett alder. Har vurdert å stille i Bodyfitness, men vi får se hva det blir til. Jeg må uansett få på meg en del mer muskelmasse.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Dansen har vel alltid ligget i blodet mitt. Kjenner det kribler i bena når jeg hører latin musikk! Når det gjelder vekttrening så synes jeg det er utrolig spennende at man kan forme kroppen sin på den måten. Jeg har alltid vært fasinert av muskler. Det var ikke for ingenting at jeg ba faren min stramme bicepsen minst en gang om dagen da jeg var liten, og hver gang ble jeg like overrasket over hvor stor den var! : Når jeg merket at kroppen min responderte på vekttreingen, ble jeg helt avhengig.

Hvordan trener du?
Dag 1: Biceps/Skuldre/Mage
Dag 2: Triceps/Bryst
Dag 3: Rygg/Mage
Dag 4: Ben/rumpe/legger

Trener også dans og aerobic innimellom dette. I perioder hvor jeg ønsker å gå litt ned i fett% kan jeg legge om treingen til 6 splitt og heller ha en lenger kondisjonsdel etterpå.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst - Kabelkryss
-Skuldre - En arms sidehev
-Triceps - Pushdown med tau
-Biceps - Hantercurl
-Rygg - Skrå pushdown
-Forside lår - Lår curl
-Bakside lår - ingen
-Legger - tåhev stående med stang
-Mage - ingen

Hvordan spiser du?
En vanlig dag kan se slik ut: Frokost 1: Shake 40g proteiner + vitaminer/mineraler, frokost 2: 1-2 knekkebrød med skinke og grønt, lunsj: Salat med omelett eller 2 grove brødskiver med skinke, ost, grønt + frukt, mellommåltid: Go'morgen yoghurt + frukt, middag: Går mest i biff, kyllingfilet, pasta, karbonadedeig, wok og fajitas. Passer alltid på å få i meg mye proteiner i middagen. Etter trening: En banan, proteinshake 40g og olje, spiser også en del nøtter og frukt på kvelden. I helgene spiser jeg stort sett det jeg har lyst på.

Bruker du kosttilskudd?
Proteinpulver - Dalblads Whey Class og Three in One, Udos Choice, ZMA, c-vit, b-vit og Q10.

Hva er dine beste løft med vekter?
Det vet jeg ikke, kan ikke huske at jeg har gjort maksløft noen gang. Men vet jeg er ganske sterk i rygg og armer.

Har du noen forbilder?
Veldig mange flotte norske fitnessjenter som jeg ser opp til. F.eks Lena Johanessen, Pia Marlen, Monica og Janne…

Hva motiverer deg?
En stor motivasjon er blant annet ovennevnte, imponerende å se hva folk kan oppnå med trening. Ser også at kroppen min responderer bra på treningen og det er gøy! Får nesten abstinenser hvis jeg ikke får trent når jeg skal hehe... Hva er dine fremtidsplaner med tanke på trening og kroppsbygging/fitness/styrkeløft/strongman? Som nevnt har jeg tenkt på å stille i Bodyfitness. Jeg har ikke bestemt meg helt ennå så mye kan skje. Jeg skal uansett fortsette å trene som jeg gjør nå i tiden fremover. Du trener og spiser etter faste mønstre. Dette må da kreve mye viljestyrke? Hvordan klarer du å holde motivasjonen oppe? Ja man trenger en del viljestyrke. Jeg er slik at når jeg har bestemt meg for noe gir jeg alltid 100%. Hvis jeg skal stille i en konkurranse, har jeg noe å jobbe mot og da vil viljestyrken være på topp. Det viktigste er at man synes det man holder på med er gøy og inspirerende.

Hvordan ser livet ditt ut om 20 år?
Da har jeg sikkert barn og bor forhåpentligvis i et litt varmere strøk!

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
Skaff dere så mye informasjon som mulig om trening og kosthold. Snakk med noen som har sitter inne med mye kunnskap og erfaring. Lytt til kroppen. Er du sliten en dag, ikke dra på trening fordi du har dårlig samvittighet. Og pass på å få nok hvile. Og spesielt til jenter: Spis nok mat! Så lenge man spiser ofte og trener riktig, vil kiloene legge seg på riktig sted, i form av muskler selvfølgelig! :

 

Teresa er også medlem i vårt forum.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!