VM i Santa Susanna

Fitness26.11.2011Marika Lejon0

Fredag kveld var alle deltakerne på plass for å veies. Hotellet Caprici Verd er fullstappet med verdens mest veltrente kropper. Fire av disse representerer Norge.

Medalje til Norge!

Da er VM ferdig og Jørgen Corneliussen fikk bronse. Venezuela tok gullet og Tyskland fikk sølv. Tone Opheim som er dommer, hadde troen på Jørgen etter forbedømmingen og sa at i hennes øyne var han verdensmester. Etter forbedømmingen i går kveld var Jørgen også min favoritt på scenen, men i dag hadde Venezuela skjerpet inn formen betraktelig og skilte seg godt ut blant finalistene. Tyskland kunne fint fått bronsen, om du spør meg. Jeg synes Jørgen fortjente sølv. Norge kan være svært stolte av Jørgen, som gjorde en god jobb som representant. Gratulerer med 3.plass i VM Jørgen!

Etter konkurransen fikk jeg en prat med Jorun Steine som fikk 4. plass. Hun hadde håpet på en pallplass. Forrige gang hun stilte i VM fikk hun også 4. plass. Hun satt og slappet av blant publikum sammen med sin danske kjæreste Thomas, som desverre ikke gikk videre til finalen.

Er du fornøyd Jorun?

Ja, men skulle gjerne hatt en medalje. Men å bli nummer fire av 22 av verdens beste bodyfitness-damer er selvfølgelig kjempebra uansett.

Hva var det første du gjorde da du gikk av scenen?

Jeg spiste tørkede bananer. Etterpå skal jeg ta litt bilder, slappe av og deretter spise. Det er bankett i kveld, så da samles alle for å spise.

Hva synes du om at Spania vant?

Hun fikk 2. plass i fjor og jeg mener at hun skulle hatt gull. Jeg tippet på forhånd at hun ville vinne i år og synes hun fortjente det.

Jeg lot Jorun og kjæresten Thomas slappe av og løp videre for å snakke med Arti Sharma Lopes. Hun gikk heller ikke videre til finalen, men var slettes ikke i dårlig humør. Som vanlig hadde Arti mye på hjertet.

Hvordan følte du deg rett før du gikk på scenen i dag Arti?

Jeg følte meg bra, men alt gikk fort. Jeg følte jeg hadde litt dårlig tid. Plutselig måtte alle ut på scenen. Jeg var overrasket over at det var så mange jenter. Vi var 22 stykker. Alle var symmetrisk veldig forskjellige og svært flotte. Jeg skjønte at dette ville bli en vanskelig konkurranse. Nivået var høyt og jeg har aldri sett noe lignende. Jeg var mye mindre enn de andre, men ble trukket ut til sammenligning da de skulle trekke ut de 15 beste. Det er jeg fornøyd med. Dette har gjort meg en erfaring rikere og nå vet jeg hvor nivået er. Jeg har sett på T-walken til finalistene og det var svært annerledes enn i Norge. Det var gøyere og friere. Dette er en gulrot for meg. Hvis jeg skal være med igjen så vil jeg gjerne være med i konkurranser som jeg ikke har vært med i før. For eksempel EM, Loaded Cup og kanskje VM neste år. Jeg er kvalifisert til VM også neste år. Neste gang vil jeg bruke to-tre måneder mer på dietten. Da tror jeg at jeg kan klare å bli enda hardere enn nå. Jeg er i den beste formen jeg har vært i noen gang, men med lengre tid, tror jeg at jeg kan bli bedre.

Vil du takke noen tilslutt?

Først vil jeg gratulere Jorun Steine, Nina Midling og Jørgen Corneliussen med sine plasseringer. Så ønsker jeg å takke Bjørgulf Hansen som har hjulpet meg og vært coach. Jeg har sendt ham formbilder time etter time fra Spania til Norge. Han har fulgt meg opp og vært helt fantastisk. Uten han ville jeg ikke klart dette. Så vil jeg takke Tone Opheim som jeg liker veldig godt. Hun har vært veldig hjelpsom og søt mot meg. Heidi Løvdal har smurt meg og hjulpet meg også, så henne må jeg også takke. Så vil jeg takke deg Marika Lejon. Du er en kul dame og dette må du skrive! Så må jeg takke alle facebook-vennene mine for god støtte og fine tilbakemeldinger. Tilslutt vil jeg takke alle mine venner og min familie. Tusen takk for all støtte! Nå gleder jeg meg til bankett med vårt flotte norske team og alle de andre. Nå skal vi kose oss. Skååål!


 


Tyskland vant junior overall i bodybuilding. Jeg fikk en prat med Tim Budesheim.

Kan du fortelle litt om hva du føler nå?

Jeg er en veldig lykkelig mann! Dette året her har vært veldig bra for meg. Jeg vant Arnold Classic i Madrid dette året og i fjor kom jeg på 4. plass i VM. Jeg har gått opp seks kg siden sist jeg stilte i VM. Da veide jeg 90 kg. Nå veier jeg 96. Jeg er i den beste formen jeg noensinne har vært i.

Hvor gammel er du?

Jeg er 21.

Det er ingen tvil om at denne junioren har mulighet for karriere i tiden fremover. Å være så godt utviklet i muskulaturen i hans alder er nokså uvanlig.

Jeg får øye på Nina Midling som fikk 4. plass tidlig på morgenen i dag.

Nina, er du fornøyd?

Ja, jeg er veldig fornøyd.

Nina har et vinglass i hånden og stråler. Hun er virkelig lykkelig og det er ikke vanskelig å se at hun koser seg.

Hva tenkte du rett før du gikk på scenen?

I går da vi hadde innveiing, så trodde jeg ikke at jeg kom til å være blant de seks beste. Jeg ble så overrasket i dag at jeg måtte spørre hun som leide meg ut på scenen om det kunne stemme. De andre har sagt at jeg så veldig overrasket ut da mitt navn ble ropt opp og jeg kom inn på scenen.

Hvordan var siste uken før konkurranse?

Hvis jeg sammenligner med resten av året, så har nok dette vært den tøffeste uken.

Hva var det som var så tøft?

Jeg fikk lyst på mat. Når jeg vet at konkurransen snart er over, så vet jeg at det ikke er lenge til jeg får spise. Da blir jeg sulten. Så må jeg få sagt at jeg var i bedre form på Nordisk!

Hvorfor var du ikke i din beste form under VM? Er det ikke nå du burde vært i din beste form?

Jo, men jeg tror grunnen er at jeg har gått på diett så lenge. Kroppen vil ikke. Jeg har vært på diett i et år og trenger å hente meg inn nå. Men jeg fikk fjerde plass, så jeg er fornøyd!

Hva har du gjort i dag etter du fikk pokalen?

Jeg har spist middag, shoppet og spist proteinsjokolade. Jeg hadde masse is også. Hadde faktisk seks stykker. Og en hel flaske med sjokoladesaus for meg selv.

Hva er planen fremover?

Jeg har som mål å stille i Arnold Classic i London i 2013. Jeg har tenkt på å stille i Loaded Cup neste år også, men nå vurderer jeg å ta pause. Jeg har veldig lyst, men bør som sagt la kroppen hente seg inn. Jeg må faktisk tvinge meg selv til å la være å stille. Jeg tenker at jeg tar en pause, siden jeg har gått så lenge på diett. I tillegg ønsker jeg å bygge mer muskulatur og bli enda bedre.

Er det noen du ønsker å takke?

Ja, jeg vil veldig gjerne takke for all støtten jeg har fått. Både fra delegater og dommere. En spesiell takk til Heidi Løvdal. Hun har hjulpet meg med hår, sminke og smøring. Jeg er også veldig takknemlig for all oppmuntringen. Så vil jeg takke dommer Henning Jensen. Det norske teamet er fantastisk.

Helt til slutt i kveld stod Jørgen Corneliussen på scenen. I morgen er det finale og vi krysser fingrene for Jørgen. Jeg snakket med flere nasjoner i kveld, og flere mente han hadde mulighet til å bli verdensmester. I morgen får vi også vite hvordan det går med Arti Sharma Lopes og Jorun Steine.


Vi har akkurat fått vite at Nina Midling har kommet på en 4. plass. Vi gratulerer så mye!


Det er Jorun Steine, Arti Sharma Lopes, Nina Midling og Jørgen Corneliussen som er klare for å vise at Norge har muskler!

Køene er lange og det tar tid å veie dem alle sammen. Jørgen Corneliussen sitter sammen med coachen sin Kristoffer Tusberg og dommer Henning Jensen. Han klager over hvor lenge han har sittet og ventet. Han lurer på hvorfor det ikke er noe system. I norden er det nøyaktige tider på når hver klasse skal veies. Her i Spania må alle sitte og vente på tur uten en spesifikk tidsplan. Flere timer venting er ikke så gøy for slitne, sultne og konkurranse-klare atleter. Allers helst vil de slappe av på rommet. Men vi bør jo vite at fem spanske minutter ofte kan bli lange. Uansett så ser det ut til at de også koser seg. Det er mange kropper å se på, mange forskjellige land og spenningen er høy hos de aller fleste. De står foran et verdensmesterskap og veien dit har vært hard. Det er ikke lenge igjen til det fyres løs på scenen og pokalene deles ut.

Arti Sharma Lopes ser omkring seg og ser på de andre fitness-damene. Hun ser litt nervøs ut. I sitt siste intervju sa hun at hun ikke skulle la seg påvirke av de rå damene. Hun skulle fokusere på seg selv. Jeg går bort til henne og sier at hun er i sin beste form og at hun må fokusere på seg selv nå og ikke la seg skremme. Hun ser meg dybt inn i øynene og tenker litt. Så sier hun at jeg har helt rett og at hun ikke skal glemme det. Men så veldig lett er det ikke å fokusere, for like etter kommer Tone Opheim som er dommer fra NKF. Hun forteller Arti at en australsk deltaker må flytte inn på Artis rom. Arti blir rød i ansiktet og forbannet. Hun vil bo alene på rommet sitt. Ikke bare er hun på sin hardeste diett og er sliten etter en lang reise til Spania, men nå må hun dele rommet sitt med noen hun ikke kjenner. Det er ikke bare bare å være med i VM. (Tone Opheim klarte heldigvis å fikse at Arti fikk bo aleine alikevel)

Jorun Steine er i godt humør og koser seg med kjæresten sin Thomas, som stiller for Danmark. Hun er i kanon-form. Da hun stod i bikini for å veie seg, var hun en av de damene som skilte seg mest ut. Jeg snakket med flere av de utenlandske deltakerne og alle mente hun var utrolig flott og ville vite hvem hun var og hvor hun kom fra. Jeg fortalte stolt at hun representerte Norge. Jeg håper virkelig Jorun får en pall-plass, for det er absolutt fortjent. Det er ytterst sjelden man ser en slik kropp som Jorun har!


Jorun sammen med Soran Rashid

Jørgen Corneliussen venter og venter. Jeg prøver å lytte til hva han, Kristoffer og Henning snakker om. Jørgen forteller at det er litt vanskelig den siste tiden før konkurranse. Han har såpass mye fokus på dietten og seg selv at han ikke klarer å være like hyggelig og blid som vanlig. Han klarer ikke være i superhumør hele tiden og må ha mer ro. Han forteller også hvor viktig det er å være jordnær. Man kan godt ta i mot ros, men man bør være litt kritisk. Han forteller at han
jobber med ungdom og han liker å gi av seg selv og hjelpe dem til å bygge selvtillit. Han mener det er viktig å gi dem ros, men at det er like viktig å være virkelighetsnær. Ikke bygge svære luftslott som ikke stemmer med virkeligheten. Det er tydelig at med Jørgen sin erfaring som kroppsbygger, så har han mye å lære bort.

Like etterpå får jeg noen ord med Jørgen.

Er det første gang du stiller i VM?
Ja, det er første gang, men ikke siste håper jeg.

Hvordan føler du deg før VM?
Jeg tror dette går bra. Jeg hadde ikke reist hit om jeg ikke trodde på en mulighet i finalen. Jeg har ikke sett konkurrentene mine enda. Jeg får se dem når vi skal veies nå. Men jeg har googlet litt og sett fjorårets VM i Tyrkia. Det har ikke skremt meg, så jeg tror og håper jeg kommer blant de seks beste. Jeg føler meg i bra form, men man vet aldri.

Kan du fortelle litt om konkurransene dine og hvor lenge du har vært på diett?
Jeg har vært på diett i 3 måneder. Jeg er kvalifisert til VM fordi jeg har vunnet NM i 2004, 2007 og i 2009. Jeg er også to ganger nordisk mester. Jeg vant Nordisk Mesterskap i 2007 og 2008.

Jørgen viser meg et dokument som skal leveres til IFBB. Der står alt han har vunnet og hvilken konkurranse han ønsker å gjennomføre i fremtiden.

Vil du fortelle hva du har skrevet på arket ditt om fremtidsplanene
dine?
Ja, jeg har lyst til å være med i Arnold Classic Amateur i 2013.

Jeg hørte at dere venter en baby, så du skal pappa før du deltar i Arnold Classic?
Jeg har to barn fra før. Jeg har en sønn på ni år som heter Scott Christoffer og ei jente som heter Isabelle. Hun er åtte år. Det er helt riktig at vi venter barn. Barnet ventes 16. januar.

Jørgen har mye å glede seg til. Endelig blir det hans tur til å veie seg og da han stilte seg i køen i poseringstrusa, var det i hvertfall ingen tvil om at vi som publikum har mye å glede oss til. Jørgen er i knallform!!!

Vi ønsker alle de norske deltakerne LYKKE TIL! Vi følger dem her fra Santa Susanna og direkte hjem til deg i Norge. Følg med oss på Treningsforum.no!

 Bilder


Litt flere i klassen enn hva vi er vant til med her hjemme...


Det er også litt flere dommere enn hva vi er vant til med her hjemme... :-)

 


Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Styrkeløft-VM i Pilsen.
I helgen ble Heidrun Ertsås junior verdensmester.
Kamilla Kolvig (26) løftet VM kravet.
Se hvordan det gikk med våre utøvere i VM i El Salvador.

Det norske landslaget er i form

Styrkeløft18.11.201799

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!